kozorog Dobra karma

12 astroloških znakov in rastline, ki jim ...

natalija-zubačjova, irina Svet24.si

FOTO: Mačeha mučila 7-letno pastorko. Ne zna ...

janez jansa bobo Reporter.si

Janševa vojna s tiskanimi mediji: kihanje v ...

koronavirus, covid-19, testiranje, test Svet24.si

Včeraj potrdili dve okužbi: v primeru ...

07651X6465 Necenzurirano

Balkanski posli Telekoma brez sankcij za odgovorne...

14_1000x1000 Odkrito.si

Tako je videti zabava, ko Ceca postane babica!

Lara Kadis (1) Njena.si

Leta 2018 je navdušila na Emi, potem pa izginila

S tem napitkom boste to zimo navdušili
| K.M.

S tem napitkom boste to zimo navdušili

Vroča čokolada s cimetom, Dreamstime

Vroča čokolada z arašidovim maslom.

Okusni vroči napitki vas lahko v hladnejših mesecih pogrejejo, hkrati pa so tudi okusna pregreha. Za vas smo pripravili osnovni recept za vročo čokolado in dodatni recept za okusni napitek z arašidovim maslom.

Osnovni recept

Za 2 osebi
500 ml mleka
100 g čokolade
ščepec soli

Čokolado razlomite ali naribajte. Pri srednji temperaturi pogrejte približno 300 ml mleka (ne sme zavreti) in ga prelijte čez čokolado. Mešajte, dokler se čokolada ne stopi. Med mešanjem počasi prilijte še preostalo vroče mleko (ne vrelo) in ves čas stepajte. Nalijte v skodelice in uživajte.

Mleko: Uporabite lahko posneto ali polnomastno mleko ali rastlinski napitek po želji (sojinega, riževega, ovsenega, mandljevega …). Del mleka (do 75 ml) lahko nadomestite tudi s smetano.

Čokolada: Tudi izbira čokolade je poljubna. Uporabite tisto, ki vam je trenutno najbolj všeč. Lahko je temna, mlečna, bela, z lešniki in celo polnjena ali pa kombinacija različnih vrst.

Sladkor: Ker je že sama čokolada dovolj sladka, vroče čokolade ni potrebno dodatno sladkati. 

Sol: Sol je izjemno pomemben dodatek, ki poudari in obogati okus čokolade, zato ga ni pametno izpustit.

Foto: Dreamstime - Vroča čokolada

Vroča čokolada z arašidovim maslom 

Za 1 skodelico
250 ml mleka
40 g mlečne (ali temne) čokolade
1 žlica arašidovega masla
slani arašidi za posip

Segrejte mleko skoraj do vrenja. V vroče mleko dodajte razlomljeno čokolado in mešajte, da se raztopi. Nato dodajte še žlico arašidovega masla in spet mešajte. Vlijte v skodelico in postrezite.