stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij postane "običajna praksa"

njena.si
njena.si njena.si
Resničnostni šovi
 

MasterChef: Barbarin zaklad v steklenički

8. 5. 2023; 09.00
Avtor: V.M.
Barbara Nonis 1

Barbara Nonis foto: POP TV

Barbara Nonis v naravi vse leto nabira zdravilne rastline iz katerih nato po skrbnem postopku ustvarja dragocen napitek. Kakšen okus ima grenčica iz 122 zelišč? Božanski!

Barbarino življenje se sicer vrti zlasti okoli družine, si pa hkrati rada polni srce tudi v naravi, kjer preživi največ prostega časa. »Poleti sem najraje na morju (pod vodo), sicer pa mi je že sam sprehod skozi gozd polnilo za trenutke, ko rabimo več energije,« nam je tekom klepeta pojasnila Barbara, ki je prav v naravi našla dragocenosti iz katerih pripravlja prav poseben napitek.

Barbara se s sprehodov vrača z zdravilnimi rastlinami. foto: Osebni arhiv

»Domov se vedno vračam s šopkom zdravilnih rastlin za čaj, za dobro jed ali za mojo grenčico, ki sem jo poimenovala Amaro Laurum. Res je dobra. Vsebuje kar 122 zdravilnih rastlin, ki sem jih skozi leto nabirala in skrbno dodajala in precejala.«

Barbarina grenčica foto: njena.si

Da je Barbarina grenčica izvrstna, smo se prepričali tudi sami, saj je z nami delila stekleničko, ki prekipeva od polnega okusa in prelivajočih se not dišavnic in zdravju koristnih zeli. Barbara tudi sicer rada deli zanimivosti o zeliščih, na YouTubu je tako ustvarila svoj košček sveta, kjer združuje tako recepte, kot poučne vsebine o dragocenostih iz narave.

Prijetno s koristnim. Sproščeno druženje v naravi in nabiranje zdravilnih rastlin. foto: Osebni arhiv

»Moj skromni kanalček velike sreče Laurum je nastal zato, ker so otroci začeli gledati YouTube in sem jim hotela pokazati, da ni zanimivo le pasivno gledanje, ampak da lahko tudi mi nekaj ustvarimo. To me je tudi privedlo do MasterChefa, zaradi mojih kuharskih objav so me namreč iz uredništva povabili k sodelovanju. In sem šla,« se smeji Barbara in zaključi, da se je za ta korak odločila, čeprav tedaj še ni vedela v kaj se spušča, saj televizije ne gleda veliko.

Barbara Nonis MasterChef foto: Osebni arhiv

prejšnji članek
Poroka na prvi pogled: Mašin pogled na željo po pozornosti
Resničnostni šovi
Poroka na prvi pogled: Mašin pogled na željo po pozornosti
naslednji članek
Super par: Nered v sobah tekmovalcev
Resničnostni šovi
Super par: Nered v sobah tekmovalcev
#obraziavenija
obraziavenija