mlin
Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

1701778337-dsc9818-01-1701778319724
Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je absolutno sporno"

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Se spomnite Sendi? Kam jo je vodila nemirna kri?

8. 3. 2017; 11.00
Avtor: V. M.
sendi

V 90-ih je bila Sendi med najbolj priljubljenimi pevkami pri nas. foto: osebni arhiv

Se spomnite temnolase pevke Sendi, ki je v devetdesetih letih razveseljevala slovensko publiko s številnimi dance hiti? Vas zanima, kam jo je vodila nemirna kri?

Sandra Klemm, slovenski publiki poznana pod imenom Sendi, je danes 44-letna mamica treh otrok. Čeprav njen obraz ne polni medijskih naslovnic, pa to ne pomeni, da je glasbeno pot pustila za seboj. Le korake je usmerila drugam. Še vedno ji namreč lahko prisluhnete v živo, natančneje kar danes, ob dnevu žena! V ljubljanskem klubu ZOO namreč pripravlja nastop s svojim akustičnim jazzovskim triom.



Tudi sicer je svet glasbe del njenega vsakdana. Pred dvema letoma je denimo izšel njen osmi projekt z naslovom Nostalgija, ki sta jo skupaj z možem izdala kot dvojni vokalno inštrumentalni projekt. Pove, da sta jo zelo uspešno promovirala na domačih in tujih jazzovskih festivalih.

Ustvarjalka novih talentov
Je pa Sendi svoj talent obogatila s poslanstvom, tekom katerega svoje znanje predaja novim nadobudnim pevkam in pevcem. Leta 2004 je končala šolanje iz jazzovskega petja na ljubljanskem konzervatoriju za glasbo in balet in pričela s poučevanjem petja na dveh glasbenih šolah, pa tudi doma. Pa je morda med njenimi učenci tudi kakšno ime, ki je že pritegnilo pozornost širše publike? "Jih je kar nekaj, denimo Katarina Bordner in Nina Strnad, od bolj komercialnih imen pa morda Nessy, Tanja Žagar, Robert Kreslin ..." 

Glasbena družina
Ljubezen do glasbe pa tli in raste tudi v srcu najmlajših družinskih članov. "Najina najstarejša hči Ana igra kitaro, Nina flavto, Matija pa je še premajhen. Vsi trije pa radi pojejo," nam zaupa pevka. In kaj glasbena družina rada počne v prostih trenutkih? "Najraje se pocrkljamo zjutraj v postelji ali zvečer na kavču, včasih igramo družabne igre, dokler se ne skregamo," pove smeje pevka in doda, da že nestrpno pričakujejo pomlad, ko se bodo lahko podali na kolo ali se odpravili na Golovec, ki se nahaja za njihovo domačo hišo.

Znano slovensko pevko je izkušnja iz preteklosti zelo zaznamovala. Vas zanima, katero? Kliknite tukaj!

Glasba jo spremlja še danes.

Glasba jo spremlja še danes. foto: osebni arhiv

prejšnji članek
Godler pijan, Bunderla miri občinstvo
Svet slavnih
Godler pijan, Bunderla miri občinstvo
naslednji članek
Boštjan Romih odkrito o ženi in drugačnih presenečenjih
Svet slavnih
Boštjan Romih odkrito o ženi in drugačnih presenečenjih