Mint Butterfield
Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, soustanovitelja Flickrja in Slacka

1701200126-dsc6052-01-1701200060836
Necenzurirano

Sum konflikta interesov na ministrstvu: nov zakon po željah glavnega svetovalca

njena.si
njena.si njena.si
Odnosi
 

Ti tipi odnosov obstojijo najdlje

17. 1. 2023; 04.00
Avtor: njena.si
srečen par

srečen par foto: Dreamstime

Kako veste, da bo vaša zveza obstala dolgoročno? Če je ena od spodaj zapisanih, potem imata za to vsekakor dobre možnosti.

Več je različnih odnosov in kar sede enemu paru, ne sede vedno drugemu. Nismo vsi enaki, tako se najdemo na različnih točkah, kar tudi tvori celotno bazo odnosa, v katerega se spustimo. A obstajajo tipi zvez, za katere se je izkazalo, da imajo največ možnosti, da zaživijo pravljico.

  1. Odnosi, ki temeljijo na odpuščanju

Pri tem seveda ne govorimo o odpuščanju prevar in nasilja, da ne bo napake. Govorimo o procesiranju prepirov in tako sposobnost odpuščanja napakam, ki se tekom tega zgodijo. Vsi se kdaj spremo. Povsem normalno je. A kako hitro se zadeve zgladijo je tisto, kar določa zdrav odnos. Boste kuhali nepotrebno zamero in mu nenehno metali naprej stvari, ki jih je enkrat izrekel ali spustili in se imeli radi? Ne gre za to o čem se kregata ampak kako.

  1. Odnosi, ki temeljijo na pustolovščinah

Dolgočasje je lahko velika ovira v odnosih. Raziskave so pokazale, da se pari, ki imajo najbolj intenzivno ljubezen, na redni bazi skupaj spustijo v nove dogodivščine, poskusijo nove aktivnosti in s tem nenehno kreirajo nove zabavne spomine.

  1. Odnosi, ki temeljijo na intimi

Ja, tokrat ne govorimo o prijateljstvu z dodatkom, ampak o obstojnih zvezah dveh oseb, ki se odlično povežeta tudi intimno. Spolnost je nekaj, kar večkrat gre v pozabo, sploh po nekaj letih poroke. Ta postane dolgočasna, monotona in celo vedno manj prisotna. Ste vedeli da večkrat kot sexate, večkrat si tega tudi želite? Enako velja obratno. Manj kot sexate, manj čutite po tem potrebe in manj ste navezani na svojega partnerja.

  1. Odnosi, ki temeljijo na zaupanju

Menim, da ni potrebno zgubljati besed pri tej točki. Odnosa brez zaupanja enostavno ni. Če nenehno iščete razloge za nesoglasja, paranojo in slabo voljo, zveza tako ali tako ni smiselna in se bo kmalu končala.

  1. Odnos, ki temelji na skupni ideji prihodnosti

Lepo se je osredotočati na sedanjosti, a to je vsekakor lažje narediti, če s partnerjem delita tudi skupni cilj za prihodnost. Skupni cilji omogočajo, da živita bolj harmonično, složno. Je že res, da se nasprotja (včasih) privlačijo, a če sta si nasprotna v ideji skupne prihodnosti, verjetno ni veliko možnosti, da do te sploh prideta.

  1. Odnos, ki temelji na dovoljeni ranljivosti

Večkrat pride do tega, da si le ena stran upa izraziti čustva, nenazadnje ta tudi čutiti. Veliko ljudi na splošno si želi zveze, a se preveč bojijo odpreti, ker obstaja možnost izdaje in tako srčne bolečine. Partnerja, ki sta čustveno drug do drugega odprta in drug drugega sprejemata z vsemi napakami, sta v zvezi, ki bo obstala.

prejšnji članek
Nuša Derenda: Skrivnosti ni več
Svet slavnih
Nuša Derenda: Skrivnosti ni več
naslednji članek
Limona požlahtni okus jedi
Kulinarika
Limona požlahtni okus jedi