stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836
Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega svetovalca ministrice Prevolnik Rupel.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Najlepša proga, odkar obstaja smučanje

11. 12. 2019; 03.00
Avtor: K.M.
Schneesicheres Obertauern

smučišče foto: PR

Posebnim klimatskim razmeram, ki so značilne za avstrijsko gorovje Ture, gre zahvala, da oblaki s severa in juga bele snežinke razporedijo prav po celotnemu kraju Obertauern. Pogosto sneg zapade že oktobra in zdrži do maja, torej skoraj sedem mesecev.

To, da je v Obertauernu snežna odeja zagotovljena, je potrdila tudi študija, objavljena v letu 2016, ki jo je opravil tirolski raziskovalec smučarskega turizma Günther Aigner. S 264 cm maksimalne povprečne višine snežne plasti je Obertauern vodilni na lestvici sedmih s snegom najbolj obdarjenih zimskih središč v Avstriji.



Legendarna krožna proga po Turah: Najlepša proga, odkar obstaja smučanje
Iz središča kraja, ki leži na nadmorski višini 1.740 m, se po gorskih pobočjih kot pajkova mreža razprostirajo proge, vse do nadmorske višine 2.313 m. Ponudba »Ski in Ski out« velja za vsako točko kraja. Smučarski navdušenci so po le nekaj zavojih že na odlično pripravljenih progah, na katerih na lahko po zaslugi enkratne kakovosti naravnega snega doživijo poseben, svoboden občutek vožnje.

Žičnice potekajo tako, da je mogoče v smeri urinega kazalca ali v nasprotni smeri prevoziti vse proge, dokler ne pridete spet na izhodišče. Ta legendarna 'Krožna proga po Turah' (Tauernrunde) je opremljena s 26 sodobnimi žičnicami in vlečnicami, ki delujejo kot povezovalni elementi med programi v skupni dolžini pribl. 100 km. Tudi če želite prečkati cesto, vam ni treba odpeti smuči, kajti za to so postavili posebne smučarske mostove.

Otroci in mladostniki lahko izbirajo med dvema različicama priljubljene 'Krožne proge po Turah', ki sta prilagojeni glede na njihovo znanje in fizično sposobnost: 'Bobbyjev krog', poimenovan po krajevni maskoti, planinskem zajcu Bobbyju, in primeren za mlajše otroke, ter proga 'My Track' za otroke in mladostnike, ki že dobro smučajo, kot priprava na 'Krožno progo po Turah' za odrasle. Na obeh je poskrbljeno za animacijo z zabavnim snežnim parkom, progo za merjenje časa, progo, na kateri strašijo 'duhci', otroškim iglujem in valovito progo za mlade goste. Vaše doživljaje v Obertauernu lahko delite z drugimi pod lojtra #LOVEOBERTAUERN.

Obertauern foto: Promocijski material

Snežni navdušenci so vseh starosti
Obertauern s prekrasnim naravnim snegom je več kot samo igrišče za 'urbane mladostnike', saj navdušenje nad njim prežema vse starostne skupine, tudi številne družine z otroki. V kraju deluje sedem šol smučanja in deskanja, ki skrbno poskrbijo za najmlajše smučarske nadobudneže. V družinskem smučarskem parku 'Bibo Bär' lahko otroci, ki imajo že nekaj predznanja, vadijo smučanje na treh progah različnih težavnostnih stopenj. V zimski sezoni 2019/20 prav tako odpira svoja vrata Bobbyjev park pošasti, kjer se otroci na igriv način spoznajo s snegom in smučmi.

prejšnji članek
S tem napitkom boste to zimo navdušili
Kulinarika
S tem napitkom boste to zimo navdušili
naslednji članek
Polna luna in sončni mrk: Usodna datuma 12. in 26. december
Horoskop
Polna luna in sončni mrk: Usodna datuma 12. in 26. december