Screenshot_2
Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec gospodinjskih aparatov, ki jih je imel vsak jugoslovanski dom

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Ideja: Vzpostavite pristne vezi med naravo in ljudmi

21. 12. 2020; 03.30
Avtor: K.M.
Screenshot 2020-12-12 at 19.23.49

Prvačina, eno izmed največji naselij v Vipavski dolini, je zaznamovala zgodba Aleksandrink foto: Promocijski material

Čeprav smo tik pred koncem leta in trenutno ne moramo razmišljati o tem, kje in kdaj bomo dopustovali. Smo za vas pripravili super idejo, ki jo lahko izkoristite tudi za nakup prazničnega darila. Gre za butično izkušnjo, s katero boste vzpostavili prav posebne vezi med naravo in ljudmi.

Govorimo o zgodbi Odprte vasi. Gre za Glampyarding – povsem nov način dopustovanja, edinstveno doživetje avtentičnega življenja na vasi, v naravnem amfiteatru, ki vse leto ponuja neponovljiv čar prepleta domačnosti in tradicije, hkrati pa udobje sodobne, trajnostne namestitve. Odprto od junija 2021 dalje, nakup in ogled ponudbe pa je tukaj mogoč že danes. 

Kmetija na Hribu foto: Promocijski material

Tudi zakonca Leban sta se odločila, da bosta vrata svoje ekološke kmetije odprla gostom, ki bodo za dopustovanje izbrali slovensko podeželje. Doživetje Odprtih vasi dopolnjujeta s ponudbo turističnega jahanja in predstavitvijo življenja na ekološki kmetiji.

Družina Vižintin in oljčno olje Ronki foto: Promocijski material

Žarko Vižintin se z nasadi oljk v Vipavski dolini ukvarja že 17 let. Zadnja leta z družino, ženo Silvo in sinom Martinom, več pozornosti namenijo turizmu.

Slovensko podeželje, ta samosvoj svet, ki utripa v ritmu letnih časov, odmaknjen od urbanega, s hrupom, hitenjem in smogom prenatrpanega vsakdana, ponuja popoln odklop in sprostitev v zelenem amfiteatru, ki vsak dan v letu zasije v drugačnih odtenkih. V vinogradih, sadovnjakih in oljčnikih, ki objemajo naše vasi, rastejo stebla in poganjki, ki jih v času rasti ves čas nežno božajo in skrbno negujejo roke gospodarjev. V kleteh zori vino, v shrambah siri, v čebelnjakih med, v steklenih posodah oljčno olje, ki v zameno za skrbno nego vsako leto ponudijo drugačno žlahtnost okusov. Na burji zorijo domače mesnine, med katerimi kraljuje slasten pršut. Najraje ga narežejo za prijatelje in ponudijo ob domačem kruhu, ročno zamešenem iz moke, zmlete v sosedovem mlinu, in spečenem v krušni peči, ter ob kozarcu svežega vina. Vse je zdravo in polnega okusa. Takšno je življenje v Odprtih vaseh. Edinstvena zgodba, ki vabi z avtentičnostjo ter gostoljubjem domačinov 365 dni v letu. Noto posebnega prestiža doda izkušnji bi-vanje v sodobni, trajnostni namestitvi – Maxiju. Do tega unikatnega doživetja vas loči le klik na portalu www.odprtevasi.si, kjer lahko spoznate udobje Maxija, ponudbo doživetij v stiku z domačini, lokacije najboljših domačih gostiln ter turistične znamenitosti v bližini. 

Vino v amforah foto: Promocijski material

Borut Leban je od mladih nog z očetom Vilijem spoznaval skrivnosti pridelave dobrega vina. Kot poslovnež se je po več letih odmika od narave odločil ponovno narediti nekaj za svojo dušo in začel ustvarjati svoje vino. V Odprte vasi vstopa s posebno zgodbo. Z zgodbo o vinu v amforah, ki se je pričela pred dobrimi desetimi leti. 

Želja po trajnostnem razvoju

Zgodba Odprtih vasi ni zgolj zgodba o užitku, ampak tudi zgodba o trajnostnem razvoju. zato snovalci upajo, da boto tisit, ki bodo zgodbo izkusili, tudi sami prispevali k soustvarjanju skupne zelene prihodnosti. Zato spodbujajo, da se na lokacijo, če je to mogoče, odpravite z vlakom ali skupinskim prevozom, ko bo ta omogočen. Poskrbljeno pa je tudi za tiste, ki uporabljate e-avtomobile, saj so polnilnice za njih na voljo tudi v sklopu nastanitve Maxi, ki ponuja tudi dve električni kolesi za raziskovanje okolice. 

Butično bivanje za ljubitelje narave

Nastanitve Maxi so okoljsko certificirani z mednarodinim znakom GREEN KEY, ki narekuje okolju prijazno delovanje zaposlenih in partnerjev. Trajnostni pristop pri načrtovanju in gradnji ter premišljeno zasnovan interier Maxija zagotavljajo prijetno, zdravo in udobno bivanje 4 osebam. 

Sodobna, trajnostna namestitv – Maxi foto: Promocijski material

Moderno opremljena kopalnica foto: Promocijski material

Ločena spalnica za dve osebi foto: Promocijski material

Maxi je zgrajen iz povsem naravnih materialov, samooskrben in energetsko varčen, vgrajen ima sistem pip za varčevanje z vodo, velika okna za obilico svetlobo, ki se na željo senčijo. Gostje vstopajo s kodo, ki jo prejmejo po vplačilu rezervacije, kar jim omogoča felxibilnost pri prihodu in odhodu. Sicer pa različne nastanitve ponujajo tudi prostorno kuhinjo s štedilnikom, hladilnikom, mikrivalovko in pomivalnim strojem, kopalnico s tušem, dnevni prostor, ki se preuredi v spalnico za 2 odrasli osebi ..., kar ponuja udobje pravega doma. 

Več informacij o nastanitvah, ponudnikih in celotni zgodbi lahko najdete TUKAJ

prejšnji članek
Ana Dežman želi iti naprej
Svet slavnih
Ana Dežman želi iti naprej
naslednji članek
Tedenski horoskop: jasno vam bo, kje ste in kaj je treba narediti
Horoskop
Tedenski horoskop: jasno vam bo, kje ste in kaj je treba narediti