profimedia-0840008601
Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v nekaj letih skopnela

1701200126-dsc6052-01-1701200060836
Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega svetovalca ministrice Prevolnik Rupel.

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Zakaj so pravi prijatelji najbolj pomembni v življenju?

18. 2. 2019; 02.31
Avtor: K.M.
nakupovanje, prijateljici, udobje

Prijateljici foto: Thinkstock

Vsak v svojem življenju potrebuje vsaj enega resnično dobrega in iskrenega prijatelja. Ste že našli svojega?

Prijatelji nam postavljajo izzive, nas velikokrat zmedejo in včasih se zaradi njih celo sprašujemo, zakaj se trudimo. A vseeno so to tiste stvari, ki pridejo s pristnim odnosom. Prijatelje potrebujemo za splošno dobro počutje. Najbolj pomembno pa je, da nam prijatelji pomagajo rasti in se prebijati skozi različna obdobja v naših življenjih. So naš booster v situacijah, ko ne vidimo rešitve, nimamo volje za reševanje problemov ali energije za kakšne nove izzive. 

V veliki regijski raziskavi so o prijateljstvu dobili zanimive rezultate:

91 % vprašanjih je potrdilo, da bi se lažje spoprijeli z novo izkušnjo, če so ob njih prijatelji, da jih boostajo

53 % jih je mnenja, da jim v pomembnih situacijah pomaga pogovor s prijatelji

74 % jih pravi, da jim da BFF tisti občutek, da lahko nekaj naredijo kvalitetno

Tisti, ki jih spoznamo v času šolanja, nas naučijo, kako biti potrpežljiv, kako počakati na vrsto, kako prositi za pomoč in preizkusiti nove hobije. Kasneje nas prijatelji učijo, kako sprejemati večjo odgovornost, nam svetujejo pri izbiri prave karierne poti in kako se spoprijemati s težavami, ki jih prinese odraslo življenje. Pridejo vzponi in padci v življenju, karieri, odnosih, morda tudi v mentalnem stanju posameznika. Takrat imajo prijatelji moč, da nas bodrijo, nam dajo rešitve in motivacijo za to, da bomo šli preko vseh morebitnih težav.

Prosti čas s prijatelji je najbolj kvaliteten foto: Dreamstime

Kdaj nam prijatelji nudijo največjo podporo ali motivacijo? 

1. Prijatelji so vedno tisti, ki nam pomagajo pri komunikaciji z drugimi. Ne glede na to, ali gre za navezovanje stikov z novimi ljudmi, ki v življenja vstopijo nepričakovano, za komunikacijo s fantom, ki nam je všeč, pa ne vemo, kako bi do njega pristopili, ali pri komunikaciji v čisto vsakdanjih situacijah. 

2. Nudijo nam mentalno in psihološko podporo, predvsem pa skrbijo za to, da naše misli ostanejo v tistem pravem toku. Prijateljski odnosi so za zdravje posameznika pomembni skoraj tako zelo, kot pravilna prehrana ali redna telesna vadba. Pomagajo nam v stresnih situacijah in pri pravilnih življenjskih odločitvah.

3. Tako kot BFF s svojo boost energijo vsak dan skrbi zate in za videz tvoje kože od znotraj, saj se tvoje počutje odraža tudi na tvojem videzu, Minéral 89, ki vsebuje kar 89 % mineralizirane vode VICHY in naravno hialuronsko kislino, odlikuje pa ga tudi naravna in enostavna formula, vsakodnevno skrbi za potreben boost tvoje kože, saj jo z vsakim nanosom naredi bolj močno, polno in ji doda potreben sijaj.

4. Ko smo osamljeni, so prijatelji tisti, ki nam nudijo edino potrebno družbo. Včasih v času osamljenosti srčni izbranec ne zna pomagati, družinski člani ne razumejo občutja, prijatelji pa so tisti, ki vedo, kaj morajo storiti. Ali je to pravi boost za neko aktivnost, ali zgolj druženje v tišini. 

5. Zagotovo izboljšujejo kvaliteto naših življenj, predvsem pa nam postavljajo nove vrednote in vsemu dajejo večji pomen. Ko z njimi preživljamo svoj čas, v življenje vnašamo kvalitetne pogovore, zavedanje podpore, smeh in zabavo. Ko nastopijo težki časi, pa so prijatelji tu za nas, da nam pomagajo predstaviti večji okvir zgodbe. 

6. Ko dvomimo o naših odločitvah, prijatelji boostajo našo samozavest in nas vzpodbujajo k temu, da nehamo dvomiti v naše odločitve in zmožnosti. Tudi v najbolj neodločnih trenutkih naših življenj nam stojijo ob strani in dosežejo, da verjamemo vase. 

prejšnji članek
Izšla je nova številka revije TOP
Svet slavnih
Izšla je nova številka revije TOP
naslednji članek
Polna luna lahko v začetku tedna ohladi marsikateri odnos
Horoskop
Polna luna lahko v začetku tedna ohladi marsikateri odnos
#obraziavenija
obraziavenija