Screenshot_2
Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec gospodinjskih aparatov, ki jih je imel vsak jugoslovanski dom

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Horoskop
 

Tedenski horoskop: ne skrivajte resnice in ne iščite izgovorov

21. 9. 2020; 01.00
Avtor: Andreja Novak/Dobrakarma.si
tehtnica

Tehtnica foto: Pixabay

Bodite pozorni, kaj je res in kaj ne, ter skomunicirajte tudi to, če se vam česa ne da narediti ali pa preprosto ne zmorete

Skozi dan boste uživali v svojem delu in življenju, zato vam bo šlo vse kot po maslu vse do takrat, ko boste začeli prelagati opravke in dolžnosti. Takrat boste hitro začutili pritisk okolja in bližnjih prijateljev ter sodelavcev, za kar jih boste morda krivili. Bodite pozorni, kaj je res in kaj ne, ter skomunicirajte tudi to, če se vam česa ne da narediti ali pa preprosto ne zmorete. Nič ni narobe, če poveste, je pa narobe, če to skrivate ali se izgovarjate.

Dobri barvi tedna: rjava in oranžna.

vesolje ženska foto: dreamstime

Oven 21. 3.–20. 4.

Počutje: **
Bodite pozorni, da v navalu jeze ne poveste vsega preveč, saj si boste nakopali več težav kot koristi. Želeli boste ustreči in prehitro obljubili stvari, ki jih ne boste mogli izpeljati, česar se boste tudi zavedali. Z lepimi besedami se boste hoteli izvleči, pa ne bo šlo tako lahko.
Ljubezen: ***
Iskali boste pomoč pri starejši ženski in pri tem naleteli na presenečenje. Namesto da bi ona pomagala vam, se bo zgodilo ravno obratno in morda se boste zapletli v daljšo zgodbo, kot ste si jo želeli. Čustveno vas bo to izčrpalo, a bo dobra lekcija za naprej, da se ne boste več prilagajali v trenutkih, ko nekaj želite.
Posel/denar: ***
Iskali boste rešitev, kako postaviti red in sistem v določeno okolje, pa tudi v tem ne boste čisto uspeli. Imeli boste občutek, da nazadujete in da boste morali iti skozi vse še enkrat.
Nasvet tedna:
Uredite vso potrebno dokumentacijo čim prej in se ne odmikajte od potrebnih stvari, ki vas bodo lovile. Vse, česar se boste lotili, naredite dokončno, ne samo na pol.


Bik 21. 4.–20. 5.
Počutje: **
Počutili se boste izolirane in od vseh pozabljene, a je potrebno samo to, da pokličete prijatelje in bližnje, pa so že ob vas. Premagali boste nekatere čustvene upore in se začeli bolj zanimati za vse dogajanje okoli sebe. Ne bo vam lahko, saj se bodo začela kazati vaša prava čustva, ki bodo res močna.
Ljubezen: ****
Ponosni boste na svoj videz, na svoje dosežke in pri tem pozabili, da vas ravno pretirana čustva ponosa vodijo stran od vaše ljubezni. Pozorno, da vas ta ne zapusti. Izkoristite strast, ki se kopiči v vas, za ljubezensko avanturo ali okrepite odnos s partnerjem.
Posel/denar: ***
Čustva vam bodo zameglila um. Ne boste želeli slišati razlage niti reakcij drugih, saj vam bo ljubše, da še naprej igrate igro žrtve. Novosti pridejo z razmislekom in pogovori, česar pa se vi izogibate, saj si ne želite pokazati svojega načina razmišljanja.
Nasvet tedna:
Starejša oseba vam lahko odvzame veselje ali odpelje simpatijo zaradi ljubosumja. Lahko tudi, da boste sami sebi prepovedali sprostitev v dvoje zaradi lastne morale.
Razmislite, kaj zares hočete.

