boštjan-močnik 2
Svet24.si

Brigadir Boštjan Močnik: »Kdo pa bo pomagal, ko je težko, če ne vojska?«

1715253201-dsc9430-01-1715253168875
Necenzurirano

Ukradeni otroci: kako je Matej Tonin sunil delo policiji in SDS

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Titova ljubljenka: Ona je bila najlepša ženska v Jugoslaviji!

9. 6. 2017; 05.01
Avtor: D. B.
Screenshot from 2017-06-09 09-55-27

Petje je bilo zanjo le hobi, čeprav je navdušila celo Josipa Broza Tita. foto: Zajem zaslonske slike

Titu je prepevala vse do njegove smrti, kasneje je dejala, da je bil, ko ga je zadnjič srečala, vidno bolan in da jo je to zelo razžalostilo.

Če ste se kdaj vprašali, katera pevka je bila najljubša Josipu Brozu Titu, se odgovor glasi Vera Cvetinović, novosadska novinarka, voditeljica in pevka.

Cvetinovićeva je Titu zapela več kot tridesetkrat, on pa je ponjo pogosto poslal voznika z luksuznim avtom, da bi njegovo zabavo prav ona popestrila s pesmimi. V času njene največje televizijske priljubljenosti so jo razglasili za eno najlepših žensk v Jugoslaviji.

"V tistih časih sem prepevala pesmi Ivice Šerfezija, Đorđa Marjanovića in Tereze Kesovije. Ko sem se odpravila na turnejo po Južni Ameriki, sem se naučila očetovih zagorskih in maminih srbskih pesmi. Medtem je Izvršni svet Jugoslavije jeseni leta 1974 v vili na Fruški gori pripravljal sprejem za Josipa Broza in so me povabili, da prvič zapojem Titu. V tem času so se nosile mini obleke, jaz pa sem prišla na sprejem v stari babičini dolgi obleki, v kateri sem pritegnila njegovo pozornost, saj sem povedala, da je narejena iz starih zaves iz Zagorja," je dejala Vera ob neki priložnosti.

Kljub temu je bilo petje za Vero le hobi. Potem, ko je diplomirala iz novinarstva, se je zaposlila kot voditeljica in glasbena urednica na radiu Novi Sad, kasneje pa kot televizijska voditeljica.

Titu je prepevala vse do njegove smrti leta 1980, kasneje pa je dejala, da je bil na zadnje, ko ga je srečala, vidno bolan in da jo je to zelo razžalostilo. Na zadnje je Tito zahteval, da sedi poleg njega, njegovi kodri pa so jo z lajanjem motili med izvajanjem pesmi.

Preberite tudi: Od samske ženske do mame. Kako je Amal spremenila Clooneyja? Kliknite tukaj!

prejšnji članek
Veliko presenečenje za Urško Vučak
Svet slavnih
Veliko presenečenje za Urško Vučak
naslednji članek
Več kot jih boste pojedli, bolj boste shujšali!
Zdravje
Več kot jih boste pojedli, bolj boste shujšali!