profimedia-0808999589
Svet24.si

Umrl komaj 15-mesečni sin slavnega MMA borca

870457_151-vatikan
Necenzurirano

Ko znani lobist pelje slovenske gradbince v Vatikan

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Oriana Girotto doživela hude bolečine, sedaj želi naraven porod!

6. 6. 2016; 08.45
Avtor: Andreja Comino /Zvezde
Oriana Girotto

foto: POP TV

Veliko nosečniško olajšanje za Oriano Girotto.

Trenutno sem odlično! Zdaj končno nimam več težav z ledvicami. Sem polna energije in prav nič utrujena,« je zadovoljno povedala Oriana, ki jo od drugega poroda loči manj kot mesec dni. Pred kratkim si je končno oddahnila, saj se je končala njena kalvarija z ledvičnimi kamni in so popustile peklenske bolečine, zaradi katerih je bila deset dni celo v bolnišnici. Dojenčka se veselita tudi njen partner Matic in najstniški sin Aleksander Boris Cavazza.



»Druga nosečnost se mi zdi še lažja od prve, četudi sem bila takrat precej mlajša. Če ne bi bilo ledvičnih kamnov, bi bilo super. Napad je bil peklenski. Bolečino sem prepoznala, saj sem se s podobno spoprijela pred šestimi leti in sem vedela, da ne bo nedolžno. Da pa bo tako hudo, se mi še sanjalo ni. Z rešilcem so me odpeljali v bolnišnico. Kamen je bil tako velik, da je zaprl sečevod, ledvica je zablokirala in dvanajst ur samo rasla. Zdravniki so imeli zaradi moje nosečnosti zvezane roke. Poskušali so premakniti kamen skozi sečevod, a jim ni uspelo. Tako so mi brez uspaval in sredstev proti bolečinam na živo prebodli kožo in ledvico, da so spravili ven gnoj in mi vstavili vrečko. Če tega ne bi storili, bi bila v življenjski nevarnosti tako jaz kot otrok,« pripoveduje Oriana, ki je deset dni preživela v bolnišnici. Zdravniki so ji dejali, da jo bodo operirali po porodu, ko se bo že spravila na noge. Tako ji je preostalo samo, da počiva in veliko pije. Ko je po treh dneh polulala skoraj centimeter velik kamen, je bilo to najlepše darilo. »Kmalu nato so bolečine izginile in sem začela uživati v nosečnosti. Želim si naravnega poroda in se spet zavedam, da je zdravje najpomembnejša stvar v življenju,« pravi.

Oriana Girotto pričakuje drugega otroka z glasbenikom Maticem Ajdičem. Deček bo na svet prijokal junija, bodoča starša in Orianin sin iz prvega zakona Aleksander pa se dojenčka močno veselijo. foto: M24

Kljub visoki nosečnosti še vedno dela. Ko jo turisti vidijo tako okroglo, jo zaskrbljeni sprašujejo, ali bo zmogla, nato pa letijo za njo s prošnjo, ali gre lahko bolj počasi.

Ponosna na Aleksa


Če ne bi imela velikega trebuha, ji sploh ne bi bilo videti, da je noseča. Urejena je od glave do peta, z brezhibno pričesko in naličena. »Takšna sem od nekdaj. Zdi se mi pomembno, tudi zaradi partnerskega odnosa, da je ženska urejena. Mnoge mislijo, da jih bo njihov moški imel rad tudi z mastnimi lasmi, z nekaj odvečnimi kilogrami in v trenirki. Seveda jih bo imel rad, toda gledal bo pa druge ženske. Tudi otroci radi vidijo lepe mamice in so nanje ponosni. Moj Aleks me rad vidi urejeno. Z veseljem mi pove, kaj mi pristaja in kaj ne. Zadnjič me je pobaral, zakaj se nisem naličila, ko sem šla ven,« razlaga in ne pozabi pohvaliti tudi sinovega modnega okusa. Fant je po očetu Borisu Cavazzi in mami podedoval umetniško žilico. Zaradi njega je morala na Center za socialno delo, da so mladoletniku dovolili hoditi na vaje in nastopati v Drami, saj je otroško delo prepovedano. Matic ga že tri leta uči igrati kitaro, in ker je že od malega tudi nadarjen plesalec, s Kazino hodi na tekmovanja po Evropi.

»Dojenčka se veseli tudi Aleks. To počne zelo odraslo, skozi smo dali morebitno fazo ljubosumja na bratca. Zelo je pokroviteljski do mene, nosi mi težke stvari, me sprašuje, ali sem zdravo jedla. Veliko se pogovarjava o bratcu. Pravi, da ga bo učil italijanščino, skupaj bomo gledali risanke v tem jeziku, preživljali popoldneve. Kmalu po porodu se nameravam vrniti v stare tirnice. Zato sem si izbrala športni voziček Peg Perego. Jaz bom na rolerjih, Aleks na kolesu in jo bomo mahnili v živalski vrt. Mi trije bomo imeli svoja poletna potepanja,« se veseli prihajajočih mesecev.

Kupila je le malo
Bodoča mamica ni prav nič zapletala pri opremi za novega družinskega člana. »Če nisem nič komplicirala pri Aleksu, bom zdaj še manj. Imam osnovne stvari, nekaj kompletkov, posteljico, ki bo za začetek v najini spalnici, nato pa bo dobil svojo sobo. Vse drugo bom kupila pozneje, ko se bodo pokazale potrebe za to. Tudi na igračke bomo zelo pazili. Dobil bo tisto, ki mu bo zares všeč in ki si je bo res zaželel. In ob pravi priložnosti. Tako je bilo tudi pri Aleksu in je zrastel v krasnega otroka,« pravi presrečna Oriana, ki se veseli, da bo ob porodu ob njej Matic, ki je opravil vse tečaje in šole za starše. Seveda sta že izbrala tudi ime za njunega fantka, vendar želita, da za zdaj ostane še skrivnost. »Naj povem le, da je takšno, zelo klasično in kraljevsko, pa tudi neobičajno za današnje čase. Predlog je bil Matičev, z njim se strinja tudi Aleks,« je srečna zaključila.

prejšnji članek
Maorsko zdravljenje – tradicija, ki deluje
Zdravje
Maorsko zdravljenje – tradicija, ki deluje
naslednji članek
Premalo pitja krajša življenje
Zdravje
Premalo pitja krajša življenje