Finalistka šova MasterChef Kaja Balentič je pri pripravi finalne sladice uporabila tudi 'honeycomb'. Ga znate pripraviti?
Direktni prevod besedice honeycomb je seveda čebelje satje, le da gre v kulinariki seveda za skrbno pripravljeno jed, ki jo lahko uporabite na različne načine. V osnovi pa gre za karamelo, ki vizualno spominja na dejansko satje.
Nad blago temperaturo v kozici zmešajte sladkor, koruzni sirup, med in vodo. Mešajte, dokler se zmes ne postane bolj redka, a mora biti še vedno nekoliko motna. Zaradi segrevanja se lahko pojavijo tudi mehurčki, v takem stanju pa zmest pustite vse dokler ne postane bistra.
Odstranite s toplote in vmešajte sodo bikarbono, vse dokler ni povsem vmešana, začnite mešati z lopatico za mešanje, lahko tudi mešalnikom, a ga imejte na nizki temperaturi.
Vlijte v pekač, ki ste ga obložili s peki papirjem. Pomembno je, da ga ne razmažete, ampak pustite, da se po pekaču razleze sam.
Ko se zmes ohladi jo razrežite na manjše koščke. Iz nje lahko pripravite tudi druge jedi, med drugim tudi sladoled.
Če želite doseči, da so mehurčki večji, dodajte še eno žličko sode bikarbone, a morate biti pozorni, saj lahko pusti značilen priokus.