cg_zdravstveni_domovi
Svet24.si

Prihodki v zdravstvu so se v petih letih povečali za skoraj milijardo evrov

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj
Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. Kdo je kriv za to?

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Kaos po smrti princese Diane: Razkrito, o čem so molčali 20 let

31. 5. 2017; 05.01
Avtor: D. B.
diana princ harry william

Posebej boleče je to, da je takrat 12-letni Harry prosil očeta Charlesa, da bi šel z njim po mamino truplo v Pariz. Niso mu pustili. foto: Profimedia

Dokumentarec Diana: 7 Days That Shook The Windsor's je izzval burne reakcije javnosti. Razkril je, kaj se je dogajalo v dnevih po njeni smrti.

Življenje in tragična smrt princese Diane še naprej vzbuja radovednost javnosti. Ne čudi torej, da je dokumentarec Channela 5 Diana: 7 Days That Shook The Windsor's izzval burne reakcije. Dokumentarec spremlja tragično smrt in vse tisto, kar se je dogajalo po njej. Princesa Diana je umrla 31. avgusta leta 1997, ko se je črni Mercedes Sedan z veliko hitrostjo zaletel v 13. podporni steber pariškega tunela Pont de l'Alma.

Dodi al Fayed in voznik Henry Paul sta bila na mestu mrtva, princesa Diana pa je umrla na poti v bolnišnico. Dodi in Diana sta poskušala ubežati paparacem. Njen pogreb si je ogledalo kar dve milijardi ljudi, dva tisoč pa jih je sodelovalo v ceremoniji na Westminster Abbeyju. Veliko podrobnosti je kraljeva družina uspela prikriti, zdaj pa je v dokumentarcu razkrito, kaj se je dogajalo v dnevih po smrti Diane v Buckinghamski palači. Nekdanji zaposleni pri kraljevi družini ter dolgoletni komentator in poznavalec navad v družini Dickie Arbiter je dejal, da so telefoni v tistih dneh neprestano zvonili. 

Rojstvo drugega sina naj bi bilo krivo za ločitev. Charles si je želel deklice ... foto: Profimedia

Harry je želel po mamino truplo

Protokol za Dianin pogreb je bil prvotno načrtovan za mamo kraljico in dogajanje v tistem času je povzročilo veliko sivih las šefu menjave straže. Menda naj bi ljudje spontano prihajali pred palačo in tam puščali cvetje. Dni za organizacijo pogreba je bilo, tako je dejal Arbiter, premalo. Občutila se je napetost in vprašanje je bilo, ali bosta William in Harry v sprevodu hodila za krsto. Starejši brat, princ William, je na začetku zavrnil sodelovanje v sprevodu. Način, na katerega sta brata izvedela za Dianino smrt mame, je bil zelo težak. V trenutku Dianine smrti sta bila namreč William in Harry na počitnicah s kraljico. Ko sta izvedela, kaj se je zgodilo, je njuna babica ukazala, naj skrijejo članke, televizije in radijske sprejemnike, da fanta ne bi slišali podrobnosti o mamini smrti. Vest o njeni smrti je povsem spremenila življenja dečkov. Posebej boleče je to, da je takrat 12-letni Harry prosil očeta Charlesa, da bi šel z njim po mamino truplo v Pariz. Niso mu pustili. Napetost je prihajala tudi s strani Earla Spencerja, brata pokojne Diane. Želel je sam hoditi v sprevodu, a princ Charles ni odstopil od tega, da mora biti tudi sam v sprevodu.

Poleg tega je bilo grozno, da so vsi želeli imeti fotografijo mrtve princese. Voznik Tebbutt je dejal, da so ljudje viseli s strehe, da bi fotografirali mrtvo Diano. Takrat so okna, kjer je ležala Lady Di, zakrili z odejami. V sobi je postalo še bolj vroče, zato so vključili ventilatorje. "Opazil sem, da so se premaknili njeni lasje. Seveda je bilo to zaradi ventilatorjev, ki so mešali zrak. A v tistem trenutku sem pomislil, da je živa,” je žalostno zgodbo zaključil voznik.

Preberite tudi: Camilla o zakonu s Charlesom: Grozno, nisem smela iz hiše. Kliknite tukaj!

prejšnji članek
Ne le Ivanka Trump, tudi Clintonova hči želi tako zaslužiti!
Svet slavnih
Ne le Ivanka Trump, tudi Clintonova hči želi tako zaslužiti!
naslednji članek
To se zgodi, če po negi nog obujete nogavice
Zdravje
To se zgodi, če po negi nog obujete nogavice
#nasazenazenska
nasazenazenska