Resničnostni šovi
 

Tekmovalka šova Exatlon bo spet postala mamica deklici

9. 6. 2024; 17.00
Avtor: CL/Lady
eva-peternelj

Eva Peternelj foto: Planet TV, edit: njena.si

Eva Peternelj se je pred tremi leti potila in naprezala moči na vztrajnostni preizkušnji v prvi sezoni šova Exatlon Slovenija. Takrat se osebni trenerki in vplivnici, ki ima tudi lastno znamko športnih oblačil, niti sanjalo ni, da bo zdaj pričakovala že drugega otroka.

Eva Peternelj je že od malih nog zapisana športu, saj je kar 16 let trenirala jadranje, pri katerem je dosegla lepe rezultate na evropskih in svetovnih prvenstvih, udeležila pa se je tudi olimpijskih iger mladih v Singapurju. »Rada imam jadranje in druge športe, povezane z vodo, razen plavanja. Na Exatlonu pa je bilo ravno plavanja veliko, a sem se borila po najboljših močeh. Zato so bili ti izzivi na Exatlonu, ki jih ni bilo malo, zame res posebni,« se spominja Eva, ki je od nekdaj zagovornica zdravega in aktivnega življenja.

»Šport mi res pomeni veliko, zato sem se tudi odločila za študij na fakulteti za šport, po koncu pa sem se posvetila fitnesu in postala osebna trenerka.« Še zdaj ji je malo žal, da je morala zaradi poškodbe ustnice izstopiti iz tekmovalnega šova, bolj kot to pa jo je bolelo dejstvo, da se je morala predati tik pred koncem, ko je bila že v finalu. A simpatično Koprčanko je doma čakal partner Žiga Milič, v čigar objemu je iskala tolažbo. Spoznala sta v fitnesu, kjer je bil njen trener. »Zelo sem ga pogrešala in vesela sem bila, da mi je stal ob strani, ko sem ga najbolj potrebovala. Je pa bila ta izkušnja v Dominikanski republiki zame res nepozabna,« pravi.

Eva Peternelj (Exatlon) in Žiga Milič foto: Marko Vavpotič/M24

Aktivna mamica

Eva je dobro leto in pol po tistem, ko se je vrnila iz Dominikanske republike, postala prvič mamica. Malo Elo je povila v jeseniški porodnišnici, a že kmalu po rojstvu je postala spet aktivna. »V preteklosti nisem imela vedno dobrega odnosa do svojega telesa. Če si prestrog do sebe, s hujšanjem sicer hitro dosežeš rezultate, a se kaj kmalu lahko tudi izgubijo. Na začetku študija na športni fakulteti sem močno shujšala. Takrat sem ravno nehala profesionalno jadrati, kar sem trenirala 16 let. Začela sem obiskovati fitnes, si najela trenerko in imela strogo dieto. Rezultati so bili super, potem pa so prišli prazniki. Moje telo je bilo močno podhranjeno, zato sem si privoščila veliko hrane, predvsem sladkarij, kot bi bila zasvojena s sladkorjem. Kilogrami pa so se začeli kopičiti. Učila sem se na lastnih napakah. Nič ne gre na silo.«

Po porodu je hujšala po pameti in kmalu izgubila nosečniške kilograme. »Biti mama je naporno, a vse zmoreš z veliko ljubezni. Ela je pred nekaj časa upihnila prvo svečko in je zelo živahna, jaz pa tekam za njo, se sklanjam, jo pobiram, zato ne ena ne druga nisva nikoli pri miru. Pri tem me ne ovira niti že zajeten trebuh, saj bom kmalu drugič postala mamica. Ela bo dobila sestrico, česar se oba s partnerjem Žigo zelo veseliva. Prvi porod je bil zelo zahteven, saj je trajal sedem ur, imela sem tudi raztrganine. A to so borbe, ki nas spremljajo vse življenje, na koncu pa smo nagrajeni. Ko pogledam Elo, ki mi boža trebušček in se stiska k meni, vem, da se je splačalo.« Za konec pravi, da bo letošnje poletje pri njih v znamenju prihoda njihove druge princeske. »Biti mama je zame največja zmaga v življenju,« pravi.

prejšnji članek
Aleksander Mežek uživa na vrtu
Svet slavnih
Aleksander Mežek uživa na vrtu
naslednji članek
Znanstveno je dokazano, da je narava zdravilna
Zdravje
Znanstveno je dokazano, da je narava zdravilna

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.