stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij postane "običajna praksa"

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Žalostna usoda slavne Matilde

2. 11. 2017; 06.00
Avtor: V. M.
Matilda-Mara-Wilson

Mara Wilson v vlogi Matilde. foto: Instagram

Zagotovo se spomnite prikupne deklice Matilde, ki je zaznamovala priljubljen istoimenski film iz devetdesetih let. Pa ste vedeli, s kako težkim življenjem se je mala igralka soočala v času snemanja in po njem?

Matildo je upodobila Mara Wilson, lepa rjavolaska, ki danes šteje 30 let in živi precej odmaknjena od Hollywoodskega sveta. Občasno igra v gledališču, sicer pa se udobneje počuti med prepletanjem literarnih besedil, saj neizmerno rada piše in se izraža skozi besedišče.

Zgodbo, v katere filmski različici je upodobila glavno junakinjo, je Mara oboževala že kot majhna deklica, njena mati ji je namreč pogosto prebirala pripetije knjižne junakinje Matilde, avtorja Roalda Dahla. Ko se je kasneje ponudila priložnost, da zaigra v filmu, jo je mama Suzie pri tem močno podpirala, zdelo se ji je namreč, da gre za močno vlogo, z velikim sporočilom, ki jo bo spremljalo na poti v odraslost.

Danny DeVito in njegova tedanja soproga Rhea Perlman sta deklici med snemanjem filma trdno stala ob strani. foto: Profimedia

Ko je deklici nato Danny DeVito ponudil sodelovanje v filmu, se ji niti sanjalo ni, da bo prav on odigral pomembno vlogo v njenem zasebnem življenju. Med snemanjem filma je namreč Marina mama zbolela za rakom na prsih. Preminila je, še preden je film ugledal luč sveta. Že v obdobju snemanja in premagovanja maminih zdravstvenih težav, sta za Maro pogosto skrbela Danny DeVito in njegova tedanja soproga Rhea Perlman. Po mamini smrti sta ji bila še v večjo oporo, zaradi česar jima je še danes neizmerno hvaležna.

Mara je natanko pred letom dni izdala knjigo knjigo Where Am I Now? (Kje sem zdaj?). foto: Profimedia

Mara je nedavno razkrila tudi spomin, zaradi katerega je lažje nadaljevala svoje življenje. Po mamini smrti jo je namreč pestilo, da njena mati nikoli ni videla filma, v katerem je igrala. Danny ji je kasneje razkril, da temu ni bilo tako. Ameriški igralec, režiser in producent jo je namreč obiskal v bolnišnici in ji pokazal skoraj dokončano filmsko zgodbo, v kateri je glavno vlogo izvrstno upodobila njena ljuba hčerka.

¡Feliz cumpleaños #MaraWilson! #FelizCumpleños #MaraWilson #HBD #happybirthday

A post shared by Televisa Cine (@televisacine) on

Matilda, 1996 #Matilda #90s

A post shared by 1988th (@its1988th) on

prejšnji članek
Živa iz Štorije vzbudila pozornost Ljubljančanov
Svet slavnih
Živa iz Štorije vzbudila pozornost Ljubljančanov
naslednji članek
Čuku Jožetu Potrebuješ prepovedali uporabo spleta!
Svet slavnih
Čuku Jožetu Potrebuješ prepovedali uporabo spleta!