stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836
Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega svetovalca ministrice Prevolnik Rupel.

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Se tudi vi počutite izgubljene in osamljene?

4. 2. 2024; 04.00
Avtor: K.S.
people-2588192_1920

Vsi se kdaj počutimo izgubljeni, a vsi tudi na koncu ponovno najdemo svojo pot. foto: Pixabay

Trenutek spoznanja, da ste izgubljeni, je vsekakor trenutek, na katerega ste čakali. Zakaj? Končno ste se zbudili. Samota, ki sledi je v resnici vaš blagoslov.

Če ste kdaj gledali Matrico, se verjetno spominjate dela, ko se glavni igralec tako rekoč zbudi iz sanj in se zave resničnega. Nikakor lepo spoznanje, a še kako nujno za vsak naslednji korak.

Znašli ste se na točki, ko vam trenutno stanje ne služi več. Treba bo spremeniti pot. A dokler ne veste, kaj želite, je pred vami le megla … in s tem v tem trenutku ni nič narobe. Tudi skozi meglo enkrat posije sonce.

Z izgubljenostjo je velikokrat povezan tudi občutek osamljenosti. A morda je ravno to tisto, kar v danem trenutku potrebujete. Vsak se kdaj izgubi ali vsaj zavije s pot in posledično potrebuje svoj čas, da se ponovno najde. Med tem ko je lahko nasvet okolice dober, ste na koncu dne le vi tisti, ki imate zase prave odgovore.

Tišina in samota sta lahko vaša blagoslova. Zaradi tega se boste umirili. Zaradi tega se boste s sabo pogovorili. Zaradi tega se boste spet našli.

Samota vam pomaga rasti

Kot smo že ugotovili, je ravno tišina, ki pride z njo, zaslužna za vašo samorefleksijo. Verjetno ste že kdaj slišali, da morate prvo vedeti od kod prihajate, da lahko določite svoje nadaljevanje. Premislite, kakšno pot ste prehodili … kaj ste se na njej naučili.

Samota vam bo pomagala soočiti se z realnostjo in resnico. Soočeni boste sami s sabo, s svojimi mislimi. V sekundi vam bo jasno vse – vse zamujeno, vse narejeno. Ni lahko, a vsekakor nujno. Šele ko se zaveste lastnih preprek, jih lahko odpravite in začrtate novo pot prihodnosti.

Dajte si čas. foto: Pixabay

Samota je osvobajajoča

Kolikokrat ste se ujeli v stare zanke zaradi pretirane navezanosti na osebo ali situacijo? Kolikokrat ste sami sebe vlekli nazaj, ker v sebi niste bili pripravljeni spustiti tistega, za kar ste vedeli, da vam ne služi več? Nikar vam naj ne bo nerodno – neštetokrat, mar ne? A, če ste iskreni, kolikokrat ste se navkljub oklepanju določenih odnosov še vedno počutili osamljene.

Takrat vam je manjkala samota. Ta bi namreč poskrbela, da bi se soočili s svojim strahovi, zaradi katerih niste sposobni dalje. Ta bi vam sčasoma pokazala novo pot in razkrila osebno moč. Samota je lahko vaša rešiteljica – ona vas bo osvobodila.

Kako torej dalje?

Če se počutite izgubljene, je tako jasno, da vam nekaj manjka. A kaj vam manjka, ne more vedeti nobena vedeževalka, mama ali najboljša prijateljica. Veste lahko le vi sami. Namesto da tako iščete odgovore povsod drugod, začnite pri sebi. Zastavite si prava vprašanja.

Seveda, pogovor s prijatelji in tistimi, ki vas resnično poznajo, nikakor ni povsem odsvetovan. A naj njihove besede ne postanejo vaša sveta resnica, ampak le iztočnica za nadaljnje razmišljanje. Oni vam lahko podajo nasvete, vas usmerijo na določeno pot, a namesto vas se ne morejo odločati.

Šele ko delamo iz sebe, se ne počutimo več prazne, temveč sijoče izpolnjene. foto: pixabay

Vzemite si čas zase in za iskren pogovor s svojim notranjim otrokom. Umaknite se in pobrskajte po globini svoje duše. Najdite tisto, kar vaš plamen srca še vedno ohranja živega in ga podprite. Razmislite o besedah drugih, razmislite o svojih dejanjih, svojih čustvih … svojih željah.

prejšnji članek
Komičarka Rebel Wilson težja za 14 kilogramov
Svet slavnih
Komičarka Rebel Wilson težja za 14 kilogramov
naslednji članek
Zakaj prijatelji ne morejo nadomestiti terapevta?
Zdravje
Zakaj prijatelji ne morejo nadomestiti terapevta?