nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Znana pevka večno nesrečna v ljubezni

13. 4. 2016; 02.00
Avtor: Tina Guček/Fatalna
jennifer lopez
Jennifer Lopez krasijo mnogi talenti, saj se pojavlja kot pevka, igralka, plesalka, modna oblikovalka, producentka in še kaj.

Dekle iz Bronxa

Jennifer Lynn Lopez se je rodila 24. julija 1969 v newyorški četrti Bronx staršem portoriškega porekla. Pri petih letih je začela hoditi na ure plesa in petja, in ker ji je šlo odlično, je kmalu nastopala po vsem New Yorku, a njenima staršema to ni bilo najbolj všeč. Nič nista imela proti, če je prepevala in plesala doma in 'nastopala' za bližnje, bolj kot nastopanje v okviru plesne šole pa sta poudarjala izobrazbo, saj sta želela, da bi se njune hčerke dobro naučile govoriti angleško in da bi imele dobro izobrazbo. V šoli Jennifer menda ni ravno blestela – bolj kot med klopmi je uživala na urah telovadbe, saj je bila zelo dobra v softballu in odlična v teku, kjer je tudi tekmovala na državni ravni.

foto: Profimedia

Že kot najstnica je ugotovila, da jo zelo mika igra; ko je izvedela za avdicijo za neki nizkoproračunski film, se je prijavila in bila izbrana, in ko je bilo snemanje končano, je ugotovila, da si nekoč želi biti slavna filmska zvezdnica. Na željo staršev se je po končani srednji šoli sicer vpisala na kolidž, a je študij opustila že po enem semestru. Staršema je zaupala svoje sanje o igralski karieri, a sta jo zavrnila, češ da 'latinosi' pač niso ustvarjeni za filmske zvezdnike. Da bi jima dokazala nasprotno, se je preselila v najeto stanovanje na Manhattnu in začela iskati delo v različnih muzikalih.

Prvi večji uspeh je doživela, ko so jo izbrali kot plesalko za spremljavo skupine New Kids on the Block leta 1991, kmalu zatem pa je postala ena od 'fly girls' v priljubljeni oddaji In Living Color. S svojim prvim fantom, Davidom Cruzom, se je preselila v Los Angeles, kjer so snemali oddajo, hkrati pa je začela hoditi na avdicije za filme in nanizanke. Kar nekaj manjšim vlogam je leta 1995 sledil prvi večji film (ki sicer ni bil kdo ve kako uspešen) Zmeda na poštnem vlaku, v katerem je zaigrala z Wesleyjem Snipesom in Woodyjem Harrelsonom.

Preboj na A-listo

Februarja 1997 je zaigrala ob Jacku Nicholsonu in Stephenu Dorffu v filmu Kri in vino, ki je bil komercialno sicer neuspešen, kritiki pa so ga lepo sprejeli. Sledil je film Selena, v katerem je odigrala vlogo uspešne mehiške pevke Selene, nato pa je posnela tudi svojo prvo pesem – špansko balado Vivir Sin Ti. Ko jo je slišal Sonyjev šef Tommy Mottola, ji je svetoval, naj raje poje v angleščini.

Medtem ko je posnela še nekaj filmov (Anakonda, Popolni preobrat in Daleč od oči z Georgeem Clooneyjem – za slednjega je postala prva latino igralka s honorarjem, višjim kot milijon dolarjev), je snemala tudi svoj prvi album. Prvi singel If You Had My Love je izdala maja 1999, album On the 6 pa je doživel velikanski uspeh in po mnenju kritikov poskrbel, da je že tako priljubljena igralka postala še bolj priljubljena.

V naslednjih letih je nizala uspeh za uspehom tako na igralskem kot na glasbenem področju. Dobila je vzdevek J.Lo, aprila 2001 pa je na trg poslala tudi svojo linijo oblačil in modnih dodatkov s tem imenom. Če že naštevamo njene dosežke, velja omeniti, da ji kdaj tudi ni šlo vse po maslu, romantična komedija Gigli, na primer, je povsem pogorela, a kljub nekaj neuspehom je bila njena kariera od začetka do danes praktično ena sama zgodba o uspehu.

