pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola
Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski šoli

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Resničnostni šovi
 

Oseben klepet: Alen sezul čevlje skrivnostnega tekmovalca

22. 12. 2023; 11.00
Avtor: Vesna Meško
alen-ploj, kmetija

Alen Ploj foto: POP TV

Alen Ploj se je v letošnjo sezono Kmetija zapisal kot najbolj skrivnostni tekmovalec. Njegove besede so bile vedno preudarne, drža disciplinirana, misli osredotočene. Kaj pa se je v njem dogajalo pod površjem? Vse to in še več vas čaka v spodnjem klepetu.

Kdo je Alen Ploj? Ga resnično poznamo? Simpatični osebni trener je prijeten in spoštljiv človek tudi v zasebnem življenju, je pa res, da bivanja izven cone udobja ni vseskozi doživljal tako lahkotno, kot se je zdelo na TV ekranih. Kako to, da čustva zadržuje zase, zakaj je prav vsak dan ohranjal rutino treningov in kaj je v ozadju očitkov o njegovem pogostem prehranjevanju?

Alen, letošnje leto ste vi zasedli mesto tekmovalca, ki je vse do konca resničnostne igre z odliko ohranjal pozitivno podobo. Brez vznemirjanja, čustvenih pretresov, neprimernih dialogov, nekoliko v ozadju, v izjavah pa če je bilo le mogoče, vedno s pozitivno konotacijo. Ste takšni tudi zasebno ali ste sledili misli, da je ubiranje takšne poti najboljše za obstanek v igri? 

Zagotovo to ni bila nobena taktika, te niti nisem imel in največ mi pomeni, da lahko ljudje, ki me poznajo tudi izven resničnostne igre potrdijo, da sem tudi drugače enak kot na televiziji. Zmeraj se na splošno trudim vedno videti pozitivno v vseh situacijah in ljudeh, kar se je najbrž poznalo tudi na mojih izjavah.  

Alen Ploj je vseskozi ohranil spoštljivo držo. foto: POP TV

Od ostalih tekmovalcev ste se precej razlikovali. Kakšna je bila ta preizkušnja skoka izven cone udobja?

 Iskreno si nisem mislil, da bo Kmetija tako zelo zahtevna preizkušnja kot je bila. Psihično in fizično. Vseeno sem res hvaležen za to izkušnjo in da sem si upal skočiti tako izven svoje cone udobja. Naučil sem se ogromno o sebi, glede dela na kmetiji in dobil sem nekaj res dobrih prijateljev, s katerimi verjamem, da se bomo družili še dolgo po koncu resničnostne igre in to je kar najbolj cenim. 

Vam je bilo tekom šova kdaj žal, da ste sklenili sodelovati v resničnostni igri? 

Priznam, da sem na začetku nekaj krat pomislil 'Alen kaj ti je bilo tega treba'. Takrat smo med seboj bili še praktično tujci, pogoji za življenje precej slabi in vreme katastrofalno. Ko sem se malo privadil novega okolja in boljše spoznal nekatere tekmovalce, sem se imel res odlično in niti malo ne obžalujem svoje odločitve. 

Alen v akciji foto: POP TV

Svojih občutkov pred kamero niste ravno delili. Nam zaupate, kako ste ohranili ravnovesje, ko vam je bilo težko? 

Tudi zasebno svoje občutke predelujem sam v sebi in velikokrat tega ne pokažem na ven. Pri ohranjanju ravnovesja, mi zmeraj pomaga to, da ohranjam disciplino. Zato sem tudi na Kmetiji vzdrževal meni dobro poznano rutino zgodnjega vstajanja in gibanja, s katero sem ohranjal občutek umirjenosti ter stabilnosti. 

Sotekmovalci so v izjavah večkrat potarnali, da zaužijete veliko hrane. So vas te izjave presenetile? 

Teh izjav zares nisem pričakoval! Nisem imel občutka, da bi temu bilo tako in nikoli mi nihče tega ni povedal ali očital v obraz. Na eni strani sem kot športnik od zmeraj navajen jesti veliko, saj mi je pomembno, da moje telo dobi potrebna hranila in na drugi strani kot vegan, sem v tem okolju imel na izbiro manj in nižje kalorična živila, kot ostali, zato je moje telo potrebovalo količinsko nekoliko več hrane. Morda je komu vzbudilo tak občutek, ker sem za sebe zmeraj kuhal sam. Včasih sem jedel pred, včasih za ostalimi, bil pa sem prisoten v kuhinji tudi takrat, ko so jedli sotekmovalci. Medtem ko so nekateri dali prednost tobaku, je bila moja prioriteta nahraniti svoje telo in menim, da v nobenem primeru ti očitki niso bili pošteni.  

Alen: 'Naučil sem se ogromno o sebi.' foto: POP TV

Z zaročenko še nikoli nista bila tako dolgo ločena. Ob njenem obisku se je lepo videla pristna ljubezen dolgoletnih parov. Kako je ta preizkušnja vplivala na vajino razmerje? Bi rekel, da vaju je še bolj povezala? 

Preizkušnja zagotovo ni bila enostavna, ne za enega ne za drugega. Po eni strani sem vesel, da sva doživela in dala čez tudi nekaj takega in mislim, da naju je to še dodatno povezalo, saj včasih razdalja, poveča ljubezen. Ko si z nekom toliko dolgo časa brez stika in vseeno veš, da se lahko zaneseš na njegovo 100 odstotno podporo in ljubezen, se zaveš koliko ti oseba zares pomeni. 

Kako občutite pojavljanje na TV ekranih? Ali prepoznavnost pozitivno vpliva na vaše poslovno področje? 

Zanimivo je spremljati sebe ter sotekmovalce po televiziji, še posebej zanimivo je videti kako je celotno dogajanje prikazano gledalcem. Rekel bi, da prepoznavnost najbolj začutim v trgovini ali na ulici. Pri mojem poslu, ki mi je dobro šel že pred odhodom v Kmetijo, pa dodatnega povečanega zanimanja zaradi prepoznavnosti zaenkrat še nisem opazil.

Alen in Sana foto: sestavljena fotografija

prejšnji članek
RTV uradno potrdil, da ukinja številne oddaje
Svet slavnih
RTV uradno potrdil, da ukinja številne oddaje
naslednji članek
Damjan Murko poletel kot Feniks iz pepela
Svet slavnih
Damjan Murko poletel kot Feniks iz pepela