nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Resničnostni šovi
 

Talent Marko iz osebne bolečine ustvaril zvezdniški komad!

17. 12. 2021; 08.57
Avtor: Vesna Meško
marko-stanković

Marko Stanković foto: Marko Vavpotič

Superfinalist šova Slovenija ima talent Marko Stanković kuje železo dokler je vroče. Še pred koncem šova je namreč izdal udarno avtorsko pesem, ki je kljub vedrim tonom nastala iz bolečine in strahu, da bo ostal brez ljube osebe.

Marko Stanković doživlja prav posebne dneve. Pa ne le zaradi tega, ker je december in ker se pripravlja na superfinalni nastop v šovu Slovenija ima talent, pač pa, ker je med zvezde izstrelil svoj novi avtorski komad I got you, ki je nastal iz ljubezni in strahu pred izgubo drage sestre Dine.

Markova sestra Dina Stanković foto: Osebni arhiv

»Pesem sem napisal za svojo sestro. Nastala je v prejšnjem letu, ko sva prestajala težko življenjsko obdobje. Umrli sta nama namreč obe babici, težko pa je bilo tudi s sestro, zaradi česar sem se močno prestrašil zanjo. In tako je bolečina rodila besede, iz katerih je nastala čustvena pesem. Spomnim se občutkov, ko sem zapisal: 'Promise me you’ll survive cause I don’t see this world without you' ( op. prev. Obljubi mi, da boš preživela, saj si brez tebe ne predstavljam življenja …), veste, še danes mi gredo kocine po konci …« nam je tekom klepeta zaupal Marko in dodal, da je med nastajanjem besedila ugotovil, da se pravzaprav lahko vsak najde v čustvenih stavkih.

»Refren se namreč glasi 'I got you, you got me too' (op. prev. Jaz imam tebe, ti pa imaš mene), in to je tisto, kar je v življenju najbolj pomembno. Saj veste, ta občutek sreče, da imamo osebo, ki bo ob nas ne glede na vse,« nam je pojasnil glasbenik in razložil, da potem te ranljive osebne zgodbe ni vpletel v sam videospot. Da bi ga približal širši publiki, je namreč besedilo preslikal na dva različna talenta, ki se podpirata pri uresničevanju svojih sanj.

Marko Stanković foto: Osebni arhiv

Preden je našel pravo, je ustvaril 50. verzij pesmi

Čeprav je Marko velik glasbeni talent, pa je tekom razvijanja videozgodbe ugotovil, da mu slednje ne gre ravno od rok. Saj veste, vsega pač ne moremo znati sami! In tako je poklical na pomoč ustvarjalca, ki mu je pomagal oživeti čustveno pesem.

»Vse skupaj se je odvijalo tako, da sem najprej sam vse posnel od doma, ampak ko sem potem en teden poslušal, kaj sem ustvaril, sem si moral priznati, da pač nisem tako dober producent. Tako sem našel izjemnega mladega producenta iz Beograda, s katerim sva nato skupaj nadaljevala snemanje. Ker sem jaz v Ljubljani in ker je še vedno obdobje korone, sva na začetku vse kar se je dalo naredila prek spleta. Ob koncu pa sem se odpravil v Beograd, kjer sva skupaj vsak dan trdo garala in delala. Če se prav spomnim, sva naredila približno 50 različnih verzij pesmi, samo da bi ugotovila, katera različica gre najbolj v uho.«

Marko Stanković foto: Osebni arhiv

Snemanje je bilo zelo čudno in na nek način zabavno

Medtem ko je besedilo nastajalo v žalostnem obdobju, pa je snemanje videospota potekalo v veliko bolj vedrem vzdušju. »Snemanje je bilo zabavno, ampak hkrati tudi čudno. Ker v Beogradu nimam več stanovanja, sem vsak dan spal drugje, ampak ker so se želeli moji domačini zabavati, za spanec ni bilo ravno časa. Tako je naneslo, da nisem niti enkrat prišel na snemanje naspan,« se je smeje spominjal 26-letnik in dodal, da ga je kavica pred začetkom snemanja hitro zbistrila, tako da je bil znova pripravljen na akcijo.

Marko Stanković

Marko Stanković foto: Damjan Žibert

prejšnji članek
Kmetija: Skrite misli skrivnostnega Gina
Resničnostni šovi
Kmetija: Skrite misli skrivnostnega Gina
naslednji članek
Dejan predstavlja valček, ki je bil sprva narejen samo za očetova ušesa
Svet slavnih
Dejan predstavlja valček, ki je bil sprva narejen samo za očetova ušesa