stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836
Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega svetovalca ministrice Prevolnik Rupel.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Rok Kunaver se spoprijema s hudo boleznijo

12. 5. 2018; 09.00
Avtor: B. P., Zvezde
kunaver

Rok Kunaver se je zaradi mamine bolezni kmalu naučil priskočiti sočloveku na pomoč. Kljub temu pa so njegovi starši poskrbeli, da je imel brezskrbno in lepo otroštvo. foto: Revija Zvezde

Iskreni in srčni Rok Kunaver: za mamo bi naredil vse.

»Moja mama je resno bolna, ima multiplo sklerozo, kar je seveda zaznamovalo življenje moje celotne družine. To je zelo zahrbtna bolezen. Nekega dne ni mogla več iztegniti prsta. Ko mlad človek to vidi, s tem raste in se uči priskočiti na pomoč. Zakaj ne bi pomagal, če lahko. Kljub mamini bolezni so mi starši omogočili vse. Vedno smo se zabavali, igrali, zelo smo bili povezani,« je javno priznal Rok Kunaver, ki je za mamo odplesal nadvse čustven ples v šovu Zvezde plešejo. Nam pa je priznal še marsikaj drugega.

»Mislim, da naju je to moje dejanje, ki sem ji ga posvetil, še bolj zbližalo. Rekla je, da je ponosna name, kar mi ta trenutek pomeni največ na vsem svetu. Ona je bolna, ne jaz. Čutil sem, da bi rad nekaj takega za njo naredil. Moram pa reči, da se je usul plaz pohval in zahval tudi od drugih bolnikov z multiplo sklerozo oziroma njihovih svojcev. To je res zahrbtna bolezen, o kateri se premalo govori in o kateri premalo vemo. Vesel sem, da sem odprl neko poglavje, da se bo mogoče tudi dvignila raven zavedanja glede te bolezni,« je zadovoljen Rok, ki pravi, da v otroštvu ni občutil mamine bolezni. »Takrat nisem ničesar čutil in vedel. Če otroku ne poveš, kaj je pet ton, jih prime in odnese. Če otroku ne poveš, kako se odrašča brez bolezni, pač odrašča z njimi. Tako da jaz nisem nikoli čutil njene bolezni. Danes, ko gledam nazaj, pa vidim, da so bile malo drugačne razmere. Večjo odgovornost sem imel oziroma sem si jo tudi sam naložil. Skrbel sem za nekoga, in zaradi tega imam še danes zelo velik čut za ljudi in za njihovo počutje,« še priznava Rok, ki trenutno uživa v motorističnih vožnjah, kot adrenalinski odvisnik pa komaj čaka tudi na deskanje na morskih valovih.

prejšnji članek
Kdo bo nasledil Nuško Drašček?
Svet slavnih
Kdo bo nasledil Nuško Drašček?
naslednji članek
Nekdanja slovenska pevka iskreno: Ko nimaš denarja za dom
Svet slavnih
Nekdanja slovenska pevka iskreno: Ko nimaš denarja za dom