mlin
Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

1701778337-dsc9818-01-1701778319724
Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je absolutno sporno"

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Trenerka Nataša s srce parajočo zgodbo motivirala tekmovalce

18. 4. 2018; 08.00
Avtor: K.M.
rok, ada, nataša

foto: PLANET TV

Slabi rezultati so s strani trenerke Nataše zahtevali drugačne ukrepe.

Na zadnjem tehtanju so imeli člani obeh ekip zelo slabe rezultate. Zato se je trenerka rdečih odločila Nataša Gorenc, da v hišo na goste povabi prav poseben par Roka in Ado Bratovž, ki ima za sabo nekoliko drugačno zgodbo, ki pa bi lahko zelo močno motivirala tekmovalce, ki še ostajajo v hiši. 

"Vi ste v posebni situaciji, velikokrat vam je zelo težko. Ste na poti sprememb, ki niso lahke. Rok je oseba, ki ga je en trenutek v življenju zelo zaznamoval in mu spremenil življenje. Moral se je zelo boriti. Se mi zdi, da ljudje velikokrat ne cenimo tega, kar imamo. To, da smo zdravi, da imamo ob sebi ljudi, ki nam dajejo podporo in dostikrat v tem, ko imamo vse, tega ne znamo cenit," so besede, s katerimi je Nataša nagovorila tekmovalce. "Roka sem pripeljala, ker nam je lahko vsem v zgled. In sami dobro veste, če bi nadaljevali s tempom, ki ste ga imeli, bi lahko hitro pristali na drugi strani. Ker to, kar ste si počeli, ni bilo OK," je še dodala. 

Rok je imel namreč pri 22-ih letih prometno nesrečo. Zgodilo se je konec avgusta, ko je šel z dvema prijateljema na neko zabavo, na ovinku pa mu je avto ušel ušel iz nadzora, zaleteli so se v skalo, avto se je prevrnil, streha se je sesedla in Roku pri tem zlomila vrat. Posledica je, da je Rok postal tetraplegik, ne čuti svojega telesa od prsnega dela navzdol in nima povsem delujočih rok. V bolnici je bil mesec dni, borba pa se je začela šele, ko se je vključil v rehabilitacijski center. Pri tem priznava, da je imel podporo in željo, saj je situacijo sprejel, z njo pa se ni sprijaznil. "Misliš, da bi ljudje nate gledali drugače. A moraš sam to sprejeti v glavi," je povedal Rok. Z Ado, s katero imata dobri dve leti staro deklico, sta se spoznala po nesreči, ravno ona pa mu je dala še dodatno podporo v želji po kvalitetnem življenju. Ada pa je priznala, da sama ni vedela, kaj točno vse skupaj pomeni, a da se je z Rokovim stanjem sprijaznila, saj ji je več pomenilo to, kako se onadva razumeta. "Vi, ki lahko vse počnete, imate vse možnosti," so Adine besede, ki so se tekmovalcev morda celo najbolj dotaknile. 

foto: PLANET TV

"Prej sem se veliko ukvarjal s športom, igral sem košarko, o kateri še danes sanjam. Bordanje in veliko ostalih športov. Tudi zdaj pa se še vedno ukvarjam s športom, treniram atletiko, igram birljard, v fitnesu se da kaj narediti," je še povedal Rok.  Ada pa je dodala, da sta tudi plesala. 

"Iz Rokove zgodbe sem želel potegniti čim več kvalitetnih stvari. Pokazal je, da je borec in tudi jaz bom dokazal, da se znam boriti," je po obisku povedal Simon. "Mi dejansko imamo še šanso, da to popravimo, da težo spustimo na normalno, da se normalno gibamo. Normalno bo to pripomoglo k vztrajanju," so Edove besede. Rebeka pa je dodala: "Ta zgodba je motivacija, da se, da, da damo danes na treningu še več."

prejšnji članek
Turški igralec brez sramu uživa v slavi
Svet slavnih
Turški igralec brez sramu uživa v slavi
naslednji članek
Tanja Ribič sreče ni mogla skriti
Svet slavnih
Tanja Ribič sreče ni mogla skriti