Progasti goz foto Davorin Tome
Svet24.si

Išče se največja slovenska kača! Ljudem je nenevarna, a zelo koristna na naših vrtovih

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj
Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. Kdo je kriv za to?

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

V šov The Biggest Loser, ker bi rada spet zanosila

24. 10. 2017; 08.30
Avtor: ac/Revija Zvezde
SabinaC_studio

Sabina Čaušević foto: Planet TV

Šestindvajsetletna Sabina Čaušević iz Kamnika je pogumna mlada ženska, ki je pripravljena trdo garati za svojo srečo. Ko je pred dobrimi sedmimi leti in pol spoznala moža Elvisa, je bila povsem drug človek: vitka, nasmejana in polna življenjske energije.

Zaradi stresa se je začela zdaj brezposelna frizerka nezdravo prehranjevati, s tem pa so se začeli kopičiti kilogrami in zdravstvene težave. Potem ko je shujšala že za 36 kilogramov, so se ji ti sčasoma vrnili in se še namnožili. Tokrat je odločena, da se jih bo zares znebila in potem spet zanosila.

 »Začetek najine ljubezenske zgodbe je bil precej romantičen, predvsem pa povezan s sodobno tehnologijo. Na Facebooku sem navezal stik s postavnim dekletom Sabino. Nekaj časa sva si dopisovala. Med drugim sem izvedel, da prihaja iz hrvaške Istre, natančneje iz Labina. Po prvem srečanju sem bil še bolj navdušen: bila je prijazna, prijetna, pridna, znala je kaj skuhati, bila je popolnoma drugačna od današnjih deklet, ki so jim pomembna le oblačila in kam se bodo šla zabavat ob koncih tedna. Sabino je zanimalo, kako bi si kaj zgradila, prihranila, si ustvarila družino,« pripoveduje Elvis, ki dela v zasebnem gradbenem podjetju. Eno leto sta vzdrževala zvezo na daljavo, nato pa sta se odločila, da se Sabina preseli k njemu v Kamnik. Hitro sta ugotovila, da sta si usojena, in se tudi poročila. Še prej pa se je skoraj spotoma naučila slovenščine. »Najsrečnejša sva bila, ko se nama je pred dobrimi petimi leti rodila hči Aida. Zdravniki so Sabini namreč povedali, da ne bo mogla imeti otrok. Med nosečnostjo in po porodu pa so se ji začeli nabirati kilogrami. Ko sva se spoznala, jih je imela 68. To je bilo tudi obdobje, ko je bila zadnjič zadovoljna s svojo podobo in postavo. Preizkusila je številne diete in prehranska dopolnila, vendar kilogrami niso hoteli izginiti. Enkrat ji je uspel sanjski dosežek, da jih je izgubila 36, vendar so se vrnili,« razlaga Elvis. Sabina je poskušala hujšati tudi pod zdravniškim nadzorom, vendar zaman. Ker on in Aida rada hodita v hribe, si želi, da bi lahko z njima šla tudi Sabina. Zdaj je namreč to zaradi njene zajetne postave praktično nemogoče. Zakonca sta skupaj iskala rešitev.

Rešitev na obzorju

»Ko je na hrvaški televiziji gledala šov Življenje na tehtnici, je pomislila, da bi bila to zanjo najboljša rešitev. Dejala mi je, da ko bo prišel v Slovenijo, se bo zagotovo prijavila. Bila je povsem iz sebe, ko se je to končno zgodilo. Prosila me je, da jo fotografiram z vseh strani, napisala je pismo, stiskala pesti in čakala pozitiven odgovor. Ko so jo sprejeli, na svetu ni bilo srečnejše ženske,« pravi Elvis, ki ženo povsem podpira. Vedela sta, da bo hudo, ker bosta dolgo narazen, vendar se zavedata, da je to edina rešitev zanjo. Med Sabinino odsotnostjo je prevzel skrb za hčerko, ki pogreša mamico. Hudo je, še posebno ob večerih, ko sta se bili vajeni skupaj crkljati in brati pravljice za lahko noč. »Ob strani nama stojijo sorodniki in prijatelji. Vedo, da se nam bo z izgubo Sabininih kilogramov življenje precej spremenilo. Oba si želiva še enega otroka, morda pa bo Sabini uspelo najti tudi službo,« je optimističen Elvis.

prejšnji članek
Nov začetek za Tino Maze
Svet slavnih
Nov začetek za Tino Maze
naslednji članek
Tekmovalka Znan obraz ima svoj glas šokirala s svojim videzom
Svet slavnih
Tekmovalka Znan obraz ima svoj glas šokirala s svojim videzom
#nasazenazenska
nasazenazenska