Dvojčka 21. 5.–20. 6.
Počutje: ***
Ne boste mirni, dokler ne boste povedali določenim osebam to, kar jim gre. Morda ne boste izbrali pravega časa ali besed, a vseeno bo vsaj kratkoročno določen učinek. Strogi boste do sebe in iskali najboljšo možnost, da vse naredite brezhibno.
Ljubezen: ****
Odlično druženje vam bo odprlo oči za odnose. Spoznanja vam bodo spremenila način dojemanja drugih. Globoko čutenje in razumevanje vas bo odprlo za pomoč ljudem, s katerimi se boste naključno srečali. Razumeli boste njihovo stisko in jim pomagali urediti tekoče probleme.
Posel/denar: **
Nikakor se ne boste umirili, saj ne boste dobili potrditve, da je vse dobro. Ne boste si mogli pomagati in se boste jezili ter iskali dlako v jajcu. Nihče vam ne bo ustregel s svojimi besedami in idejami. Zdelo se vam bo, da se vsi norčujejo iz vas.
Nasvet tedna:
Preponosni boste, da bi prosili za pomoč, boste pa veseli, ko se bodo prijatelji sami spomnili na vas. Povabili jih boste na praznovanje, ki pa ni nujno, da se bo dobro izšlo. Ne vozite pod vplivom alkohola, da ne dobite položnice, še preden prispete domov.

Rak 21. 6.–22. 7.
Počutje: ***
Sproščeni boste in zaljubljeni v življenje. Malo boste odrinili na stran neprijetne informacije ali čustva ter se delali, da je vse popolno, a se ne boste mogli čisto prepričati. Vseeno se boste sprostili v prijetnem druženju in pozabili na vse morebitne prepire ali slaba čustva.
Ljubezen: ***
Ljubezen vas bo polepšala in vam dala dodatne moči, da boste učinkoviti pri delu. Bremenila vas bodo določena stara čustva in sanje, ki ste jih imeli ponoči zaradi pripomb vam ljube osebe. Ne boste se tako hitro umirili, saj boste iskali vzroke. Hrepenenje se bo izpolnilo, kar vas ne bo navdušilo. Z glavo boste namreč že v prihodnosti in se sploh ne boste mogli sprostiti, da bi doživljali sedanjost.
Posel/denar: ***
Lahko, da se pripravljate na večjo pot ali selitev, pa vam delajo težave tako prevozno sredstvo kot ljudje, povezani s tem. Ne obupujte, vse se bo dobro razrešilo.
Nasvet tedna:
Pripravljali se boste na nove dosežke, še posebno v odnosih. Izražanje je pomembno, a je potrebno, da ste popolnoma iskreni vsak trenutek.

Lev 23. 7.–22. 8.
Počutje: ****
Srčna občutljivost bo za vas nekaj novega, še posebno ker se kar ne bo končala. Hvaležni boste simpatiji ali partnerju, da vas razume tudi po tej plati, da ste lahko iskreni.
Ljubezen: *****
Odličen čas, ko se boste lahko sprostili v ljubezni. Ne bo vam žal časa, saj se bo druženje podaljševalo in ljubezen se bo začela krepiti. Prijetna čustva bodo prižigala ogenj strasti. Ne čakajte na poseben dogodek, ustvarite ga sami in naredite, kar želi vaše srce.
Posel/denar: ***
Čustva vas bodo zmehčala in boste bolj občutljivi, kot ste vajeni, kar vas bo precej zmedlo. Iskali boste zagotovilo bližnjih, da so na vaši strani, pa ne boste dobili iskane varnosti.
Nasvet tedna:
Privoščili si boste vse, kar ste pogrešali. Stik z naravo in brezdelno druženje vam bo zelo pogodu. Lahko, da boste preveč veselja našli v hrani in pijači, saj boste imeli največ priložnosti za druženje ravno ob tem. Posvetite se simpatiji, ko boste imeli dobre priložnosti za to. Sicer se lahko zgodi, da se bodo vpletali drugi in vam otežili vse dogajanje, da boste čisto pozabili nase in na ljubezen.

Devica 23. 8.–22. 9.
Počutje: **
Prehitro vam bodo besede ušle z jezika in zakuhali si boste pravo mini dramo, iz katere se ne boste mogli kar tako hitro izvleči. Ne podpihujte čustev, umirjajte jih.
Ljubezen: **
Občutili boste nemir, strahove in zaradi tega boste še bolj zahtevni do sebe in vsega, kar počnete. Ne boste sprejeli humorja ali sprostitve od drugih, temveč se boste umaknili in čisto zaprli vase.
Posel/denar: ****
Usmerjeni boste v rezultate in ne boste želeli, da vas kdorkoli pri tem ovira. Zadali ste si prevelike cilje, ki vam zdaj belijo glavo in vam jemljejo moč. Ne morete sami dokončati, kar ste začeli, ne glede na to, kako razmišljate o rešitvah. Odprite se za pomoč, ki bo sama prišla, in pri tem boste presenečeni, kdo se bo prvi javil.
Nasvet tedna:
Bodite pozorni na vse, kar se dogaja okoli vas, še posebno na svoje odnose, ki so vam najpomembnejši. Zaradi okoliščin ne boste mogli več vztrajati na začrtani poti, temveč se boste morali prilagoditi drugim, kar vas bo sicer sprostilo, a izgubili boste sebi ljubo individualnost.

