zdravnik
Svet24.si

V Sloveniji kronično primanjkuje družinskih zdravnikov

sumi stanovanje xx
Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le obliž na rano

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Od voditeljice do trebušne plesalke

6. 11. 2016; 09.00
Avtor: Andreja Comino/Zvezde
ines kočar

foto: Facebook

Dvojno življenje Ines Kočar

Temnolasa Ljubljančanka Ines je pred kratkim stopila v čevlje Jasne Krljić Vreg v oddaji Posebna ponudba. »Jasne ni lahko nadomestiti. Od samega začetka je bila obraz oddaje, nato pa se pojavim jaz. Marsikateri gledalec se je verjetno vprašal, kaj ta 'mula' počne v studiu. Resnici na ljubo, poskušam na to čim manj misliti in čim bolje delati. Vodenje oddaje v živo s tremi ali štirimi gosti je izziv že za izkušene voditelje. Zame pa je to tako, kot da bi se vsak teden znova pripravljala na zagovor diplomske naloge ali splezala na Triglav,« pripoveduje simpatična Ines, katere druga ljubezen je trebušni ples.


Že od malega je rada pisala: najprej šolske spise, potem po dedkovem vzoru članke za lokalni časopis. Študij novinarstva se ji je zdel samoumevna izbira. »Študija na FDV nisem končala, saj sem pozneje zamenjala fakulteto, sem pa novinarstvo že v prvem letniku začela prakticirati v praksi. Čeprav sem vedno mislila, da bom časopisna novinarka, se mi je prva priložnost ponudila v informativnem programu TVS. Začela sem kot mlajša dežurna in počasi napredovala: šla sem na teren, pisala vesti, pripravljala prispevke, pozneje sem postala redaktorica. In tako sem že osemnajst let v novinarskih vodah. Nikoli nisem imela treme pred kamero, me je pa bilo strah radijskega mikrofona. Da bi premagala tremo, sem se prijavila na avdicijo za voditeljico jutranjega programa in bila na moje veliko presenečenje sprejeta,« se spominja Ljubljančanka Ines, ki še posebej rada odkriva zgodbe na terenu in jih posreduje gledalcem. »Stresa ne manjka, a to mi, resnici na ljubo, ustreza. Ker nimam veliko studijskih izkušenj in se moram še veliko naučiti, je to trenutno moj največji izziv,« pripoveduje temnolaska, ki ji je vsaka zgodba, vsak prispevek, izziv zase. »Trenutno se precej ukvarjamo s sumljivimi posojili, ko so ljudje zaradi nekaj tisoč evrov ostali brez stanovanj. To so srce parajoče zgodbe. Ko vidiš, da je nekdo brezsrčno izkoristil stisko in nevednost svojih žrtev, te boli. Razjezi me tudi, ko se na nas obrnejo potrošniki, ki sami ne morejo doseči nič, čeprav so argumenti na njihovi strani. Spori se razrešijo šele, ko se pojavimo mi s kamero. Vesela sem, da smo nekomu pomagali, a koliko je takšnih, ki se ne morejo obrniti na medije in zato izvisijo,« se huduje Ines, ki ima zelo zanimiv konjiček – trebušni ples.


Trebušni ples ni vulgarnost


»Plesati sem začela že v vrtcu, po končani osnovni šoli sem dala ples na stran. Kmalu sem začutila veliko pomanjkanje in po sodelavkinem nasvetu odšla pogledat na tečaj orientalskega plesa. Takoj me je prevzel. Glasba, gibi, kompleksnost tega plesa. Začela sem hoditi na tečaje, najprej za konjiček, nato vse bolj intenzivno. Nekaj let pozneje sem ga začela tudi poučevati, kar počnem še danes. Ples je zame popolna sprostitev, popolno nasprotje stresnega novinarskega dela. Ko plešem, pa naj bo to v plesni dvorani ali klubu, se počutim fantastično,« pripoveduje. Ines s prijateljico Aljo vsako leto pripravi plesno predstavo, v kateri z učenkami odstirajo tančice tega plesa. Takšen projekt, v predstavi pleše več kot sedemdeset plesalcev, vzame veliko časa in energije. Z dekleti pa nastopajo tudi po drugih prireditvah, praznovanjih, v turški restavraciji in še kje. Ines se kot plesalka počuti kot plesalka. »Trebušni ples nekateri še vedno jemljejo kot nekaj manjvrednega, morda celo vulgarnega. Vsakega, ki meni drugače, povabim v plesni studio in bo spoznal, da imam prav,« je odločna. Doma ima več kot petnajst kostumov. Nekatere je kupila v Egiptu, druge je dala šivati v Ljubljani. »Različni plesi se plešejo v različnih kostumih, zato jih potrebujem več. No, prav petnajst jih sicer ne potrebujem, a se jim je težko upreti. Sicer pa me največkrat srečate v kavbojkah in kakšni majici, pri plesu pa si dam duška in izživim vso svojo potrebo po živih barvah, bleščicah in okraskih,« se je še zasmejala.


Ines Kočar je v studiu nepopustljiva voditeljica …

… v kostumu trebušne plesalke pa izživi svojo potrebo po gibanju, glasbi in živih barvah.

prejšnji članek
Sta ali nista skupaj?
Svet slavnih
Sta ali nista skupaj?
naslednji članek
Slovenska Tjaša zamenjala popularno Severino
Svet slavnih
Slovenska Tjaša zamenjala popularno Severino