fashion 2 Svet24.si

Našli smo šest let stare fotografije Dončićeve...

ženska Dobra karma

Bolezenski znaki se najprej najavijo v sanjah

pernod ricard Svet24.si

Šefi jih silijo, da v službi pijejo liker

uroš rožič, špela gavez Svet24.si

Med delom se je Urošu nož zapičil v dimlje: z ...

V hrvaški prestolnici je potekala maša za Tita Dobra karma

Je Tito umrl kot musliman?

_BVP0088 Njena.si

Kamere zamolčale, zakaj ga Kmetje niso marali

denis toplak Njena.si

Nepredstavljivo: Denis Toplak postal žrtev?

Če ste rojeni takrat, je vaša usoda drugačna!
| T.P.

Če ste rojeni takrat, je vaša usoda drugačna!

Profimedia

Menite, da ste žrtev svojega astrološkega znamenja? Morda ste pa res, kajti novejša raziskava kaže, da je naš karakter dejansko pogojen s časom rojstva.

Študija, v kateri je sodelovalo 400 ljudi, je pokazala, da med ljudmi, rojenimi v istem letnem času, resnično obstajajo podobnosti v obnašanju, temperamentu in čustvovanju.

Rojeni v poletnih mesecih

Za osebe, ki so se rodile poleti, je značilno, da se njihovo razpoloženje pogosto spreminja, zlasti od žalosti do veselja. Včasih so brez pravega razloga tako nesrečni, da jih nič na svetu ne more potolažiti, drugič pa jih kar razganja od silne radosti. Najbolj nanje vpliva vreme. Prebujanje narave prebudi tudi njihovo veselje, prvi znaki poslabšanja vremena pa jih povrnejo v slabo razpoloženje.

Foto: Profimedia

Rojeni v pomladnih mesecih

Spomladanski ljudje so običajno zelo pozitivni, a včasih tudi malce naivni. Hitro verjamejo, da jim je nekdo usojen. Zanje je lahko vsaka oseba, ki jo spoznajo, nova najboljša prijateljica ali bodoči mož. Prav nič ne more omajati njihove vere v večno ljubezen in pripadnost. Naj se zgodi, kar hoče, ti ljudje so povsem prepričani, da za dežjem vedno posije sonce.

Raziskava kaže, da resnično obstajajo podobnosti med ljudmi, rojenimi v istem letnem času.

Rojeni v zimskih mesecih

Ljudje, rojeni v najhladnejšem letnem času, veljajo za bolj umirjene od tistih, ki so se rodili spomladi, poleti ali jeseni. Zanje je značilno, da se prav nič ne vznemirjajo, kadar se znajdejo v prometnem kaosu, temveč mirno čakajo, da vse steče. Prav tako jih ne motijo najrazličnejši šumi, kot je denimo žvečenje ali kričanje oziroma glasen jok otrok.

Foto: Profimedia - 4 različni letni časi, 4 različni človeški karakterji

Rojeni v jesenskih mesecih

Kdor se je rodil jeseni, zlahka sprejema razne spremembe. Jesenski ljudje so namreč čustveno zelo fleksibilni in se neverjetno hitro, predvsem pa neboleče prilagajajo določenim situacijam. Ko se denimo razidejo z nekom, ki so ga ljubili, to osebo hitro prebolijo in se posvetijo iskanju novega partnerja. Ravno tako ne žalujejo za staro službo, temveč se vidijo v novi, še preden jo dobijo.