Progasti goz foto Davorin Tome
Svet24.si

Išče se največja slovenska kača! Ljudem je nenevarna, a zelo koristna na naših vrtovih

1695633573-dsc09685-1695633263267
Necenzurirano

Predsednico republike zapušča ključni sodelavec

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

V Tehnoparku Celje bodo upihnili tretjo svečko

4. 9. 2023; 01.30
Avtor: Oglasno sporočilo
Tehnopark praznuje
V Tehnoparku Celje bodo ob tretji obletnici delovanja na Znanstveni ploščadi pred parkom pripravili pester brezplačni program. V treh letih je znanstveno-zabavni park obiskalo 85.000 domačih in tujih obiskovalcev. V minulem poletju so jih v slabih stotih dneh našteli 7.300. Pripravili so tudi 154 delavnic in dogodkov.

Znanstveno-zabavni park v starem mestnem jedru je ena najbolj obiskanih turističnih znamenitosti Celja. V treh letih je postal »must see« na seznamu turistov, ki pridejo v mesto, redno pa vanj zahajajo šolarji iz celotne Slovenije, pa tudi celjski otroci in družine. »Trudimo se, da na 53 postajah vselej dodajamo kaj novega. V treh letih delovanja smo tako obiskovalcem ponudili vsaj 1000 novih doživetij. Poleg tega redno razvijamo in izvajamo programske aktivnosti tako za splošno javnost kot za strokovnjake, denimo učitelje,« je o programskih smernicah delovanja Tehnoparka Celje povedala direktorica Andreja Erjavec. Prepričana je, da le kontinuiran razvoj, povezovanje z različnimi organizacijami in vključevanje v turistično ponudbo Celja, ki jo vodi Zavod Celeia Celje, prinaša napredek in povečan obisk. V treh letih je Tehnopark Celje obiskalo 85.000 domačih in tujih obiskovalcev. Samo v minulem poletju so jih v slabih stotih dneh našteli 7.300, kar je skoraj 10% več kot v enakem obdobju lani. Pripravili so tudi 154 delavnic in dogodkov, ki se jih je udeležilo 2.800 udeležencev.

Brezplačno bo tudi dogajanje ob praznovanju tretjega rojstnega dne. Devetega septembra bo na Znanstveni ploščadi od 10. do 12. ure potekala zabava z Radiem Fantasy in DJ-jem. Obiskovalci se bodo lahko udeležili tudi petih doslej najbolj obiskanih aktivnosti (milni mehurčki, inženirski kotiček, izdelava sluzi, programiranje robota Photon, znanstveni šov Ta nora znanost) ter poslikave obraza.

prejšnji članek
V javnost prišel videoposnetek poroke znanih Slovencev
Svet slavnih
V javnost prišel videoposnetek poroke znanih Slovencev
naslednji članek
Tedenski horoskop: nemir lahko preraste v ustvarjalnost
Horoskop
Tedenski horoskop: nemir lahko preraste v ustvarjalnost