Mojmir Šiftar foto: Lipar Design / POP TV
Mojmir Šiftar je ustvarjalen. Drzen. Prijazen. Rad sestavlja lego kocke, še bolj navdušeno pa sestavlja recepte. Če se vam zdijo njegovi ljubi Marvelovi junaki odbiti, kako odbit je šele on. Lahko bi rekli, da mu ime včasih dela krivico. »Sem zelo sočuten in rad spodbujam ljudi. Vajen sem vseh ocenjevanj in tekmovanj, kjer so nas in kjer smo ocenjevali vsako podrobnost. Ko se pogovarjamo o hrani in tekmovanju v istem stavku, jemljem to zelo resno,« je o sebi povedal mladi kuharski mojster.
Kakšno pa je delo v kuhinji? »V moji kuhinji je razpoloženje zelo sproščeno, saj vsi dihamo z ljubeznijo do hrane. Ljudje, ki me ne poznajo, mislijo, da sem strog in zahteven. Ljudje, s katerimi sodelujem oziroma me poznajo, pa v meni vidijo človeka, ki mu lahko zaupajo. Najverjetneje bom strog in hkrati pošten sodnik, ker na krožnikih želim srčno perfekcijo. A glede na to, da prihaja jubilejna sezona, bomo svečano naravnani tudi mi,« je zapisal na družbenem omrežju.
Rosnim 30 letom navkljub ima mnogo mednarodnih nagrad, ki ga postavljajo ob bok slovenskim kuharskim legendam. Kuhinjo je začel voditi pri 22 letih, pri 23 je izdal svojo prvo kuharsko knjigo “44 odtenkov čaja”, je trikratni S. Pellegrino Young Chef polfinalist, v prvi izdaji mednarodno priznanega vodiča Gault&Millau Slovenija si je prislužil naziv Mladi talent … Mojmir sicer trenutno v samem središču Ljubljane vodi restavracijo Pen Klub.
Kakšen pa je njegov odziv na to, da se bo v novi sezoni pridružil Luki in Karimu? »Še pred nekaj meseci si nebi mislil, da bom danes stal ob boku Luke in Karima. Komaj čakam, da s skupnimi močmi najdemo novega zmagovalca MasterChef Slovenija. Mislim, da se na poti ne bom mogel upreti, da jima ne ušpičim kakšne vragolije. Bine je odšel ustvarjat v Prekmurje, Prekmurec pa na njegovo mesto. Izgleda, da ima Prekmurje nekaj posebnega. Hvala Karim in Luka za podporo in potrpežljivost s "ta zelenim".«
Kako njegov prihod v najbolj priljubljeno kuharsko tekmovanje pozdravlja Karim Merdjadi, ki bo letos že desetič ocenjeval jedi tekmovalcev?
“Vesel sem, da sva z Luko v ekipo dobila kolega, polnega energije in smeha. MasterChef Slovenija je zelo intenziven projekt in zahteva od vsakega v ekipi 100 %. Zato Mojmirju svetujem, da si ga vzame kot maraton in ne kot šprint. Želim mu, da bi se poleg trdega dela na projektu tudi dobro zabaval in spoznal, kako lepo je ustvarjati oddajo, ki navdušuje tako mlade kot starejše. Pripravi naj si želodček. Veliko okušanj bo. Ena bodo boljša, druga slabša. Jeklen želodec pride prav.«
Luka Jezeršek verjame v Mojmirjevo strokovnost in izkušnje:
»Pravijo, da je vsaka stvar enkrat prvič … tako je zdaj za Mojmirja MasterChef Slovenija prvič. Mlad chef, ki ima veliko izkušenj z mednarodnih tekmovanj, zelo dobro razume tekmovalce. Razume, kaj doživljajo ob tem, ko dobijo MasterChef nalogo. Zagotovo jih bo znal pošteno ocenjevati, jim pomagati s strokovnimi nasveti in jih vzpodbujati z obilico izkušenj in empatije.«
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.