Tehtnica 23. 9.–23. 10.
Počutje: ****
Vse najboljše, tehtnice! Jutri pride sonce v vaše znamenje, kar vas bo sprostilo in vam okrepilo samozavest za naslednje obdobje. Imeli boste podporo za dobre spremembe, če le veste, kaj si želite, in boste to tudi sprejemali, ko se bo začelo dogajati.
Ljubezen: *****
Zacveteli boste in se odprli energijam ljubezni ter spogledovanja. To je vaše najbolj naravno stanje, v katerem znate tudi najdlje časa uživati. Sproščeni in zadovoljni boste. Ob dopoldnevih se boste počutili otopelo, kot da vam je dovolj čustvenih pritiskov iz okolja in se ne morete več odpreti za lepote življenja. Ob popoldnevih se vam bo stanje na srečo sprostilo in boste spet lahko začutili ljubezen.
Posel/denar: ***
Na glavo si boste nakopali številne spremembe drugih ljudi, ki pa vas bodo bolj utrujale kot veselile. Vsi bodo želeli nasvet ali potrditev od vas, kar vas bo dnevno utrujalo.
Nasvet tedna:
Ljubezen se bo utrdila in dobila podporo okolja ali starejše ženske. Če je vaša simpatija starejša od vas sedem let ali več, ji boste pomagali do popolne prenove življenja.

Škorpijon 24. 10.–22. 11.
Počutje: ***
Nove ideje se vam bodo porajale in ne boste takoj vedeli, kaj z njimi. Nihali boste med tem, da jih takoj upoštevate ali predate drugim, ali ste tiho in še naprej delujete po starem.
Ljubezen: ***
Ljubezen se vas bo dotaknila in vam zmešala načrte. Preprosto ji boste morali slediti in se odzivati na vsa povabila. Bolj boste začenjali razumeli koncept srca in duš dvojčic, kar vam bo dalo krila.
Posel/denar: ***
Prepričani boste v svoj prav in vztrajali kljub temu, da se nihče ne bo strinjal z vami. Zato boste morda spremenili taktiko prepričevanja, a vprašanje, kdo bi moral popustiti. Koristno bi bilo, da razmislite o svojem načinu komuniciranja, saj vam je to največja bariera med idejami in realizacijo. Ne držite v sebi komentarjev in podpore za druge, tako jih boste najboljše zmotivirali.
Nasvet tedna:
Če boste šli na pogreb ali v bolj zamorjeno skupino, bodite pozorni, da vas ne izčrpajo popolnoma. Ne zapravite dobre priložnosti zaradi navade, temveč se povežite s pravimi ljudmi.

Strelec 23. 11.–21. 12.
Počutje: ****
Globoko boste razmislili o svojem smislu vztrajanja v nečem, kar vam ni všeč niti ni prave koristi od tega. Dokler si ne boste prišli čisto na jasno o vsem, ne boste ničesar spreminjali. Optimistični boste in kljub temu, da ne boste imeli pravih rezultatov, boste nadaljevali v smeri, za katero si želite, da bi se uresničila.
Ljubezen: ****
Ljubezen vam bo zameglila jasne misli in videnje vsega ostalega. V bližnji osebi imate angela varuha, ki vedno poskrbi, da ne zaidete s svojim idealizmom ali bolj iluzijo do življenja. Ne branite se nasvetov.
Posel/denar: ****
Ne boste popolnoma iskreni, saj boste prikrili nejevoljo in lenobo, s katero se boste bojevali. Ohladite čustva in razumsko poglejte na vse dogajanje ter začnite sodelovati.
Nasvet tedna:
Ne pozabite na počitek. Dobre novice iz tujine ali potovanje ter obiski bodo močno spremenili vaš način življenja. Pogovarjajte se z družino, še posebno z najstarejšimi člani. To vam bo povrnilo mir in zaupanje v vse dogajanje.

