Progasti goz foto Davorin Tome
Svet24.si

Išče se največja slovenska kača! Ljudem je nenevarna, a zelo koristna na naših vrtovih

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c
Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega Zvona: izgubljenih 800 milijonov evrov, tožbe in ovadbe padle

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Le kdo ju ne pozna?

6. 11. 2016; 10.00
Avtor: Zvezde
Klemen Bunderla in Jure Godler

Klemen Bunderla in Jure Godler se bosta znašla pred hudim izzivom. foto: Dejan Nikolič

Klemna Bunderlo, zgovornega radijskega voditelja, z izjemnim vokalom, in Jureta Godlerja, predrznega TV-voditelja brez dlake na jeziku.

Zadnje čase ju pogosto opazimo skupaj, pravzaprav se kar težko ločita drug od drugega. Se bo Klemen pridružil Juretu v njegovi oddaji na televiziji? Ali se bo Jure pridružil Klemnovi oddaji na radiu? Šli smo kar do fantov in preverili, kaj se dogaja. Ujeli smo ju v Špas teatru, kjer sta nam s ponosom povedala, da se pripravlja Gunderla & Bodler radio show.

Opa, gotovo bo nekaj zabavnega! Drugega seveda v Špas teatru niti ne pričakujemo. Tam so nas zabavali že odlični dueti – od Katarine Čas in Ane Marie Mitić v predstavi Ko ko komedija do Vida Valiča in Denisa Avdića v predstavi Udar po moško. Kaj lahko pričakujemo od Klemna in Jureta? Oba imata namreč nekaj skupnega – njuni ustvarjalni žilici sta zapisani isti stvari: ustvarjanju dobre vsebine za krohot. Naj bo z odra ali radijskih frekvenc, in prepričani smo, da nas bo Špas teater spet soočil z najglasnejšim smehom.



Kako se je pravzaprav porodila zamisel o njuni združitvi? Direktorica Špas teatra Urška Alič se še danes rada spomni super enkratnega radijskega šova Budilka v živo, ki je potekal na odru Špas teatra. Všeč ji je bilo, da se radijci lahko tudi pokažejo. In da vse skupaj izpade zelo zabavno. Tako se ji je porodila zamisel o združitvi dveh mladih obrazov, očem javnosti znanih po ostrem in kritičnem jeziku ter prodornem vokalu.


V Špasu pravijo, da boljših ne bi mogli izbrati. Jure in Klemen sta preveč lepa za radio in preveč glasna za televizijo – sta pa ravno prav nora za gledališče! Zgodba predstave gre nekako takole: odštekan radijski duet se znajde pred hudim izzivom: preživeti dan v etru brez posnetih plošč in reklam. Bosta zmogla? Seveda. Ne samo to, zmogla bosta tako, da nas bosta ob tem pošteno nasmejala. Premiera edinega radijskega šova, ki se ga splača tudi gledati, je nastala izpod kreativnega peresa Jureta Karasa, ki šov tudi režira, ogledali pa si ga bomo lahko konec novembra. Ker pa je Klemen že izkušeni radijski maček, je predlagal Juretu, da skupaj najprej malo povadita. Juretove radijske vaje bodo na sporedu kmalu, prvi preizkus bo 7. novembra na Radiu Aktual. Se bo Jure pokoril samozavestnemu in glasnemu Klemnu in kakšen »vzgojni« pristop bo ubral Klemen? Zgodbo boste lahko spremljali na frekvencah Radia Aktual. Vabljeni k gledanju, oprostite, najprej k poslušanju!

prejšnji članek
Te hrane ne smemo zamrzovati
Zdravje
Te hrane ne smemo zamrzovati
naslednji članek
Sta ali nista skupaj?
Svet slavnih
Sta ali nista skupaj?