1703079682-dsc6151-01-1703079660058
Svet24.si

Umrla je novinarka in publicistka Manca Košir, pogreb bo javen in odprt za vse

občina-ruše, urška-repolusk
Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina parcele na smučišču prodajala prijateljem

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Kakšne knjige bere Sarah Jessica Parker?

10. 1. 2018; 06.00
Avtor: V. M.
Sarah J parker

Sarah se je potepala po Manhattnu. foto: Profimedia

Ste se kdaj spraševali, po kakšnem čtivu posegajo slavne igralke?

Paparaci na ulicah pogosto ujamejo slavno igralko Sarah Jessico Parker, ki se je v filmskem svetu sicer uveljavila kot modna ikona, medtem ko foto utrinki radovednih fotografov vedno znova razkrivajo, da so Sarah ljubi kosi oblačil, ki jih mnogi ne bi nikoli nadeli nase. Igralko so v objektiv ujeli tudi na hladno torkovo jutro, ko se je s knjigo v rokah napotila proti avtomobilu. Igralka je bila oblečena v toplo rjavo zimsko oblačilo, ki je nekoliko spominjalo na kopalni plašč, hlače iz jeansa, zavihane visoko nad gležnje, ki so jih prekrivale bele nogavice in črne pol škornje z visoko peto.

Fotografom je v oči padlo tudi čtivo, ki ga je Sarah prižemala k sebi. Vas zanima, s katero knjigo si bo slavna igralka krajšala večere? Gre za roman Razpad (Things Fall Apart) pokojnega nigerijskega pisatelja Chinua Achebe, ki se je v literarnem svetu uveljavil kot oče afriške književnosti. Roman sodi med najpomembnejše afriške romane, beseda namreč teče o razpadu tradicionalnega življenja po prihodu angleških kolonizatorjev. Osrednji lik zgodbe je neustrašni bojevnik Okonokve, ki tekom razpada izgubi vse, kar mu je bilo pomembno.

 Morda vas oris vsebine ne pritegne, a naj vam zaupamo, da gre za veliko uspešnico, knjiga je namreč izšla v 50 jezikih, prodali pa so že več kot 10 milijonov izvodov.

Igralka prebira roman 'Razpad' pokojnega pisatelja Chinua Achebe. foto: Profimedia

prejšnji članek
Aleksandar iz šova o hujšanju ima zelo znanega prijatelja
Svet slavnih
Aleksandar iz šova o hujšanju ima zelo znanega prijatelja
naslednji članek
Slavni igralec bo postal očka!
Svet slavnih
Slavni igralec bo postal očka!