stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij postane "običajna praksa"

njena.si
njena.si njena.si
Resničnostni šovi
 

Neprebavljivo modrovanje Kuljajeve in poniževanje žensk

21. 6. 2016; 04.09
Avtor: Agata Rakovec Kurent/Vklop
Jasna Kuljaj

Modrovanjih voditeljice Jasne Kuljaj o spolnosti in je bila z eno besedo neprebavljiva. foto: arhiv Lady

Čeprav se je veliko šušljalo o rekordno slabi gledanosti, se komercialne televizije ne nameravajo odreči resničnostnim šovom.

Na Pro Plusu so za jesen napovedali Ljubezen po domače, kjer bodo svoje dame iskali podeželski moški, Survivor in Slovenija ima talent, na Planet TV pa se vrača Kmetija: Nov začetek. Preden si oddahnemo od življenj drugih in se vsaj do jeseni posvetimo svojemu, poglejmo, kako so se televizije doslej odrezale v bitki za gledalce. 

Big Brother

Na Kanalu A so imeli srečno roko pri izbiri tekmovalcev, ki so se brez zadržkov predajali strastem pred kamerami. Sparčkalo se jih je kar nekaj, Primorcu Eriku je v hiši BB uspelo osvojiti celo kar dve dekleti. Slovenija je dobila celo svojo resničnostno verzijo Ane Karenine: Dolenjka Mirela, ženska v dolgoletnem razmerju in mama dveh otrok, ki je povedala, da živi v zlati kletki, se je v šovu zapletla z dvajset let mlajšim Primorcem Markom. Gledalci so nestrpno pričakovali, ali jo bo ob izselitvi iz hiše zunaj čakal partner Andrej, ki je sicer že napovedal posvet z odvetnikom, ali mlajši ljubimec, ki menda sploh ni vedel, da je Mirela uradno zasedena.

Bilo je nekoč

Na Planetu TV so tekmovalce, ki so se borili za 50 tisoč evrov, preselili v leto 1810, v čas Ilirskih provinc. Oddaja, ki jo je vodila Lili Žagar, je eno največjih razočaranj letošnje sezone. Lepa kulisa pač ni dovolj za dobro predstavo in oddaja niti približno ni dosegla priljubljenosti lanskega šova Kmetija: Nov začetek. Neizraziti tekmovalci in nedomišljene naloge so premalo, da bi gledalca prikovali pred TV-zaslone. Še hujša je bila oddaja Bilo je nekoč: Brez cenzure, ki je temeljila na modrovanjih voditeljice Jasne Kuljaj o spolnosti in je bila z eno besedo neprebavljiva.

Oddaja, ki jo je vodila Lili Žagar, je eno največjih razočaranj letošnje sezone. foto: Marko Vavpotič

Bitka parov

Na Pop TV so šov napovedali kot najbolj zaljubljeno bitko te pomladi, v kateri se bo osem parov pomerilo za eno najvišjih finančnih nagrad v slovenski zgodovini, a od obljub je ostalo bolj malo. Slavila sta Bojana in Tihomir, ki sta domov odnesla 48.200 evrov. Oddaje si ne bomo zapomnili po medlem voditelju Klemnu Bučanu, niti po kakšnih romantičnih ljubezenskih izlivih, temveč po ponižujočih nalogah in še bolj ponižujočem odnosu nekaterih tekmovalcev do svojih boljših polovic.

MasterChef Slovenija

Kuharski šov MasterChef Slovenija je letos postregel z dobrodošlo novostjo: vanj so vključili tudi znane Slovence. Čeprav zanje večina med nami ni še nikoli slišala, so napetosti med znanimi in običajnimi tekmovalci poskrbele za dodatno dinamiko v šovu. Bolj ali manj simpatični tekmovalci in sodniki Alma Rekić, Karim Merdjadi in Luka Jezeršek, ki si na vse kriplje trudijo ostati strogi, so poskrbeli za eno bolj gledljivih oddaj v tej sezoni. Moti nas edino dejstvo, da naj bi šlo za tekmovanje kuharjev amaterjev, kar nekaj tekmovalcev pa ima za seboj že lepo kilometrino v gostinstvu.

Znan obraz ima svoj glas

Zmagovalec šova Znan obraz ima svoj glas je vsestranski Tilen Artač. Njegove preobrazbe v Svetlano Makarovič, Zorana Predina, Petra Lovšina ali Jožeta Potrebuješa se bodo z zlatimi črkami zapisale v zgodovino domačega TV-razvedrila, še posebej pa nas je navdušil, ker je v svojih preobrazbah vztrajal do konca oddaje. Nepozaben je bil kot Svetlana Makarovič, ko je gostujočemu žirantu Juretu Koširju dejal: »Košir, ti si smučal za ta narod. Jaz za ta narod ne bi niti pancerjev obula.« Čestitke za vložen trud in požrtvovalnost si zaslužijo vsi sodelujoči tekmovalci kot tudi sodelavci v ozadju, ki so poskrbeli za dovršene preobrazbe. Zabavali smo se tudi ob komentarjih žirantske mafije, še posebej ob Tanji Ribič, ki je s svojimi domislicami pogosto poskrbela za salve smeha. Oddaja se po treh sezonah še ni izpela in gledalci so željni nadaljevanja, želimo pa si, da bi Pop TV med sodelujoče uspelo zvabiti tudi kakšnega prvokategornika med domačimi zvezdami.

Tanja Ribič je s svojimi domislicami pogosto poskrbela za salve smeha.

prejšnji članek
Vse kar morate vedeti o menstruaciji
Njenih 5 minut
Vse kar morate vedeti o menstruaciji
naslednji članek
Zdravljenje s kitajsko medicino
Zdravje
Zdravljenje s kitajsko medicino