stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij postane "običajna praksa"

njena.si
njena.si njena.si
Odnosi
 

Kako pa kaj fantazije med rjuhami?

13. 11. 2016; 06.00
Avtor: Sanja Čakarun
uvodna

foto: Thinkstock

Najbrž samo vi veste, kaj se vam plete po glavi, kadar vam v vročih trenutkih domišljija pobegne z vajeti in si začnete sebe ali druge predstavljati v najrazličnejših situacijah, primernih le za oči polnoletnih oseb.

Morda vas je zaradi takih misli celo sram in nikoli ne bi nikomur priznali, da ste že kdaj v življenju pomislili na kaj takega. Naj vas ne bo! Spolne fantazije so nekaj popolnoma normalnega, čeprav jih je zaradi njihove intimne narave težko komu razkriti ali o njih celo govoriti na glas. Če vam vse to zveni znano, naj vas ne skrbi – pomeni le, da pripadate večini ljudi in da so vaši občutki povsem normalni, tako kot najbrž vaše spolne fantazije. Pa čeprav se vam zdi, da ste edini, ki vam kaj takega pride na misel.

Neozaveščeni in zaprti

»Splošna ozaveščenost o tem, kaj je normalno glede spolnih fantazij, doživljanja spolnosti, pogovora med partnerji o spolnosti, je zelo nizka. To ostaja neznano področje, mnogokrat povezano s sramom in občutki krivde,« pravi Anka Stojan, psihologinja in partnerska terapevtka. »Posledično ostanejo spolne fantazije neizgovorjene.« Na podlagi njenih izkušenj dela s pari v partnerskih terapijah se pari o spolnosti pogovarjajo premalo, o spolnih fantazijah večinoma ne oziroma se jih sramujejo in so prepričani, da jih imajo samo oni, celo da je mogoče z njimi kaj narobe, ker so njihove misli tako 'nenavadne'. »Mlajše generacije so na tem področju sicer bolj odprte, vendar je lahko njihov namen odprtosti v funkciji biti poseben, drugačen,« pravi terapevtka.

prejšnji članek
Seksualnost imajo škorpijoni v krvi
Horoskop
Seksualnost imajo škorpijoni v krvi
naslednji članek
Tega o maskarah zagotovo še niste vedele!
Moda&Lepota
Tega o maskarah zagotovo še niste vedele!
#nasazenazenska
nasazenazenska