Mojmir Šiftar rad ustvarja, bodisi v kuhinji ali pa tudi okoli svojega doma. foto: Sašo Radej
Vrhunski kuhar Mojmir Šiftar priznava, da je človek, ki ga vodi ustvarjalnost, zato je vesel za priložnost v kreativnem poklicu. »Rad ustvarjam, in če ne bi bil kuhar, bi bil vrtnar ali lesar. Zelo rad imam stvari, ki so povezane z naravo, denimo, doma imava z ženo 28 lončnic, ki nama pomenijo veliko veselja. Tudi lesarski poklic je zanimiv, ker izrezuješ, dolbeš, oblikuješ.«
Sicer pa Mojmir prisega tudi na tradicijo. »Po rodu sem Prekmurec, zato sem navdušen nad kolinami, pečenicami, krvavicami, zraven pa spada bujta repa. V Sloveniji pogrešam več tradicionalnih gostiln in slovenskih jedi, ki jih imamo več kot petsto. Želim si, da bi si lahko ljudje v prihodnje večkrat privoščili, da bi jedli zunaj in okušali tradicionalne slovenske jedi, med katerimi so nekatere skoraj že šle v pozabo.« Mojmir praznike z družino rad preživlja v Kranjski Gori, kjer imajo počitniško stanovanje, najraje pa zavijejo v Gostišče Žerjav v Ratečah, kjer si privoščijo kaj ocvrtega.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2025, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.