Evita Antončič (19 let) foto: Ana Gregorič
Tako kot vse je tudi Evito Antončič v kulinarični šov pripeljala ljubezen do kuhanja in dobre hrane. »Sicer je bilo nekaj začetniške treme, a mislim, da sem se v šovu kar dobro znašla. Priznam, da sem se soočala tudi s trenutki, ko mi je bilo zelo hudo, a sem kljub temu vztrajala in dala vse od sebe. Včasih mi je dobro uspelo, drugič malo manj. Sprva sem imela pred kamerami malo treme, a sem se iz oddaje v oddajo nekako umirila. Po prvotni zadržanosti na začetku je potem trema skoraj izginila in niti vedela nisem več, da nas spremljajo kamere,« prizna Evita, ki obožuje kuhanje že od otroških let dalje. »S kulinariko sem se srečala že kot majhna deklica, za vse pa je bila kriva moja žal že pokojna babica, ki je bila gurmanka. Vesela sem, da mi je bila dana ta priložnost. Moje prve jedi, ki sem jih pripravljala sama, so bile zelo preproste in domače. Največkrat sem pripravljala različne rižote in testenine vseh vrst.«
Letošnji MasterChef Slovenija tako kot običajno ponuja preplet različnih zgodb, tako kulinaričnih kot tudi tistih iz zasebnega življenja. Letošnja najmlajša udeleženka je 19-letna Evita Antončič, ki iz oddaje v oddajo preseneča in brez zavor pokaže čustva, ko je srečna, pa tudi takrat, ko je razočarana in jezna sama nase.
Z leti je Evita v kuhinji dobila vse več izkušenj, čeprav se ji kot deklici še sanjalo ni, da se bo potegovala za naziv MasterChef Slovenija. »Skozi leta sem rasla tudi v kulinariki, največ o kuharskih skrivnostih in spajanju okusov pa sem izvedela na spletu. Na YouTubu sem spremljala različne chefe, obiskovala sem restavracije in poustvarjala jedi, ki so mi padle v oči in pri katerih so me prepričali tudi okusi. Mislim, da mi zelo pomaga, ker se receptov ne učim na pamet, temveč si zapomnim zanimive kombinacije. Živiva sami z mamo in doma največ kuham jaz. Mami je to prav in v meni ne vidi konkurence, saj kuhanje sovraži. Mislim, da imam res srečo, da sem se v kuhanje zaljubila. Prav tako ni ravno ljubiteljica kuhanja niti moja štiri leta starejša sestra, ki pa me občuduje in me ne skuša oponašati.«
Seveda Evitina ljubezen ni samo kuhanje, temveč tudi okušanje hrane. »Najraje imam zelo običajno in preprosto jed – sveže testenine s paradižnikovo omako in baziliko. Če pa se želim kdaj pocrkljati, si privoščim foie gras z brioche kruhom. Pripraviti znam tudi nekaj tujih jedi, želim pa si, da bi imeli večji vpogled v kulinariko iz različnih delov sveta.« Zaradi sodelovanja v šovu MasterChef Slovenija se je morala za nekaj časa odpovedati svoji veliki ljubezni, fitnesu. »A tega ne obžalujem, saj se mi je s sodelovanjem v šovu ponudila izjemna priložnost. Sem se pa med sodelovanjem v šovu zredila za nekaj kilogramov, kar niti ni čudno, saj so okrog nas vedno dobrote. Sicer pa sem zagovornica zdravega načina prehranjevanja, kar zadeva količino, pa je treba ohraniti zmernost.«
Evita ima kljub mladosti že kar nekaj izkušenj z delom v gostinstvu. »Moja velika želja je, da v gostinstvu ostanem, se pa zavedam, da je prav MasterChef lahko odskočna deska. Kar pa je najpomembnejše, zaupam vase in v svoje kuhanje. Vsekakor pa bom prej dokončala študij, a že zdaj vem, da je kulinarika moja prava pot.« Sodniški komentarji je niso spravljali ob živce in niti prizadeli. »Sprejemam kritike, saj sem prepričana, da so dobronamerne. Največ pa mi pomeni mnenje Bineta Volčiča, ki je že od vsega začetka verjel vame.«
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.