stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij postane "običajna praksa"

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Sestri Kylie in Kendall najbolj vplivni v svetu mode

15. 1. 2021; 05.00
Avtor: K.M.
Kendall Jenner, Kylie Jenner

Kendall Jenner, Kylie Jenner foto: Profimedia

Kdo so svetovne zvezde, h katerim se največkrat zatečemo za modno inspiracijo? Na lestvici vodita sestri Jenner, na katerem mestu pa najdemo Kate Middleton in Meghan Markle?

Tako priljubljene slovenske kot svetovne zvezdnice so že večkrat dokazale, da imajo velik vpliv na to, kaj potrošniki in njihovi oboževalci kupujejo. Predvsem, ko govorimo o modi.  Takšni trendi so prisotni že od nekdaj, še večjo veljavo pa so dobili v času družbenih omrežij. Platforma OnBuy je tako ustvarila poseben indeks, s pomočjo katerega so ugotovili, katere svetovne zvezdnice imajo največji vpliv na potrošnjo posameznikov. 

Na prvih dveh mestih sta se tako znašli sestri Kylie in Kendall Jenner, najbolj vplivna pa je po njihovem indeksu mlajša Kylie. S svojimi modnimi odločitvami se tako neprestano pojavlja na naslovnicah številnih revij in v naslovih člankov na spletu.

Na Instagramu je recimo več kot 32 tisoč objav z uporab ključnika #Kyliejennerinspired, več tisoč spletnih iskanj pa je ustvarjenih z besedami 'Kylie Jenner style'. Tesno za petami pa ji sledi starejša sestra Kedall, ki navdušuje tako z modnimi videzi kot z izborom športnih oblačil, v katerih jo največkrat ujamejo paparaci.

Na Instagramu lahko najdemo več kot 133 tisoč objav s ključnikom #Kendalljennerstyle, v iskalnikih svetovnega spleta pa se besede 'Kendall Jenner style' mesečno znajdejo več kot sedem tisočkrat. Njun vpliv se zagotovo pozna tudi v uspehu njunih modnih in lepotnih linij, ki so večkrat razprodane. 

Na tretjem mestu se je znašla priljubljena britanska vojvodinja Kate Middleton, ki navdušuje tako z vsakodnevnimi modnimi kombinacijami kot tudi z uradnimi in svečanimi oblačili. Na četrtem mestu ji sledi Gigi Hadid, na petem Rihanna, na šestem Kim Kardashian in šele na sedmem Meghan Markle

Poleg spletne raziskave je podjetje v svoje rezultate uvrstilo tudi odzive na anketo. V njej je kar 72 % sodelujočih pritrdilo, da modne inspiracije iščejo pri znanih osebah, kar 36 % pa je videz znane osebe tudi poizkusilo poustvariti. Kar 86 % inspiracijo išče v videzu, ki so ga zvezdniki uporabili za na rdečo preprogo, 77 % se navdušuje nad uličnim slogom, 72 % pogleda videze s počitnic, 68 % inspiracijo išče v poročnih oblekah in 63 % v videospotih in v televizijskih nastopih.

prejšnji članek
Alma (Šverc komerc) v resnici seksi in žensteva
Svet slavnih
Alma (Šverc komerc) v resnici seksi in žensteva
naslednji članek
Fizični znaki tesnobe in depresije
Zdravje
Fizični znaki tesnobe in depresije