stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij postane "običajna praksa"

njena.si
njena.si njena.si
Resničnostni šovi
 

Sentya in Matej: Naša porodna zgodba je zelo pestra …

29. 12. 2021; 07.00
Avtor: Vesna Meško
ljuebzen-mateja-in-sentye

Sentya se je med nosečnostjo dobro počutila foto: Maja Rokavec

Medtem ko so gledalci šova Ljubezen po domače spremljali Sentyo med gostovanjem na Primorskem, je slednja doživljaja najpomembnejše trenutke v svojem življenju. Ponosna starša sta za naš portal razkrila, kako pestro porodno izkušnjo imata za seboj. Sentyo so namreč iz porodnišnice poslali domov, nazaj pa se je čez nekaj ur vrnila z rešilcem …

Sentya Tiya Awbell je imela predviden datum poroda 26. oktobra, Aurora Riana pa je na svet privekala 22. oktobra, čeprav se je staršema celo že dan poprej zdelo, da se ji morda nekoliko mudi v njun objem. Kljub temu je Sentya noč mirno preživela, vse do zgodnjih jutranjih ur, ko je začutila, da se nekaj dogaja.

Sentya in Matej foto: Maja Rokavec

»Sentyo je pričelo stiskati, tako da sva se kar uredila in se počasi odpravila proti Ljubljani. V porodnišnico sva prispela ob sedmi uri zjutraj, mojo drago so lepo sprejeli, jaz pa sem se moral posloviti, da so jo lahko pregledali. Ker sem kar nekaj časa čakal, me je pričelo že skrbeti, zato sem se odpravil nazaj, kjer pa sem presenečen izvedel, da še ni napočil čas za porod. In tako so naju poslali domov, midva pa sva se po poti ustavila še v Kamniku, saj je bila Sentya pri svoji ginekologinji ravno na ta dan naročena za oddajo krvi in urina,« nam je pojasnil Matej, Sentya pa je slikovito opisala, kako je že med odvzemom krvi čutila popadke.

Sentya in Matej foto: Maja Rokavec

Glede na dogajanje, se je zdelo, da se bodoča mamica ni motila, saj je vso pot do domačih Moravč predihavala popadke, pa tudi doma se je izkazalo, da se v udobje domačega kavča ni namestila za prav veliko časa. »Spomnim se, da je Matej skakal okoli mene, vse bi naredil, da bi mi bilo dobro, spekel mi je tudi palačinke, ampak takoj po prvem grižljaju mi je postalo jasno, da je čas za akcijo, saj so se pričeli pogostejši in intenzivnejši popadki.«

Ob tem je tudi Matej hitro ocenil, da bosta morala znova na pot, saj je sicer zelo komunikativna Sentya le še tiho predihavala popadke in iskala položaj, ki bi ji najbolj ustrezal. Ko ji je ob 11. zjutraj odtekla voda, so bili popadki že zelo intenzivni, Matej je tako poklical 112, Sentyo pa so z rešilcem hitro odpeljali v porodnišnico.

Sentya in Matej s hčerkico Auroro foto: Osebni arhiv

»Bila sem zelo presenečena nad izjemno organizacijo. Po prihodu v Ljubljano, so me bliskovito hitro sprejeli, prejela pa sem tudi krasno osebje. Ko sem bila enkrat v porodni sobi, se je porod odvil zelo hitro. Ob pol treh sem bila nameščena na porodno posteljo, pet minut čez štiri, pa se je rodila Aurora,« je povzetek svoje porodne zgodbe za njena.si zaključila Sentya in poudarila, kako zelo všeč so ji bili prvi trenutki po porodu, ko so lahko kar tri ure sami uživali v spoznavanju.

Sentya in Matej s hčerkico Auroro

Sentya in Matej s hčerkico Auroro foto: Osebni arhiv

prejšnji članek
Kmetija: Karin zaradi Slovencev klesti kilograme
Resničnostni šovi
Kmetija: Karin zaradi Slovencev klesti kilograme
naslednji članek
Horoskop: Sprostil se bo globlji magnetizem
Horoskop
Horoskop: Sprostil se bo globlji magnetizem