901596_f168_dragonja_promet02t
Svet24.si

Poklukar nakazal, da obmejnih muk junija letos še ne bo konec

1683742182-dsc7277-01-1683742078866
Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne zaslužke. Zakaj jih Klemen Jaklič skriva?

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Jan Plestenjak iskreno o Challetu Salletu

6. 5. 2018; 11.00
Avtor: Lara Paukovič, Zvezde
plestenjak salle

foto: Menart Records

Jan Plestenjak in Challe Salle skupaj tvorita zanimiv tandem, ki je zdaj presenetil z glasbenim sodelovanjem.

Oba sta privlačna, uspešna in zelo zaželena med ženskami. Eden je na naši glasbeni sceni že svojevrstna legenda, drugega pa je po nekaj letih sicer uspešnega glasbenega ustvarjanja letos izstrelilo v samo jedro najbolj prepoznavnih slovenskih raperjev. Jan Plestenjak in Challe Salle skupaj tvorita zanimiv tandem, ki je zdaj presenetil z glasbenim sodelovanjem: skupaj sta posnela pesem Velik je ta svet.

»Pesem je plesna, sveža in ima mladostno energijo,« o novem singlu, ki bo naslovna pesem njegovega težko pričakovanega novega albuma, pravi Jan Plestenjak. Da bi rad na novem albumu sodeloval prav s Challetom, se je odločil, ko je lani spomladi slišal njegovo uspešnico Lagano. »Všeč mi je, ker je našel svoj slog in ni obremenjen s kopiranjem ameriške glasbe. Pesmi je dodal svežino in jo tudi podprl s svojim besedilom. Poleg tega pa v njem vidim sebe pred dvajsetimi leti, ko sem imel prve večje uspehe. Spoštujem njegovo osredotočenost in delavnost, spoštovanje do občinstva.« Tudi Challe do Jana čuti veliko spoštovanje. »Povabila sem bil izredno vesel, saj Jana kot glasbenika in tudi človeka izredno spoštujem. Sicer pa je do sodelovanja prišlo spontano – z Janom sva se spoznala že pred časom v studiu mojega producenta, nato pa me je Jan čez čas poklical in mi čestital ob izidu moje pesmi Lagano. Takrat verjetno nihče od naju še ni vedel, da bova delala skupaj. Sicer pa je Jan tako ali tako eden mojih glasbenih vzornikov, in če on k sodelovanju ne bi povabil mene, bi prej ali slej jaz njega,« se smeje.

Čeprav sta si glasbenika značajsko precej različna in tudi pripadata različnim generacijam, sta se odlično ujela. »Vežejo naju neke skupne lastnosti: oba sva pozitivca, zelo sproščena, iskrena in z nogami stojiva trdno na tleh,« pove Challe. »Se pa seveda pozna, da sva druga generacija … predvsem kar zadeva družbena omrežja, sem jaz bolj zelen,« v smehu vskoči Jan. To, da je raper od njega precej mlajši, je izkoristil tudi na snemanju – jutranje kadre je namreč snemal on, Jan pa je na set prihajal okoli dveh popoldne. »Malo pa je treba spoštovati starejše,« se pošali.

Tako Jan kot Challe sta poleg tega, da je njuna glasba zelo priljubljena, znana tudi po tem, da imata veliko ženskih oboževalk in da medije zelo zanima njuno ljubezensko življenje. »Oba izstopava s svojo karizmo in videzom in veže naju tudi dober okus za ženske,« pravi Challe, Jan pa je bolj zadržan, saj meni, da je naziv »šarmerja« prej slabost kot prednost. »Zame je to minus, ker ima veliko žensk fiktivno predstavo o meni, neko fantazijsko projekcijo … V bistvu pa sem čisto navaden človek.« Navaden človek, ki je imel samo to srečo, da je odkril formulo za uspeh. Marsikateri dragocen nasvet, povezan z glasbo in šovbiznisom, je z veseljem delil tudi s Challetom – predlagal mu je denimo, naj čim prej sestavi svojo skupino, kar je Challe tudi storil. Sicer pa je ključna lastnost, da se prebiješ v sam vrh slovenske glasbene scene, po njegovem to, da si disciplinirana budala. »Če si samo discipliniran, si dolgočasen, brezbarven. Če si samo budala, pa ne dostaviš svojih idej. Potrebna je uravnovešena kombinacija obeh lastnosti.« In originalnost, pristavi Challe. »Na koncu verjetno najbolj šteje, da si to, kar si. Jaz sem, kar sem, se ne pretvarjam, oddajam pozitivno energijo in mislim, da poslušalci to čutijo in cenijo.« Ne glede na to, kako uspešen si, pa ne bi smel nikoli pozabiti na svoje korenine. »Ne sramujmo se tega, kdo smo in od kod prihajamo – in to ne velja samo za glasbeno sceno!« sklene Jan.

prejšnji članek
Zakaj bi si morali omisliti vgradno omaro?
Zdravje
Zakaj bi si morali omisliti vgradno omaro?
naslednji članek
Deček iz filma Mišek Stuart Little postal mišičnjak!
Svet slavnih
Deček iz filma Mišek Stuart Little postal mišičnjak!