Kozorog 22. 12.–20. 1.
Počutje: ***
Izrazili boste svoje želje in zdelo se vam bo, kako ste napredovali v komunikaciji. Pri tem pa boste pozabili do konca izpeljati izrečeno in prisluhniti drugi strani. A vseeno boste pripravljeni na pogovore bolj kot kdajkoli prej. Tako boste uresničili precej namer, da uredite vse težavne in odprte stvari.
Ljubezen: ***
Prelagate spremembe na svojo lastno škodo. Ne čakajte več in ne pričakujte, da se bo kaj samo spremenilo, saj se ne bo.
Posel/denar: ****
Zvesti boste in čakali na obljube po dobrih spremembah, ki so vam bile dane. Ko bodo končno prišle, boste stežka vse sprejeli, saj ne boste verjeli, da je vse to res za vas. Ne hitite stran takrat, ko se dobro začenja.
Nasvet tedna:
Nujno se posvetite športu, sicer se lahko zgodi, da boste pregoreli v odnosih in izzvali resne prepire. Notranja moč se bo namreč aktivirala in želela ven. Nadaljevali boste s svojim izpolnjevanjem osebnih ciljev, ne glede na to, da vam bodo nekateri nasprotovali. Ne pozabite se o vsem dogovoriti z ljudmi, ki so v to vpleteni.

Vodnar 21. 1–18. 2.
Počutje: **
Nemirni boste in čustva vam ne bodo dala miru, dokler ne boste preverili resničnosti svojih sumničenj. Pri tem ne boste najbolj uspešni, zato boste še naprej pozorni na vse okoli sebe.
Ljubezen: ****
Nihali boste med prepiri in skrivanjem glave v pesek ter med tem, da se začnete obnašati neodgovorno in proti pričakovanjem okolja. Obdobje, v katerem ste, je namenjeno bolj transformaciji čustev kot čemurkoli drugemu. Ne čakajte, da boste vse naredili, dokončali, temveč se že danes veselite in praznujte življenje.
Posel/denar: ***
Načrti se ne bodo čisto dobro izšli, kar vam bo povzročalo precej preglavic, čeprav po nepotrebnem. Sprostite se in ne nadzorujte stvari, ki niso potrebne, temveč zaupajte. Spreminjajo se vaše notranje želje in nagibi. Sprostite se in pokažite svoje sedanje stanje, pa se bo vse hitreje in bolje rešilo.
Nasvet tedna:
Ne delajte kompromisov, saj vas zagrabi nestrpnost do vsega. Od vas bo odvisno, v kakšnem stanju bo družba okoli vas. Še zavedate se ne, kakšno moč imate s svojimi besedami in dejanji, zato začnite zavestno graditi pozitivno.

Ribi 19. 2–20. 3.
Počutje: *****
Občutljivi boste na vse vplive iz okolja, ki pa bodo tokrat za čuda delovali v vaš prid. Začutili boste srečo in sprostitev, ki bo izhajala iz vaših uspehov v družbi ali kreativnosti.
Ljubezen: ****
Ljubezen vas bo prevzela in težko se boste zadržali, da ne bi vsega izpustili iz rok in se ji predali. Imeli boste srečo, ki jo sprejmite.
Posel/denar: ****
Novosti vas vznemirjajo in vse bolj ste odprti za kreativnost in nov način življenja, ki pa si ga še ne upate pokazati svetu. Izolacija in osama v preteklosti sta vas pripravili do tega, da delate kompromise v odnosih in se s tem vse bolj odmikate od tega, kar bi zares radi. Skozi razmislek in študij boste našli pot ven. Sledite svoji kreativni sili in se ne odmikajte od dela, ki vam je naloženo.
Nasvet tedna:
Iskali boste ravnotežje v sebi in obenem potrebovali razumevanje od okolja. Sprostitev bo prišla ob najmanj pričakovanem obdobju in zdelo se vam bo, da ste čisto odmaknjeni od vseh težav okolja. Spočijte si, naberite si zdaj novih moči za naprej.

prejšnji članek
»A obstajam, če Kurdistan ne obstaja? Sem živa, če je Jugoslavija mrtva?«
Svet slavnih
»A obstajam, če Kurdistan ne obstaja? Sem živa, če je Jugoslavija mrtva?«
naslednji članek
VIDEO: Oboževalci dočakali snidenje ekipe Prijateljev
Svet slavnih
VIDEO: Oboževalci dočakali snidenje ekipe Prijateljev