Uspešna v karieri, manj v ljubezni

Njeno osebno življenje je vedno burilo duhove, predvsem zato, ker v ljubezni ni imela kaj dosti sreče. Njenega prvega fanta smo že omenili – z Davidom Cruzom je bila kar deset let in tudi po razhodu leta 1994 sta ostala dobra prijatelja. Njen prvi mož je februarja 1997 postal Ojani Noa, neki kubanski natakar, ki ga je spoznala v Miamiju. Ker je bila takrat že zelo uspešna, ni imela preveč časa za njun zakon, ki se je končal v manj kot letu dni. Približno osem let pozneje je Noa želel napisati knjigo o njunem zakonu, a mu je to preprečila.

Po ločitvi se je zaljubila v Seana Combsa, bolj znanega po vzdevku Puff Daddy, in njuna zveza, ki je trajala dve leti in pol, je bila precej burna – vključevala je tudi aretacijo, ko sta bila vpletena v streljanje pred nekim klubom na Times Squaru (Lopezovo so pozneje oprostili vseh obtožb). Sledila je nova ljubezen in nov mož – tokrat je obljubila večno zvestobo svojemu plesalcu Crisu Juddu, ki ga je spoznala med snemanjem videospota za hit Love Don't Cost a Thing.

Poročila sta se septembra 2001, razšla junija naslednje leto, ko so Jennifer opazili v javnosti v družbi igralca Bena Afflecka. Mediji so jima nadeli vzdevek Bennifer in novembra 2002 sta se že zaročila. Njen zaročni prstan z rožnatim diamantom naj bi stal okoli 1,2 milijona dolarjev, njuna ljubezen pa se je zdela brezmejna, skupaj sta počela vse – tudi snemala videospote in filme.

Poroka je bila napovedana za september 2003, a sta jo na veliko presenečenje vseh tik pred zdajci odpovedala oziroma prestavila za nedoločen čas, nekaj mesecev pozneje pa sta se tudi uradno razšla. Ben se je pozneje poročil in tudi ločil od druge Jennifer (Garner, seveda), Lopezovo pa so čez dva meseca opazili v objemu dolgoletnega prijatelja Marca Anthonyja. Z njim je imela v devetdesetih kratko zvezo. Ko sta se zaljubila, je bil uradno še poročen, a le štiri dni po tem, ko je njegova ločitev postala veljavna (junija 2004), sta se poročila. Njuno srečo sta dopolnila dvojčka, ki sta se rodila 22. februarja 2008 in Emme Maribel Muñiz in Maximilian 'Max' David Muñiz sta še danes Jenniferina največja ljubezen.

Sama zna skrbeti zase

Čeprav se je zdelo, da živijo srečno družinsko življenje, sta Jennifer in Mark aprila 2012 vložila prošnjo za ločitev. Že jeseni istega leta se je zvezdnica znova zaljubila – spet je njeno srce vnel plesalec Casper Smart, ki je od nje mlajši kar osemnajst let. Njuna ljubezen ima svoje vzpone in padce, a zadnje čase naj bi bila kar srečna skupaj. Je na obzorju poroka številka štiri? Nikakor! Za revijo InStyle je povedala: »Biti moram srečna sama s seboj. Če se nekomu uspe vključiti v mojo zgodbo, super, drugače pa tudi prav. Ne zdi se mi prav, da že kot majhne deklice verjamemo, da se moramo zanesti na to, da nas bo osrečil nekdo drug. Dolgo sem čakala svojega princa – za vsakega, ki sem ga spoznala, sem se spraševala, ali je on tisti, s katerim bom preživela vse življenje. Ampak zdaj sem dojela: sem močna, sama znam skrbeti zase!«



prejšnji članek
Spregovorimo: Ujeta v poporodni depresiji
Zdravje
Spregovorimo: Ujeta v poporodni depresiji
naslednji članek
Lindsay Lohan: Po odvajanju od drog in alkohola končno srečna?
Svet slavnih
Lindsay Lohan: Po odvajanju od drog in alkohola končno srečna?