zahi hawass
Svet24.si

Resnični Indiana Jones

matjaz kovacic bobo
Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so krivi lokalni šerifi.

njena.si
njena.si njena.si
Resničnostni šovi
 

Kmetija: Suzana, kot je ne poznate

31. 1. 2024; 07.00
Avtor: V.M.
suzana boks

Suzana Bajrić foto: edit: njena.si

Suzana Bajrić se je vrnila tja, kjer se dobro počuti – znova se namreč posveča treningom boksa, kar ji prinaša več kot zgolj izboljšanje kondicije.

Udeleženka 10. sezone šova Kmetija se po nekaj mesecih znova posveča treningom boksa. Nad borilno veščino je zelo navdušena in upa, da ji bo hitro uspelo nadoknaditi minulo obdobje izostanka. »Boks me je pritegnil, ker tam preprosto pozabim na vse stvari, vse skrbi, osredotočam se samo na fokuserje*. Če samo sekundo nisi pozoren, že narediš napako. Tako da je treba vedno biti pri stvari z mislimi, ne moreš plavat sem ter tja. Trening name deluje zelo meditativno, odklopim se od vsega in preprosto uživam, kljub temu, da je program zelo naporen in zahteva visoko kondicijsko pripravljenost. Dobro je tudi to, da ni pomembno ali treniraš en mesec ali leto in več, saj se na treningu čisto vsak izčrpa in je zadihan kot le kaj,« nam je tekom klepeta pojasnila Suzana Bajrić, ki je velika zagovornica boksa tudi zaradi napredka, ki ga borilna veščina prinaša.

Suzana Bajrić na treningu foto: Osebni arhiv

»Nikdar ne obstaneš na eni točki, ampak udarjaš vedno močneje, vedno bolj pravilno, zaradi česar je trening vedno zahteven. Prav na vsaki stopnji zahteva od tebe nekaj več, tako da ni nikoli neke stagnacije,« navdušeno pripoveduje nekdanja voditeljica, ki zelo hitro napreduje tudi zaradi programa v Borilnem klubu Simba, kjer s pomočjo trenerja nenehno izpopolnjuje svojo tehniko. »Trener se učencu čez celo uro posveča, ne sedi samo na tleh in dirigira, ampak dejansko ves čas drži fokuserje, popravlja gibanje in dviguje motivacijo z vzpodbudo.«

* Fokuser: pripomoček za boks

prejšnji članek
Tino poročili z Brazilcem: 'Ustvarjena sva drug za drugega!'
Resničnostni šovi
Tino poročili z Brazilcem: 'Ustvarjena sva drug za drugega!'
naslednji članek
Firbci presenetili s kar dvema novima pesmima
Kultura
Firbci presenetili s kar dvema novima pesmima
#nasazenazenska
nasazenazenska