pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola
Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski šoli

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Prepoznate to slavno manekenko - danes praznuje 37. rojstni dan

20. 7. 2017; 09.00
Avtor: K.M.
Gisele Bündchen

foto: Profimedia

To simpatično dekle se je razvilo v najuspešnejšo in najbolj vplivno manekenko na svetu!

Danes svoj 37. rojstni dan praznuje brazilska manekenka, ki predstavlja sinonim za ta poklic. Od leta 204 dalje velja za eno izmed najbolje plačanih manekenk na svetu, leta 2007 je bila 16 najbolje plačana ženska v zabavni industriji, leta 2012 je postala najbolje plačana manekenka na svetu in leta 2014 jo je revija Forbes uvrstila na 89. mesto najbolj vplivnih žensk na svetu. Že veste, o kom govorimo? 

foto: Profimedia

To je seveda Gisele Bündchen, brazilska manekenka z močnimi nemškimi koreninami, ki je v svet manekenstva vstopila leta 1993, ko je bila stara šele 13 let. Največji predor v karieri pa ji je uspel šele leta 1998, ko je svoj uspeh iskala v Evropi. Gre za prvo brazilsko manekenko, ki ji je uspelo na mednarodni ravni, leta 1999 pa so z njo povezovali tudi dejstvo, da so se na manekenske brvi vrnile seksi manekenke. Z Gisele se je namreč prekinila era ''heroinskih'' manekenk, ki so bile znane po bledi polti, podočnjakih, temni rdeči šminki in izraziti kotni strukturi kosti. Takrat je šlo za trend, ki se je želel zapostaviti zdravi lepoti manekenk, kot sta bili Cindy Crawford in Claudia Schiffer, Gisele pa je v manekenstvo vrnila ravno to - zdravo lepoto. Gisele je odraščala s kar petimi sestrami, Raquel, Grazielo, Gabrielo, Rafaelo in svojo dvojčico Patrício. Slednja in Gabriela sta prav tako želeli uspeti v svetu manekenstva, a jima velik met ni nikoli uspel. 

foto: Profimedia

V svoji karieri pa je kljub temu naredila kar nekaj klasičnih potez lepih fotomodelov in manekenk - predvsem povezanih z njenim ljubezenskim razmerjem. Gisele je namreč hodila kar z nekaj odmevnimi imeni. Med njimi sta zagotovo razmerji z igralcema Joshom Hartnettom in, bolj izpostavljeno,  Leonardom DiCapriom. Pred trenutkom, ko je spoznala svojega moža, pa se je lepa manekenka zapletla tudi z deskarjem Kellyjem Slaterjem. Svojega moža, profesionalnega igralca ameriškega nogometa, Toma Bradyja, je s pomočjo zmenka na slepo spoznala leta 2006. Par se je poročil leta 2009, v zakonu pa sta se jima rodila dva otroka. 

Gisele v družbi svojega moža Toma Bradyja. foto: Profimedia

Bündchenova je bila do leta 2015 razglašena za osebo, ki se je v Braziliji pojavila v največ televizijskih oglasih, številka se giblje okoli 8527. Do istega leta se je manekenka pojavila v kar 5510 oglasnih kampanjah in na več kot 2000 naslovnicah revij. Hkrati je sodelovala v kar 3500 slikanjih za prispevke v revijah in kot manekenka sodelovala na več kot 800 modnih revijah. Iz pokoja se je začasno vrnila leta 2016, ko je 5. avgusta sodelovala na odprtju olimpijskih iger v Riu. 

prejšnji članek
Videz vara! Zajokali boste ob ognjenem glasu 9-letne talentke!
Svet slavnih
Videz vara! Zajokali boste ob ognjenem glasu 9-letne talentke!
naslednji članek
Tako ponosna je na svojega Primoža Lora!
Svet slavnih
Tako ponosna je na svojega Primoža Lora!