pirc musar bql
Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu Roka Piletiča

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj
Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. Kdo je kriv za to?

njena.si
njena.si njena.si
Resničnostni šovi
 

Obraz Pop TV: Moškim ne gre zaupati

1. 4. 2018; 08.00
Avtor: Brigita Potočki, Vklop
Vesna Šošterič

foto: Revija Zvezde

Prihaja pomlad, z njo pa se vrača tudi oddaja Ljubezen po domače. Pogovarjali smo se z Vesno Šošteršič, edino žensko med letošnjimi udeleženci šova.

Znova ljubezenske niti povezuje voditeljica Tanja Postružnik Koren, katere naloga je bila tudi, da zbere čim več pisem za sedem kmetov in eno kmetico, ki ljubezen iščejo v oddaji. Le tistih pet, ki so zbrali največ srčne pošte, se je uvrstilo v drugo oddajo. Med njimi je edina ženska Vesna Šošterič, ki smo jo v obrnjeni vlogi spoznali že v prvi sezoni, ko se je potegovala za srce kavboja iz Roba, Draga Kraševca, a ko je uvidela, da se ne namerava odpovedati svojemu ranču, ga je prepustila drugi. Tokrat pa je sama v njegovi koži.

Vesna je v oddaji edina ženska, kar je po njenem velika prednost, ker se o tem veliko govori. Je delavna in zabavna 34-letnica, ki ima za sabo že nekaj slabih izkušenj z moškimi, zato ne verjame v ljubezen na prvi pogled. Kot pravi, videz vara, moški pa se večinoma izkažejo za popolno nasprotje tistega, kar govorijo. Njen izbranec mora biti pošten in razumevajoč, videz pa ni tako pomemben. »Mišice niso vse,« v smehu pravi Vesna, ki bo svojega snubca prepričala s prijaznostjo, srčno toplino in razumevanjem. Čeprav poleg dela na 21 hektarjev veliki kmetiji hodi še v službo, si včasih privošči tudi kaj zabave. »Najraje od vsega imam ples, povsem vseeno, kakšen in kje, samo da se vrtim.« Za ples sta ponavadi potrebna dva in Vesna upa, da se bo njen princ na belem konju znal zavrteti. »Če ne, ga bom pa naučila.« Svoji ekološki kmetiji se niti zavoljo ljubezni ne bi odpovedala. Prevzela jo je leta 2013, potem ko je bratje in sestra niso hoteli oziroma mogli. »Sestra se je odselila, brat tudi, drugi brat, ki bi jo bil pripravljen prevzeti, pa je invalid. Poškodoval se je na lovu, ko je padel z opazovalnice,« z žalostjo v glasu pripoveduje Vesna. Prav zato ji kmetija pomeni največ. Za zdaj je njihova glavna dejavnost vzreja jelenov in volov, katerih meso prodajajo tudi ljubljanskim gostilnam. Vesna pa si želi, da bi nekoč imela več časa, ki bi ga lahko namenila še poljedelstvu in prodaji vrtnin na tržnici. »Certifikat že imam, samo časa ni.« Prav zato upa, da bo v oddaji srečala sorodno dušo, s katero bosta skupaj uresničili te načrte.

prejšnji članek
Slovo lepe slovenske športnice
Svet slavnih
Slovo lepe slovenske športnice
naslednji članek
Aljoša Ternovšek in Anže Zevnik priznala, da ničesar ne vesta
Svet slavnih
Aljoša Ternovšek in Anže Zevnik priznala, da ničesar ne vesta