franci kek
Lady

Petru Vilfanu je dal banano

1683742138-dsc7401-01-1683742078843
Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več biti ustavni sodnik

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Alma Rekić že zdaj žuga sinovim puncami

4. 10. 2017; 07.00
Avtor: N.S./Zvezde
Alma Rekič

foto: Pop TV

Neizprosna sodnica kuharskega šova MasterChef Slovenija Alma Rekić si je pridobila sloves stroge ženske, ki neusmiljeno komentira tekmovalce šova. A globoko v njej se skriva srčna ženska, ki je, kot pravi sama, preprosta Gorenjka, ki dela s srcem. In to zelo dobro vedo njeni prijatelji, znanci in predvsem družina.

Alma Rekić, profesionalna kuharica, ženska z velikim srcem in predvsem velikim kuharskim talentom, je pred kratkim uresničila dolgoletno željo po svoji prvi knjigi. Kot velika lokalpatriotka prisega na gorenjske gore, tja pa se, če se le da, odpravi še v temi, tako da lahko uživa v spokojnem miru. Po navadi je na vrhu, ko večina ljudi še spi. In prav zato je promocijo svoje knjige s preprostim naslovom Alma Rekić – Torte pripravila na Gorenjskem, tam pa se je zbrala tudi njena družina.

Podpora ji pomeni ogromno

Ob strani ji v prvi vrsti že leta stojita mož Marjan in sin Denis. »Moram reči, da sem neizmerno hvaležna za vso dolgoletno podporo Marjanu in Denisu. Že pred pojavljanjem v medijih sta me dolga leta razumela in podpirala pri mojih podvigih, projektih in doseganju ciljev. To je podpora, ki je ni lahko izvesti, glede na to, da sem v prvi vrsti mati, in je toliko težje sploh v poklicu, katerega sem si izbrala. Verjamem in vem, da jima je bilo velikokrat težko, a sta vse to prenesla zelo hrabro,« iskreno pove Alma, ki se je za Zvezde razgovorila tudi o možu Marjanu. »Marjan je oseba, ki je v prvi vrsti zelo načelna. Ena neverjetnih potez pri njem je ta, da se je dolga leta izogibal medijev, redkokdaj se želi izpostavljati in ni ga na družbenih omrežij, s tem pa je sebi omogočil predvsem mir. To spoštujem in mu celo malo zavidam. Zelo težko se je včasih spoprijeti s tovrstno izpostavljenostjo, srečevati se tudi z zlobnimi jeziki in škodoželjnimi osebami. Vendar zna zelo diplomatsko peljati stvari, medtem ko sem jaz drugačna. Moj temperament je kar zelo impulziven. Priznam. Marjana pa imajo vsi radi, ker ima veliko razumevanja, zna poslušati, njegova osredotočenost pa je ena ključnih stvari pri njegovem značaju,« še prizna Alma.

Kuhinjo prepušča sinu

Čeprav Alma, ki je osvojila tudi naziv femme fatale, velja za izvrstno kuharico, domačo kuhinjo prepušča sinu Denisu. »Vsekakor v domači kuhinji kraljuje sin. Denis je zdaj v puberteti, hodi v prvi letnik srednje šole, kar pomeni, da se staram. In kot vsak pubertetnik je v njem nekaj upornika, ampak še vedno mi namenja veliko pozornosti s svojimi objemi – sicer ne v družbi svojih prijateljev. Večinoma pri kuhanju upoštevamo njegove želje in velikokrat tudi rad pomaga. Je tudi moj zelo velik kritik. Denis sicer pravi, da bo model in maneken, ker v tem uživa. Jaz ga pri tem podpiram in vsem dekletom sporočam, da srčno upam, da se zavedajo, kdo je njegova mama,« v glasnem smehu pove Alma, ki velja za zares zabavno damo.

Da ji družina pomeni vse, sta ji že v otroštvu vcepila v glavo ljubeča starša, oče Bajro in mama Namaka, ki sta jo podpirala pri izbiri poklica. »Ko so se začele dodatne aktivnosti – reprezentanca, odhodi v tujino, študij, izpopolnjevanje za sodnico, dobrodelnost –, sta bila velikokrat v skrbeh. Oče je zelo zanimiv moški. Rad je tiho, a hkrati se z njim da pogovarjati o vsem mogočem. Je zelo dober prijatelj, kar pomeni ogromno. Mama je pa popolno nasprotje, rada je obkrožena z ljudmi, vedno je nasmejana, zna se zabavati in je močna oseba z velikim nežnim srcem,« z iskricami v očeh o svojih starših govori Alma.

O svoji slavni sestri pa znata veliko povedati tudi njeni mlajši sestri, o katerih Alma pravi: »Imam dve sestri, s katerima smo rojene narazen na tri leta. Hm, nikoli se nisem vprašala, zakaj tri leta. Srednja že dolgo živi v Avstriji, najmlajša pa je trenutno v Sloveniji. Rada je popotnica, odkriva vse, kar jo zanima. Smo si pa različne po značajih. Se tudi spremo, normalno, a vseeno se imamo zelo rade.«

prejšnji članek
Ivana Šundov trpi bolj kot hčerki
Svet slavnih
Ivana Šundov trpi bolj kot hčerki
naslednji članek
Melania Trump ne živi več v beli hiši
Svet slavnih
Melania Trump ne živi več v beli hiši