nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Bodo Ukrajini odvzeli zmago na letošnji Evroviziji?

20. 5. 2016; 08.05
Avtor: C. R.
jamala

foto: Profimedia

Evropska zveza radiotelevizij o tem, ali je Jamala s pesmijo 1944 kršila pravila izbora za Pesem Evrovizije.

EBU (Evropska zveza radiotelevizij) je na zahtevo 325 tisoč "fanov" glasbenega izbora za pesem Evrovizije še enkrat preverila rezultate letošnjega tekmovanja in potrdila zmago Ukrajine.

Poleg tega je odgovorila tudi na očitke nekaterih, da je predstavnica Ukrajine Jamala pesem 1944 izvajala že maja lani, čeprav je to v nasprotju s predpisi tekmovanja. »Predpis, da pesmi, ki sodeluje na tekmovanju, ni dovoljeno objaviti za komercialne namene pred 1. septembrom, je namenjen temu, da imajo vse tekmovalne skladbe enake pogoje. Namen pravila pa je, preprečiti distribucijo skladbe, s čimer bi ta dobila že nepravično prednost pred tekmovanjem. V preteklosti so bile nekatere pesmi javno dostopne že pred omenjenim datumom, vendar, ker niso bile dostopne širšemu občinstvu, smo jim vseeno dovolili sodelovanje,« so pojasnili.

Izjavo je na facebooku dala tudi Jamala, ki je napisala, da je bil nastop na omenjenem spornem posnetku, ki je bil objavljen na portalu Youtube, vaja, pesem pa je takrat imela drugačno besedilo kot kasneje na izboru za Pesem Evrovizije. Zato, kot je še dejala, ni kršila pravila EBU-ja, ki se nanaša na objavo za komercialne namene.

prejšnji članek
Adijo, strupi!
Zdravje
Adijo, strupi!
naslednji članek
Ženska ženski - kako se imeti najlepše
Njenih 5 minut
Ženska ženski - kako se imeti najlepše