pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola
Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski šoli

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Resničnostni šovi
 

Dino Petrić osvaja Slovenijo

31. 12. 2021; 12.00
Avtor: K.M.
dino

Dino Petrić foto: POP TV

V letošnji sezoni šova Slovenija ima talent je navdušil tudi simpatični Dino Petrić, ki je moral zaradi okužbe s koronavirusom izpustiti veliki finale. Dino ni popolnoma neznan v slovenskem glasbenem prostoru, saj je navduševal že s hrvaškimi hiti, kot so Desi se, Vino i noć, Sto života, Jer još usne peku ...

Si pričakoval tako pozitiven odziv slovenskega občinstva?

Ravno zato, ker sem vedel, kako pozitivno je občinstvo, sem se odločil, da preizkusim ta največji oder glasbenih šovov v Sloveniji. Najbolj sem bil presenečen, ko sem tudi v Sloveniji izdal prvo pesem Vino i noć. Nato pa sem začel koncertirati po Sloveniji in moje pesmi so peli od začetka do konca. Bil sem dejansko v šoku. Ravno zato sem se odločil, da se želim pokloniti in zahvaliti občinstvu ter zapeti v slovenščini.

Vseeno si imel že pred tem neko bazo slovenskih oboževalcev, predvsem oboževalk – kako se slovenski oboževalci razlikujejo od hrvaških?

Veliko poslušalk in poslušalcev sem v Sloveniji dobil zato, ker so se moje pesmi že prej vrtele na slovenskih radijih, predvsem na radiu Aktual. Poslušalci, ki jim je moja glasba vešč, imajo to skupno točko, da ljubijo to melodiko. Bolj fascinantno mi je, da slovenski poslušalci tako lepo sprejmejo tuji jezik in resnično uživajo v glasbi. Ko izvajalec vidi, kako poslušalci pod odrom uživajo, je to zanj nekaj neverjetnega.

Dino s klapo Šufit. foto: Neo Visuals



Na polfinalnem odru si nastopil s pesmijo Ko si na tleh. Nam lahko pojasniš ozadje izbora?

Pred polfinalnim nastopom smo se zelo dolgo odločali, katero pesem bi zapel. Pesem, ki jo poznajo različne generacije, pesem, ki mi leži. Že ko sem prvič zapel Ko si na tleh, me je pesem v trenutku prevzela, ko pa sem prebral prevod besedila, sem vedel, da je to pesem, ki jo moram zapeti. Razmišljam celo, da bi tudi to posnel v svoji različici.

Pravi oboževalci seveda vedo, da si se v šovu iskanja talentov enkrat že preizkusil, in sicer v hrvaški različici šova The Voice. Kako bi izkušnjo primerjal s slovenskimi talenti?

Takrat sem bil predvsem še mlad in temu primerno naiven in neizkušen. Seveda mi ni žal za tisto izkušnjo, saj ni pomemben cilj, ampak pot do cilja. The Voice je bila ena od stopničk, sam pa poskušam v vsakem trenutku uživati. Zdaj sem bolj samozavesten, a po drugi strani čutim tudi večji strah, saj se prvič predstavljam v slovenskem jeziku. Bolj kot petje je izziv ravno ta kombinacija mojega glasu in petja v slovenskem jeziku ter predstavitev teh emocij v tujem jeziku. Redko se hrvaški izvajalci preizkušajo v petju v slovenskem jeziku, kar pa je popolnoma nepotrebno. Slovenščina je prekrasen jezik, ki lepo zveni.

V preteklosti si že sodeloval s Slovenci – Nika Zorjan je recimo nastopila v tvojem spotu za pesem Sto života – s katerim slovenskim glasbenikom bi si v prihodnosti želel posneti duet?

Ni skrivnost, da sodelujem z ekipo Raay music, kar je bila velika prelomnica v mojem glasbenem ustvarjanju. Spremljam celotno ekipo in imam veliko čast, da lahko z njimi sodelujem. Zagotovo bom še sodeloval s slovenskimi izvajalci, nekaj se že dogovarjamo. Mislim, da je glasba tista, ki združuje. Sem se pa povezal s klapo Šufit, kar je tudi prikaz tega združevanja, ki ga vedno poudarjam. Zakaj pa ne, nastane neka nova kemija, nova čarovnija.

Dino Petrić & Klapa Šufit foto: aktual

Kako se sproščaš, ko ne ustvarjaš glasbe in nisi ravno sredi nastopov?

Moram priznati, da me velikokrat ujamejo, ko na telefonu igram igrice, čeprav v resnici tega ne počnem pogosto. Se pa morda kratkočasim, ko čakamo, tega pa je na snemanjih veliko. Seveda se poskušam tudi vklopiti in spoznati z drugimi, a me prijatelji velikokrat hecajo, da veliko časa zapravim za igranje igric. Drugače pa tudi z nogometom, ki mi veliko pomeni. Vsak teden imamo ekipno tekmo, kjer igramo z glasbenimi kolegi.

prejšnji članek
Tanja Žagar bi leto 2021 z veseljem ponovila
Svet slavnih
Tanja Žagar bi leto 2021 z veseljem ponovila
naslednji članek
Jan Plestenjak o odnosu z mamo
Svet slavnih
Jan Plestenjak o odnosu z mamo