cg_zdravstveni_domovi
Svet24.si

Prihodki v zdravstvu so se v petih letih povečali za skoraj milijardo evrov

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj
Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. Kdo je kriv za to?

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Zvezdolov: Od trojčka z varuško do usodnih natakaric

15. 11. 2016; 08.30
Avtor: Jelka SežunVklop
robin williams marsha

Zvezdniki se radi zagledajo v varuške svojih otrok, nekateri se z njimi celo poročijo: Marsha in komik Robin Williams sta se ljubila 21 let. foto: Profimedia

Nimate posebnih talentov, da bi zablesteli in postali zvezda? Brez panike, ni še vse izgubljeno.

Še malo ne – do razkošnega življenja in fotografij na naslovnicah časopisov (ali vsaj tabloidov) lahko pridete tudi po drugačni poti, lahko si na primer ujamete svojo lastno zvezdo (ali zvezdico) in potem vam kot zvezdniškemu vajencu v naročje padeta tudi denar in slava. Pokazali vam bomo nekaj primerov, kako se lotiti zvezdolova.

1. Zvezdnati otročiči

Zdi se, da je otroška varuška pri zvezdah poklic, ki prinese daleč najboljši izplen – čeprav se zgodbe ne končajo vedno srečno, veliko zvezdnikov se je že zapletlo v romance z varuškami svojih otrok, oženili so jih pa le redki. Varuške so najslabše varovana hollywoodska skrivnost. Praktično ni zvezde, ki ne bi skušala dajati vtisa, da svojim otrokom sama briše ritke, jih tolaži, ko jokajo, jih vozi v park in jim peče piškote, zraven pa še snema (in je ob vsem tem videti bleščeča in spočita), toda resnica je drugačna: vse do zadnje imajo varuške. Mnoge po eno za vsakega otroka (Brad in Angelina sta imela menda vedno ob sebi 25 ljudi, ne le varušk, tudi na primer štiri medicinske sestre in zdravnika). Vse bolj pa začenja varuško izrivati »manny«, moška varuška – morda (tudi) zato, ker tabloidi še niso opazili, da bi se kakšna zvezdnica zapletla v romanco z varuhom svojim otrok, za varuškami pa pogleduje veliko zvezdnikov. Nekateri ne ostanejo zgolj pri pogledih.

Pionirsko pot zvezdnikom, zaljubljenim v varuške, je utiral komik Robin Williams, ki se je leta 1988 zagledal v varuško svojega sina Marsho Garces in se leto pozneje poročil z njo. Imela sta dva otroka in ostala skupaj 21 let. Ena redkih zvezdno-varuškastih zgodb s srečnim koncem sta igralec Ethan Hawke in Ryan Shawhughes, ki je pazila njegova otroka z Umo Thurman – poročila sta se pet let po Hawkovi ločitvi od Ume in imata dva otroka, vendar Hawke vztraja, da Ume nikoli ni varal z Ryan, vanjo se je zaljubil šele veliko pozneje: »Vem, da si ljudje predstavljajo nekakšno romanco tipa Moje pesmi, moje sanje, toda v resnici je do takrat, ko sva se z Ryan zaljubila, preteklo že veliko časa od tedaj, ko je delala zame.«

Brez sence dvoma pa je varal igralec Jude Law, ki se je leta 2004 zaročil z igralko Sienno Miller, tri mesece kasneje pa jo začel varati z varuško svojih otrok. Sienni se je tako lepo opravičil, da ga je vzela nazaj, a se zveza ni obdržala. Za Bena Afflecka ne vemo, ali je ženo Jennifer Garner res varal z varuško, kot trdijo tabloidi – on pravi, da ne – zagotovo pa je bil ženi Gwen Stefani nezvest Gavin Rossdale. To vemo, ker je Gwen na družinski tablici našla njegova sporočila varuški.

Romanca – ali domnevna romanca – se lahko razvije tudi v napeto psihološko srhljivko, kar se je zgodilo igralcu Robu Lowu. Varuška je trdila, da sta jo zakonca Lowe silila v trojčka, in menda za svoj molk zahtevala milijone. Rob jo je tožil zaradi izsiljevanja, ona njega zaradi spolnega nadlegovanja, po letu dni pravdanja sta se poravnala.

Kdo pravi, da so srečni konci le v pravljicah? Švedska prestolonaslednica Victoria in osebni trener Daniel Westling. foto: Profimedia

2. Vedno stoj mi ti ob strani, vsega hudega me brani

Kar so za zvezdnike varuške, so za zvezdnice telesni stražarji: sladkorčki, ki se jim zelo težko uprejo. Monaška princesa Stéphanie še nikoli ni srečala telesnega stražarja, ki bi mu znala reči ne. Prvi je bil Daniel Ducruet, s katerim je imela najprej dva otroka, potem pa jima je njen oče, monaški knez Rainier, leta 1995 dovolil poroko. Zakon je trajal kakšno leto, potem sta šla narazen, ker jo je varal. Stephanie je nato vzljubila svojega novega varuha Jeana Raymonda Gottlieba, ki naj bi bil oče njenega tretjega otroka. Tudi ta zveza ni uspela, princeska se je začela zanimati za cirkusante, najprej se je ogrela za dreserja slonov, potem pa še za akrobata.

Telesni stražarji imajo široke rame, na katerih se lahko nesrečna zvezda udobno razjoka. To je odkrila tudi supermanekenka Heidi Klum, ko se je po sedmih letih in treh otrocih ločevala od moža Seala. Na srečo je bil vedno pri roki zanesljivi telesni stražar Martin Kristen.

