Mint Butterfield
Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, soustanovitelja Flickrja in Slacka

gašper bedenčič
Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi številko osumljenega pobiralca provizij

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Lucija nekoč kmetica, danes čisto drugačna!

31. 7. 2016; 07.30
Avtor: A. C./Zvezde
Miss Universe Slovenije 2016 2

foto: Promo foto

Lento najlepše na sončni strani Alp je žirija nedavno namenila 24-letni študentki Luciji Potočnik iz Mislinje.

Lepotica, ki je odrasla na kmetiji, se veseli najpomembnejšega potovanja v svojem življenju – na svetovni finale, kjer se bo potegovala za krono miss universe sveta.

»Rojstni dan praznujem konec oktobra, in moram priznati, da sem prava škorpijonka. Obiskovala sem gimnazijo v Velenju, nato pa sem se odločila za študij na pedagoški fakulteti v Mariboru, smer razredni pouk. Delo z otroki me veseli. Lani sem diplomirala, letos pa končujem magistrsko delo, v katerem želim pokazati povezanost med zgodnjimi začetki učenja in oceno na maturi,« razlaga Lucija, ki zase pravi, da je nasmejano dekle, ki zna presenetiti z iznajdljivostjo. Srečo najde v preprostih stvareh, kot sta denimo sonce in narava. »Ob koncu vsakega dne se lahko pohvalim s kakšnim dosežkom, in čeprav se marsikomu ne bi zdel omembe vreden, je zame pomemben vsak najmanjši. Sem oseba, ki jo je težko razjeziti, in redkokdaj vzkipim. Najbolj pa me razjezijo neiskreni ljudje. Imam pa tudi nekaj slabih značilnosti. Med njimi je ta, da ljudem prehitro popustim in se včasih nezavedno zasanjam,« je bila odkrita Lucija, ki v prostem času rada plava in teče. Pred dvema letoma je pridobila licenco za vaditeljico plavanja. Za opravljanje te licence se je odločila predvsem zato, da bi premagala strah pred potopitvijo glave pod vodo. »Pravijo, da svoj strah premagaš tako, da se spoprimeš z njim. Za izpit sem trenirala in vadila nekoliko dlje kot druga dekleta, ki so tudi opravljala to licenco. A z opravljenim izpitom sem bila zagotovo dvakrat bolj ponosna nase.«

foto: Promo foto

Posluh za ljudi v stiski

Njena strast so potovanja. Njeno poletje bo podobno pestro kot lansko. Lani je kar 17 dni preživela na letovanju z otroki v Punatu, kjer je bila njihova vzgojiteljica. Ob pridobljenem nazivu miss gaming Slovenija je odpotovala v Peru na svetovni izbor. Do zdaj je bila v Sarajevu, Turčiji, Londonu, Švici, Nemčiji in vseh naših sosednjih državah. Želi pa si odpotovati še na otok Bora Bora in Kanarske otoke.

Lucija uživa v kuhanju in rada eksperimentira. Najraje pripravlja zdravo in preprosto hrano. Peče tudi zdrave sladice in si pripravlja solate. Vanje vmeša tudi koščke hruške, pomaranče ali kakšnega drugega sadja. Redno pa skrbi tudi za svoj videz.

»Dan začnem s kozarcem vode in nato je popijem še od dva do tri litre. Trudim se jesti petkrat dnevno. Ker je to včasih težko, si vnaprej pripravim hrano, jo dam v posodice in vzamem s seboj na pot. Kožo poleti negujem z oljem, ki ga naredim kar doma, prav tako uporabljam druge domače pripravke,« pravi lepotica, ki si je nabrala že kar nekaj izkušenj v svetu mode. Na modni brvi uživa, žal ji je le, da jo starši pri tem na začetku niso podpirali. »A se na to nisem ozirala, temveč me je samo okrepilo, mi dalo več samozavesti in me marsičesa naučilo. Spoznala sem, da biti miss ne pomeni biti le lep in nasmejan. Za tem se skriva veliko več: miss tudi spodbuja dobrodelnost in širi pozitivnost med ljudmi. Sama sem si ob prejetem nazivu zadala nekaj kar zahtevnih nalog. Svoj naziv bom unovčevala predvsem tam, kjer lahko uporabim in pridobivam znanje in izkušnje, ki mi bodo pomagali na dolgi rok,« je sklenila.


prejšnji članek
Razkrita poročna skrivnost Irene Vrčkovnik!
Svet slavnih
Razkrita poročna skrivnost Irene Vrčkovnik!
naslednji članek
Se mlada pevka Selena Gomez poslavlja z odrov?
Svet slavnih
Se mlada pevka Selena Gomez poslavlja z odrov?