Stanislav Štuhec
Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga pogrešajo že od 10. aprila

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Slovenski voditelj zapušča nacionalno televizijo

2. 8. 2016; 08.40
Avtor: Carmen Leban/Zvezde
šopar janko

Jankove upokojitve se bo najbolj razveselil njegov kosmatinec, saj bo imel gospodarja več časa zase in jima ne bo treba na sprehod, ko je zunaj še trda tema. foto: Mateja Jordovič Potočnik

Dolgoletni novinar in voditelj zelo priljubljene televizijske oddaje Tednik Janko Šopar, ki jo je vodil zadnjih dvanajst let, odhaja v zasluženi pokoj.

Nacionalni televizijski hiši je ostal zvest polnih 44 let, zdaj pa se bo posvetil predvsem tistim stvarem, za katere prej ni imel časa. Zapriseženi Celjan je ostal zvest svojemu rodnemu kraju, kjer si je postavil tudi hišo, v službo v Ljubljano pa se je zadnja leta vozil kar z vlakom. Le kdo ne pozna prijetnega gospoda, ki se je smehljal z malih zaslonov ob ponedeljkih zvečer in s svojim žametnim glasom vedno znova pritegnil pozornost. Ja, to je Janko Šopar, ki je pred kratkim, 26. julija, dopolnil 66 let. Je človek z visokim pragom strpnosti, ki ga je težko spraviti s tira. Če komu to vendarle uspe, je pa hudo. A od septembra naprej bo vse drugače. Janko Šopar namreč odhaja v zasluženi pokoj, zamenjala pa ga bo voditeljica, katere ime na televiziji še skrbno skrivajo, čeprav je že izbrana.

Bo Tednik brez Janka Šoparja še vedno tisto, kar je bil, saj je prav on z napovedmi stopnjeval napetost in pričakovanje? »Prišel je moj čas, ko bom odšel. Dovolj star sem bil sicer že pred časom, a nisem imel dovolj delovne dobe, saj sem po končanem študiju nekaj let delal kot honorarni sodelavec, zaposlil pa sem se šele, ko sem se vrnil s služenja vojaškega roka,« pojasni. Kot mlad novinar je sprva delal v gospodarski redakciji televizije, pozneje pa je prevzel celjsko dopisništvo in postal voditelj TV Dnevnika, za kar je bil nagrajen tudi s kipcem popularnosti. Konec osemdesetih let je poročal o vojni v Jugoslaviji, uspelo pa se mu je celo prebiti v oblegani Knin.

Seveda bo televizijo vsaj malo pogrešal, vendar pa bo Janko zdaj posvetil več časa drugim stvarem, za katere prej ni bilo časa. »Sprva bo to zame gotovo šok, zato se ne bom popolnoma odrekel novinarskemu delu. Še naprej bom namreč pripravljal rubriko Črno-belo, ki jo zavrtimo na koncu vsakega Tednika in ki nas spominja na dogajanje v preteklosti,« pravi in doda, da bo sicer veliko časa posvetil urejanju hiše in okolice, veliko pa se bo posvečal tudi svojemu zvestemu prijatelju, nemškemu ovčarju Herr Flicku. »Nemec je, zato se tudi spodobi, da ima nemško ime,« pove malo za šalo, malo zares. S Herr Flickom sta v preteklih letih opravila vrsto tečajev, izpitov in se udeleževala tekmovanj, zdaj pa tudi kužka pri osmih letih čaka zasluženi pokoj. Se pa na pasjih tekmovanjih zdaj pogosto pojavlja Jankova žena Miša s svojim psom.

Janko je tudi že štiri leta predsednik Kinološkega društva Celje in tega položaja ne namerava opustiti niti v prihodnje.




prejšnji članek
Osem lepotnih napak, ki jih opazi vsak moški
Moda&Lepota
Osem lepotnih napak, ki jih opazi vsak moški
naslednji članek
Van Damme prekinil intervju: "Ne sprašujte me o Kylie!"
Svet slavnih
Van Damme prekinil intervju: "Ne sprašujte me o Kylie!"
#obraziavenija
obraziavenija