Vroča čokolada s cimetom foto: Dreamstime
Okusni vroči napitki vas lahko v hladnejših mesecih pogrejejo, hkrati pa so tudi okusna pregreha. Za vas smo pripravili osnovni recept za vročo čokolado in dodatni recept za okusni napitek z arašidovim maslom.
Za 2 osebi
500 ml mleka
100 g čokolade
ščepec soli
Čokolado razlomite ali naribajte. Pri srednji temperaturi pogrejte približno 300 ml mleka (ne sme zavreti) in ga prelijte čez čokolado. Mešajte, dokler se čokolada ne stopi. Med mešanjem počasi prilijte še preostalo vroče mleko (ne vrelo) in ves čas stepajte. Nalijte v skodelice in uživajte.
Mleko: Uporabite lahko posneto ali polnomastno mleko ali rastlinski napitek po želji (sojinega, riževega, ovsenega, mandljevega …). Del mleka (do 75 ml) lahko nadomestite tudi s smetano.
Čokolada: Tudi izbira čokolade je poljubna. Uporabite tisto, ki vam je trenutno najbolj všeč. Lahko je temna, mlečna, bela, z lešniki in celo polnjena ali pa kombinacija različnih vrst.
Sladkor: Ker je že sama čokolada dovolj sladka, vroče čokolade ni potrebno dodatno sladkati.
Sol: Sol je izjemno pomemben dodatek, ki poudari in obogati okus čokolade, zato ga ni pametno izpustit.
Za 1 skodelico
250 ml mleka
40 g mlečne (ali temne) čokolade
1 žlica arašidovega masla
slani arašidi za posip
Segrejte mleko skoraj do vrenja. V vroče mleko dodajte razlomljeno čokolado in mešajte, da se raztopi. Nato dodajte še žlico arašidovega masla in spet mešajte. Vlijte v skodelico in postrezite.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.