cavazza smrekar 1 Odkrito.si

Uresničena želja Sebastiana Cavazze in Ajde ...

Taksi Svet24.si

Zaradi nekaj deset evrov napadel taksista

uran Svet24.si

Ta planet smrdi po gnilih jajcih

Alek Minassian Svet24.si

FOTO in VIDEO: Nameren napad: znana identiteta ...

nick-jonas-billboard-music-awards-2016-03 Najstnica.si

Nick Jonas se je tako poklonil preminulemu ...

Indira Ekić in Matic Kolenc Njena.si

FOTO: Indira Ekić zasijala kot še nikoli

Anna Paynich Njena.si

MasterChef: Anna priznala, da najraje kuha gola

Jagoda Batagelj pred novo sezono plesnega šova ne počiva
| K.M.

Jagoda Batagelj pred novo sezono plesnega šova ne počiva

Eden najboljših slovenskih plesnih parov pri nas in v tujini, svoje plesno znanje predaja že skoraj dvajset let. Jagoda in Jurij Batagelj učita plesati ljudi po vsem svetu, večkrat vsak na svojem koncu sveta.

Jagoda, ki bo tudi letos sodelovala v plesni oddaji Zvezde plešejo, je že ta petek začela s plesnimi delavnicami družabnega plesa v Danceflooru, v ljubljanskem BTC-ju. Simpatična svetlolaska pravi, da se prav vsak par na delavnicah lahko naučit plesati kot prave zvezde. S partnerjem se bodo naučili zavrteti v ritmih swinga in argentinskega tanga, manjkalo ne bo niti korakov standardnih in latinskoameriških plesov, za katere sta Jagoda in Jurij specializirana.

"Verjameva, da ima vsak od nas ples v sebi. Ob pravi glasbi, partnerju in seveda s pravim učiteljem, lahko vsak v sebi odkrije plesalca. Ples je najbolj naravna stvar na svetu. Še najina mala Iva Valentina se ob glasbi vedno začne pozibavati in migati z boki, pa je plesa nihče ni učil," je Jagoda povedala v času priprav na petkove plesne delavnice.

Foto: Jure Makovec - Jurij in Jagoda Batagelj.

Medtem Jurij potuje z enega konca sveta na drugega. Trenutno se mudi v Londonu. Tam ga že čakajo nove učne ure, na katerih se, kot pravi, vedno nauči kaj novega: "Na učnih urah čas preživljava z ljudmi, ki radi plešejo in skupaj se zelo zabavamo. Oba učiva tekmovalce in tudi čiste začetnike, na vsakem izmed treningov pa se ne učimo le plesnih korakov, izmenjamo si tudi marsikateri življenjski nasvet. Ples je pravzaprav lekcija za življenje, z njim se naučimo razumeti lastno telo, s plesom pa lahko izboljšamo tudi partnerske odnose."