901596_f168_dragonja_promet02t
Svet24.si

Poklukar nakazal, da obmejnih muk junija letos še ne bo konec

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj, ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Resničnostni šovi
 

Ljubezen po domače: Drago Kosmač ima veliko konjičkov, manjka mu ljubezen

3. 4. 2022; 11.00
Avtor: Lady
drago-kosmač, ljubezen-po-domače

Drago Kosmač foto: VOYO

Drago Kosmač, ki je ob predstavitvenem spotu šova Ljubezen po domače dobil veliko pozitivnih odzivov, v življenju počne marsikaj. Veliko dela mu vzamejo ogromna hiša, ki jo obnavlja, oljčnik, zbiranje znamk in značk, zbirka knjig, starih dokumentov in predmetov … Sodelovanje v šovu je bila zanj posebna izkušnja, kandidatke pa niso bile najbolj naklonjene njegovim konjičkom in so se mu na trenutke zaradi tega celo posmehovale.

Mohorini je vasica, le streljaj oddaljena od Renč na Goriškem, kjer ima svoje domovanje Drago Kosmač. Njegova hiša je postavljena visoko v breg in prav ta izjemna lokacija ponuja čudovite razglede na dolino in hribe. Nekdanji vojak, ki je odraščal v vojaški družini, saj je delal v vojski tudi njegov oče, je skozi leta doživel marsikaj. »Moje življenje je bila drama, že vse odkar sem bil dojenček. Takrat smo živeli v Sarajevu, ko sem nekega dne hudo zbolel in me je mama na hitro odpeljala v vojaško bolnico. Prišlo je namreč do zastoja srca, a na srečo sem bil hitro deležen zdravniške pomoči. Mama ni nikoli pozabila, kako me je zdravnik potopil v ledeno mrzlo vodo. A kot kaže, je bilo učinkovito, saj sem danes, skoraj 70 let pozneje, še vedno tu.« Drago ima hčerko, družine pa mu ni uspelo obdržati. Zdaj je samski že trideset let. Dokler je bil še v službi, je imel pestro življenje in bolj malo prostega časa, odkar je v pokoju, je drugače. »Včasih sem bil navdušen športnik. Ničkolikokrat sem tekel na Krn, ogromno sem kolesaril, obiskal številne vrhove. Zdaj je drugače. Imel sem operacijo na srcu, težave imam s koleni.« Kljub temu mu nikoli ni dolgčas. Njegova ogromna hiša zahteva veliko dela. »V zgornjem delu urejam apartma za turistični najem, saj je tu odlična lokacija, kjer je mogoče najti mir in tišino ter odlične možnosti za popoln oddih,« pravi in razloži tudi, kako se je prijavil v šov. »Na to idejo so me napeljali prijatelji. Eden mi je rekel, da mi bodo pred snemanjem očistili okolico hiše, kjer je bilo veliko odpadnega materiala, ki ostane pri sanaciji. Pa sem si rekel, če pa naredijo še to, je pa sploh super. A sem kmalu prišel na realna tla, saj so mi povedali, da bom moral okolico hiše kar sam pospraviti,« smeje se pojasni.

drago kosmac foto: revija zvezde

Šov je bil zanimiva popestritev v njegovem življenju, saj je gostil štiri zanimive ženske, s katerimi so se dobro razumeli. »Ko so ugasnile kamere, ni bilo nobenih prepirov in smo skupaj posedali pozno v noč, tudi do dveh ali treh zjutraj. Kaj vse se je dejansko dogajalo, kakšne so bile izjave o meni, pa izvem v vsaki oddaji znova. Tudi komentatorji so mi zanimivi, le izjave Joži Lesiček so precej žaljive, kar me malo moti. Z gospo se ne poznava in njene pripombe so včasih res neprimerne.« So pa kandidatke zmotili predvsem njegovi konjički. Drago se namreč rad zadržuje v svojem oljčniku, je tudi strasten zbiratelj znamk in značk. »Znamke urejam ponoči. Običajno jih dobim prilepljene na koščke kuvert in razglednic, zato jih je treba namočiti v vodi, posušiti in jih nato razvrstiti v albume, ki se jih je v zadnjih letih nabralo kar nekaj. Mi pa zdaj, ko me ljudje gledajo po televiziji, kar sami pošiljajo znamke in značke. Doma imam kar nekaj starih dokumentov, različne fotografije, na katerih je med drugimi tudi Tito, ter druge stare predmete, od pisalnih strojev, starih radiev in še marsikaj. Veliko stvari je k meni priromalo z odlagališča odpadkov, kjer je delal moj prijatelj. Ko je našel zanimiv predmet, me je poklical in povprašal, ali bi ga imel.«

prejšnji članek
Tinkara Fortuna: Mož je moj največji podpornik
Moda&Lepota
Tinkara Fortuna: Mož je moj največji podpornik
naslednji članek
Miran Rudan je zelo navezan na mamo Slavico
Svet slavnih
Miran Rudan je zelo navezan na mamo Slavico