utopitev, roka Svet24.si

15-letnik med plavanjem izginil pod gladino, ...

mejni prehod, dragonja, turisti Svet24.si

Ljubljančanka zase in mladoletnega sina na meji ...

tonin-novak-ljudmila_bobo Reporter.si

V NSI panika zaradi padca v anketah, nekateri bi ...

ljubljana, epidemija, koronavirus, covid-19, zaščitne maske Svet24.si

Alojz Ihan s tesnobo pričakuje jesen. Kdaj se bo ...

20200923-01026932 Necenzurirano

Koliko milijonov za blato in koliko za Vizjakove ...

vesolje Dobra karma

Tedenski horoskop: Krivci za lepe dneve bodo ...

bruno (2) Njena.si

MasterChef: Bruno bo z nagrado obdaril tudi Žiga

Se spomnite Sendi? Kam jo je vodila nemirna kri?
| V. M.

Se spomnite Sendi? Kam jo je vodila nemirna kri?

V 90-ih je bila Sendi med najbolj priljubljenimi pevkami pri nas., osebni arhiv

Se spomnite temnolase pevke Sendi, ki je v devetdesetih letih razveseljevala slovensko publiko s številnimi dance hiti? Vas zanima, kam jo je vodila nemirna kri?

Sandra Klemm, slovenski publiki poznana pod imenom Sendi, je danes 44-letna mamica treh otrok. Čeprav njen obraz ne polni medijskih naslovnic, pa to ne pomeni, da je glasbeno pot pustila za seboj. Le korake je usmerila drugam. Še vedno ji namreč lahko prisluhnete v živo, natančneje kar danes, ob dnevu žena! V ljubljanskem klubu ZOO namreč pripravlja nastop s svojim akustičnim jazzovskim triom.

Tudi sicer je svet glasbe del njenega vsakdana. Pred dvema letoma je denimo izšel njen osmi projekt z naslovom Nostalgija, ki sta jo skupaj z možem izdala kot dvojni vokalno inštrumentalni projekt. Pove, da sta jo zelo uspešno promovirala na domačih in tujih jazzovskih festivalih.


Ustvarjalka novih talentov
Je pa Sendi svoj talent obogatila s poslanstvom, tekom katerega svoje znanje predaja novim nadobudnim pevkam in pevcem. Leta 2004 je končala šolanje iz jazzovskega petja na ljubljanskem konzervatoriju za glasbo in balet in pričela s poučevanjem petja na dveh glasbenih šolah, pa tudi doma. Pa je morda med njenimi učenci tudi kakšno ime, ki je že pritegnilo pozornost širše publike? "Jih je kar nekaj, denimo Katarina Bordner in Nina Strnad, od bolj komercialnih imen pa morda Nessy, Tanja Žagar, Robert Kreslin ..." 

Glasbena družina
Ljubezen do glasbe pa tli in raste tudi v srcu najmlajših družinskih članov. "Najina najstarejša hči Ana igra kitaro, Nina flavto, Matija pa je še premajhen. Vsi trije pa radi pojejo," nam zaupa pevka. In kaj glasbena družina rada počne v prostih trenutkih? "Najraje se pocrkljamo zjutraj v postelji ali zvečer na kavču, včasih igramo družabne igre, dokler se ne skregamo," pove smeje pevka in doda, da že nestrpno pričakujejo pomlad, ko se bodo lahko podali na kolo ali se odpravili na Golovec, ki se nahaja za njihovo domačo hišo.

Znano slovensko pevko je izkušnja iz preteklosti zelo zaznamovala. Vas zanima, katero? Kliknite tukaj!