pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola
Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski šoli

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Gluha talentka zapela lastno balado in šokirala Ameriko!

9. 6. 2017; 01.00
Avtor: V. M.
mandy talentka

Mandy je s svojo zgodbo in nastopom ganila Ameriko. foto: Facebook

Zdi se, da je 12. sezona šova America's Got Talent zaplula v vode, prepolne najbolj nepredstavljivih presenečen. Tokrat je občinstvo dobesedno šokiral pevski nastop gluhe talentke.

Tako je, prav ste prebrali. Zapela je gluha talentka, ki živi v svetu tišine, predstavila pa se je z lastno balado Try (poskušati, op. p.). Je to sploh mogoče? 29-letna Mandy Harvey je dokaz za to, da je vse mogoče, če si le drzneš upati. Če le stisneš zobe in slediš sanjam, tja gor med oblake, ne glede na to, da nimaš kril za letenje.

Skromna temnolaska je pod žarometi razkrila, da popolnoma nič ne sliši. Na odru je stala bosa, da bi lažje začutila vibracije glasbe, ki se prek tal in dvorane pretakajo skozi telo. Povedala je, da ni gluha od rojstva, sluh je izgubila pri 18 letih zaradi degenerativne bolezni ušes. A je to ni odvrnilo od njenih sanj. Neskončno rada je prepevala, slednje je počela od svojega četrtega leta, nato pa je morala zaradi krute bolezni prekiniti učni program glasbe. To ni bila pot do njenih sanj, zato je ubrala nove, drugačne korake in se ponovno naučila peti …

Mandy s svojo zgodbo in nastopom ni le ganila prepolno dvorano priljubljenega šova. Ob njeni izvedbi pesmi se je publika dvignila na noge in ji namenila bučen aplavz z visoko dvignjenimi rokami. Močno je ganila tudi žirante na sodniških stolčkih, Simona Cowella, Heidi Klum, Mel B in Howie Mandel. Simona celo tako močno, da ji je namenil zlati gumb, vstopnico, ki ji odpira vrata v veliki finale. ''To je ena najosupljivejših stvari, ki sem jih kadarkoli videl ali slišal,'' je dejal sicer strogi Cowell, ko je na odru objel presunjeno pevko.

Preberite si še: VIDEO: Noro! 12-letna talentka zapela z zaprtimi usti!



prejšnji članek
Več kot jih boste pojedli, bolj boste shujšali!
Zdravje
Več kot jih boste pojedli, bolj boste shujšali!
naslednji članek
Edinstvena: To je najlepša članica britanske kraljeve družine!
Svet slavnih
Edinstvena: To je najlepša članica britanske kraljeve družine!