Resničnostni šovi
oglas
 

MasterChef: Kaj je 'honeycomb'?

13. 11. 2020; 14.00
Avtor: K.M.
honeycomb, karamela

Honeycomb, karamela foto: Shutterstock

Finalistka šova MasterChef Kaja Balentič je pri pripravi finalne sladice uporabila tudi 'honeycomb'. Ga znate pripraviti?

Direktni prevod besedice honeycomb je seveda čebelje satje, le da gre v kulinariki seveda za skrbno pripravljeno jed, ki jo lahko uporabite na različne načine. V osnovi pa gre za karamelo, ki vizualno spominja na dejansko satje. 

Preberite: Intervju Žan MasterChef: Družina vedno na prvem mestu.

Sestavine

1 čajna žlička sode bikarbone

115 g belega sladkorja

2 žlici koruznega sirupa oziroma koriznega škroba

1 žlica medu

2 žlici vode 

Honeycomb, karamela foto: Shutterstock

Priprava

  • Nad blago temperaturo v kozici zmešajte sladkor, koruzni sirup, med in vodo. Mešajte, dokler se zmes ne postane bolj redka, a mora biti še vedno nekoliko motna. Zaradi segrevanja se lahko pojavijo tudi mehurčki, v takem stanju pa zmest pustite vse dokler ne postane bistra. 
  • Odstranite s toplote in vmešajte sodo bikarbono, vse dokler ni povsem vmešana, začnite mešati z lopatico za mešanje, lahko tudi mešalnikom, a ga imejte na nizki temperaturi. 
  • Vlijte v pekač, ki ste ga obložili s peki papirjem. Pomembno je, da ga ne razmažete, ampak pustite, da se po pekaču razleze sam. 
  • Ko se zmes ohladi jo razrežite na manjše koščke. Iz nje lahko pripravite tudi druge jedi, med drugim tudi sladoled. 
  • Če želite doseči, da so mehurčki večji, dodajte še eno žličko sode bikarbone, a morate biti pozorni, saj lahko pusti značilen priokus. 
  • Priprava je podobna pripravi klasične karamele. 
prejšnji članek
Corona party
oglas
Kulinarika
Corona party
naslednji članek
V Ljubljani od ponedeljka dalje brezplačno parkiranje
Zdravje
V Ljubljani od ponedeljka dalje brezplačno parkiranje

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.