20240418_125151
Svet24.si

Ugledni voditelj Deutsche Welle o dvigu skrajne desnice v Evropi

1694618501-img-8801-purg-1694618444412
Necenzurirano

19 kirurgov pisalo ministrici, naj ustavi načrte šefa celjske bolnice

njena.si
njena.si njena.si
Resničnostni šovi
 

Exatlon: Maja je doma, kakšno je njeno zdravstveno stanje?

13. 10. 2022; 07.00
Avtor: V.M.
maja-zaman

Maja Zaman foto: Planet TV

Jure Košir je pojasnil, da je Majina poškodba hrbta prehuda, da bi lahko nadaljevala tekmovanje. A kaj se je pravzaprav zgodilo pri nesrečnem doskoku na blazino, kakšna je njena diagnoza in kaj se dogaja sedaj, ko je doma v Sloveniji?

Čeprav se je Maja Zaman nekaj dni po nesrečnem doskoku na poligonu vrnila med člane rdeče ekipe, njeno zdravstveno stanje ni bilo tako dobro, da bi lahko znova zakorakala na poligon in se soočila z zahtevnimi izzivi. Kot je pojasnila, jo je ves čas bolelo, da je poškodba resna, pa so ocenili tudi zdravniki.

»Po temeljitem zdravniškem pregledu in po magnetni resonanci, so se zdravniki odločili, da bi bila poškodba prehuda za nadaljevanje tekmovanja,« je tekmovalcem in gledalcem sporočil voditelj Jure Košir, Maja pa je zatem s težkim srcem, a lepimi spomini na sotekmovalce zapustila žaromete.

Maja Zaman ima kljub poškodbi na Exatlon tudi lepe spomine. foto: Planet TV

22-letna akrobatka iz Novega mesta je sedaj že doma v Sloveniji. Polna optimizma nam je zaupala, da je najhujše minilo in da bo tudi bolečine zagotovo kmalu pustila za seboj. A kakšna poškodba jo pravzaprav pesti? Kakšno je njeno trenutno počutje in kakšne so napovedi zdravnikov glede okrevanja?

»Gre se za hernijo diska, zdravniki pravijo, da za normalno življenje ni potrebna operacija, ampak jaz očitno nimam normalnega življenja, tako da še ne vem, kaj bom. Pravijo, da lahko bolečine trajajo do več mesecev, da pa se z fizioterapijo lahko nevšečnost izboljša. Jaz se počutim veliko bolje, zdaj, ko sm doma s svojimi, lahko počivam in ne obremenjujem hrbta,« je za njena.si pojasnila Maja in dodala, da še vedno občuti bolečine pri teku in poskakovanju. 

prejšnji članek
Karimovo trdo delo obrodilo sladke sadove
Resničnostni šovi
Karimovo trdo delo obrodilo sladke sadove
naslednji članek
Sanjski moški v roke vzel to znano Slovenko
Resničnostni šovi
Sanjski moški v roke vzel to znano Slovenko