palestina
Svet24.si

Bo Slovenija med prvimi priznala Palestino?

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c
Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega Zvona: izgubljenih 800 milijonov evrov, tožbe in ovadbe padle

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Boleče okrevanje slovenske smučarke

13. 11. 2016; 07.30
Avtor: A.C./Zvezde
Maruša Ferk

Maruša Ferk foto: Arsen Perić

Mnogi še niso pozabili spektakularne nesreče Maruše Ferk konec lanskega leta, ko so jo po grdem padcu in zlomu mečnice s helikopterjem odpeljali v bolnišnico.

Z železno voljo se je Maruša spet postavila na noge, ob strani pa ji stoji izvoljenec, nekdanji francoski smučar Christophe Saioni. »Maja lani sem prestala še eno operacijo, kjer so mi iz noge odstranili devet vijakov in ploščico. Nato sem začela kondicijske priprave in postopoma smučati. Od septembra do začetka novembra sem imela hude težave, saj se mi je na pregibu noge in stopala, kamor pride jezik smučarskih čevljev, pojavila bula. Vse bolj me je bolelo. Trenirala sem, vendar v hudih bolečinah. Noga se mi je spremenila: zlomljena kost se je zarasla tako, da imam zdaj desno nogo na mestu zloma debelejšo od leve,« pripoveduje športnica, ki od takrat ni imela več (omembe vrednih) bolečin. Padcev pa kar veliko. Maruša se je aprila odpravila s Christophom na kratke počitnice na Malto. »Vleklo me je na toplo, na sonce. Voda je imela le sedemnajst stopinj Celzija, vendar sem plavala in se potapljala. Nato so se začele kondicijske priprave, ki so vključevale tudi smučanje. Letos so bile bolj na višini, šla pa sem še na priprave ob morju in doma,« razlaga Maruša, ki je kar nekaj treningov opravila v lastni režiji.

Pridružila se je francoski ekipi za evropski pokal, ki jo vodi njen zaročenec. Nekaj časa je preživela tudi pri njem v Nici. »Končno so me tam obiskali bližnji prijatelji. Zjutraj sem jih peljala na tržnico v stari del mesta, sprehodili smo se skozi ulice, kjer je najlepše. Obvezna je bila Promenade des Anglais, kjer smo se usedli ob morju, si naročili kavo in uživali ob lepem vremenu. Promenada je dolga približno osem kilometrov. Po njej lahko rolaš ali tečeš. Obvezen je bil ogled razgledne točke nad pristaniščem v Nici. Na eni strani je vsa Nica, na drugi pa malo mesto Villefranche-sur-Mer, kamor hodiva s Christophom supat. V pristanišču pa obiščeva super restavracijo z morsko hrano – posebnost so klapavice na različne načine,« razlaga športnica, ki je prijateljem razkazala tudi Monako. Do tja je približno dvajset minut vožnje, vendar priporoča obmorsko cesto, ker je razgled res izjemen. »Pa tudi na drugo stran, v Cannes, je le pol ure vožnje.« Počitnice so zdaj le še spomin, saj že nekaj časa pridno trenira.

prejšnji članek
Težka odločitev Alfija Nipiča
Svet slavnih
Težka odločitev Alfija Nipiča
naslednji članek
Najbolj preprosta dieta na svetu: 3 krat 400
Zdravje
Najbolj preprosta dieta na svetu: 3 krat 400