Takoj za telesnimi stražarji na lestvici potencialnih partnerjev zvezd kotirajo osebni trenerji. Dokazov je veliko, ponujamo vam dva: Carlosa Leona, očeta Madonnine hčerke Lourdes, in Daniela Westlinga, ki je očaral švedsko prestolonaslednico Victorio, s katero imata dva otroka. Osebni trener je postal princ in vojvoda. Kdo pravi, da so srečni konci samo v pravljicah?

George Clooney je bil kar tri leta v zvezi s pariško natakarico (in študentko prava) Celine Balitran. foto: Profimedia

3. Ne grem domov, sem zaljubljen premočno

Odlično zastopana poklicna kategorija v romancah z zvezdami so natakarice, uspehi teh zvez pa mešani. Bomo začeli kar z možem, ki je ljubil ne eno, temveč kar dve natakarici: George Clooney je leta 1996 v pariški restavraciji zagledal hosteso in natakarico (sicer študentko prava) Celine Balitran. Ki ni imela pojma, kdo je postavni temnookec. George se je vrnil naslednji večer. In večer za tem. Celine je pustila pravo in se preselila k njemu. Skupaj sta bila tri leta. Devet let pozneje, leta 2008, mu je kombinacija alkohola in lepega dekleta spet zavrtela glavo: z lasvegaško natakarico Sarah Larson je ostal manj kot leto dni – tabloidi so poročali, da se je ohladil, ko si je dala povečati oprsje.

Po drugi strani pa se je Jeff Bridges poročil z natakarico, ki jo je spoznal med snemanjem filma. Po štiridesetih letih zakona sta še vedno skupaj. Drew Barrymore, ki se je pri devetnajstih impulzivno poročila z lastnikom losangeleškega bara, pa je že po dveh mesecih vložila zahtevo za ločitev. Čisto malo dlje je zdržala Jennifer Lopez – natakar Ojani Noa je bil njen mož le kakšno leto. Pozneje mu je komaj preprečila objavo knjige o njunem zakonu, ni pa mu še uspela iz potnih ročic iztrgati vročega videa, posnetega na medenih tednih.

Letos se je končal dvanajstletni zakon Nicolasa Cagea in bivše natakarice Alice Kim, po vsem videzu pa sta po enajstih letih zakona in treh otrocih še vedno zelo srečna Matt Damon in nekdanja točajka Luciana Barroso. Spoznala sta se v Miamiju, ko ga je skrila pred hordo podivjanih oboževalk. On pravi, da je v resnici on tisti, ki mu je v zakonu padla sekira v med.

Plesalci na razpolago: zakon Jennifer Lopez in njenega spremljevalnega plesalca Chrisa Judda je trajal slabo leto. foto: Profimedia

4. Zavrti me

Pevke imajo na voljo še eno poklicno kategorijo: plesalce, ki jih spremljajo na nastopih. Turneje so dolge in naporne, plesalci pa imajo tako lepo izklesane mišice ... in se zgodi kakšna romanca, praviloma kratka. Madonna si je redno postregla z najboljšim in najlepšim od spremljevalnih plesalcev, vsaj dve pevki pa sta mislili precej bolj resno: Britney Spears in Jennifer Lopez, ki sta omožili svoja »lahkonožca«. Žal se ne Britneyjin zakon s Kevinom Federlineom ne Jenniferin s Chrisom Juddom ni dolgo obdržal. Kar ne pomeni, da sta nehali poskušati – J.Lo so pozneje povezovali še z enim plesalcem, Casperjem Smartom, vendar se je očitno nekaj naučila: ne poročaj se s svojimi plesalci. In se ni.

Magični dotik: Patrick Dempsey še vedno hodi na striženje k ženi Jillian (lani je sicer ona vložila prošnjo za ločitev, a sta se pobotala). foto: Profimedia

5. Magični dotik

Nič ne vzpostavi zaupnosti in intimnosti tako kot dotik. Zvezde se ob frizerkah, vizažistkah, maskerkah sprostijo, zaupno poklepetajo ... in kar pogosto se rodi naklonjenost. Frizerka Jillian Fink ni mogla verjeti, ko je v njen stol sedel McDreamy, Patrick Dempsey ... Mnogo let in tri otroke pozneje še vedno hodi k njej na striženje – da je kot zmenek, pravi, lahko se v miru pogovorita, ker se jima otroci ne motajo pod nogami. Komik Rowan Atkinson se je na snemanju serije Černi gad zagledal v maskerko Sunetro Sastry. Žal pa ni urejala njega, zato je prosil soigralca Stephena Frya, ali lahko zamenjata maskerki. Fry je bil njuna poročna priča, ko sta se leta 1990 poročila. Leta 2014 jo je Atkinson zamenjal za novejši model. Noah Wyle je svojo bodočo ženo spoznal, ko je bila maskerka pri seriji Urgenca, njegov soigralec Anthony Edwards, tudi poročen z maskerko, pa je svojo spoznal že prej. Jason Priestley je oženil kar dve maskerki, vsak po eno pa sta vzela Rob Lowe in Christian Bale. Johnny Depp se je z maskerko poročil (in se od nje tudi ločil), še preden je zaslovel, a preden sta se razšla, ga je prepričala, naj pozabi na kariero rokerja in postane igralec. Ubogal jo je.

Ljubezen za šankom: točajka Luciana je ujela Matta Damona – v srečnem zakonu sta že enajst let. foto: Profimedia

prejšnji članek
Znani slovenski smučar pred operacijo
Svet slavnih
Znani slovenski smučar pred operacijo
naslednji članek
Miti, ki jim absolutno ne smete verjeti!
Zdravje
Miti, ki jim absolutno ne smete verjeti!