Resničnostni šovi
 

Kuharski mojster Uroš Štefelin se poslavlja od priljubljene oddaje

25. 2. 2022; 12.00
Avtor: K.M.
sodniki

Žiranti Jorg Zupan, Mojca Trnovec in Uroš Štefelin pravijo, da se jih otroci za zdaj ne bojijo. foto: Pop TV

Ustvarjalci oddaje Mali šef Slovenije so potrdili, da Uroš Štefelin v novi sezoni ni več del ekipe kuharskih sodnikov.

V novi sezoni oddaje Mali šef Slovenije bo kar nekaj novosti. Poleg novega studia in gostujočega znanega sodnika v vsaki oddaji, se ekipi pridružuje tudi nov kuharski sodnik. Od oddaje pa se z novo sezono poslavlja kuharski mojster Uroš Štefelin

Uroš je s svojimi izkušnjami v oddaji predstavljal pomembnega mentorja za mlade kuharje, namesto njega pa bo mesto v sodniški trojki ob žirantoma Mojci Mihovec in Jorgu Zupanu zasedel Gregor Jager

Mali šef Slovenije foto: Promocijski material

Gregor je odraščal na kmetiji, ob kuhinji mame in babice, ki sta najbolj vplivali na njegovo poklicno pot. Po končani srednji gostinski šoli v Celju je znanje in izušnje nabiral v priznanih slovenskih restavracijah: Rožmarin, JB, Promenada, čez mejo v priznanih restavracijah La Subida, Kreuzwirt pri Leutschachu, Hofkeller v Grazu in Die Weinbank v Ehrenhausnu. Nato je prevzel vodenje kuhinje v Gostilni Maribor, leta 2021 pa je preestopil na Pohorje kot glavni chef in vodja kuhinje v hotelih Pohorje Village. V kuhinji ima rad red, vedno daje jasna navodila, poskrbi, da imajo vsi vse informacije. Je strog, a pošten žirant, ki nikoli ne pozabi na pohvalo in nasvete za naprej. Otroci so ga s svojim kuharskim znanjem naravnost navdušili in še zmeraj ne more verjeti, kako lahko tako male ročice ustvarjajo take velike gurmanske mojstrovine.

Mali šef Slovenije foto: Promocijski material

"Mojo najljubšo jed pripavi moja mama, in sicer pečenega domačega piščanca na rižu. Na dno kovinske posode damo riž, ga zalijemo z malo vode ter na riž položimo nasoljenega piščanca ter vse skupaj pokrito pečemo. Ko je piščanec že skoraj pečen, ga odkrijemo in pečemo dalje, da kozica od piščanca postane zapečena in hrustljava."

Trafika24 Logo

Privoščite si neomejeno branje

Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.

Prijava

Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se

prejšnji članek
Kako se lotiti zdravega prehranjevanja?
Zdravje
Kako se lotiti zdravega prehranjevanja?
naslednji članek
Ljubitelji kulinarike navdušeni - to jih čaka že marca!
Kulinarika
Ljubitelji kulinarike navdušeni - to jih čaka že marca!
Prijavite se na e-novice