Klemen Jaklič
Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval soglasja

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Festival, ki razvaja življenje!

14. 6. 2018; 12.00
Avtor: Oglasno sporočilo
Festival Lent promenada

foto: Promocijsko gradivo

Zgodba Festivala Lent je zgodba večerov, ki dišijo po poletju in vabijo v družbo, ven, pod zvezdno nebo, med pisane luči, zvoke, ritme. K Dravi, v kateri odsevajo fantastične podobe iz sanj, med stojnice, s katerih vabijo lokalne dobrote, na trge, kjer srečaš znance, na ulice, ki valovijo s pisano reko obiskovalcev z vsega sveta. V mesto, ki diha, utripa, živi!

Festival Lent je največji slovenski festival na prostem in eden največjih v Evropi. Že več kot četrt stoletja ob vstopu v poletje Maribor spremeni v velikanski oder in živahno stičišče umetniških izrazov, kultur in jezikov z vsega sveta. 

Festival Lent je festival festivalov.

Pod njegovim okriljem namreč potekajo svetovno uveljavljeni mednarodni CIOFF festival Folkart, mednarodni festival jazzovske glasbe Jazzlent, festival uličnega gledališča Ana Desetnica, festival ustvarjanja in radovednosti Art Kamp in festival slovenske kulinarike Sladolent.

Žanrsko pisana, a usklajena paleta prireditev zagotavlja, da vsakdo najde kaj zase. Operne in baletne, gledališke in plesne predstave, jazzovski koncerti, koncerti klasične glasbe, glasba sveta, kantavtorski koncerti, koncerti šansonov in etno glasbe, folklorni večeri, predstave uličnega gledališča, poletni kino, športne dejavnosti ter prireditve in dejavnosti za otroke.

foto: Promocijsko gradivo

Več kot petdeset festivalskih prizorišč, ki se razprostirajo od obrežja Drave do mestnega parka med seboj loči le nekajminutni sprehod. In ta se ob gostinskih vrtovih, ki se v poletnih večerih zlijejo na trge in ulice ter ob številnih stojnicah, ki mamijo z lokalnimi dobrotami, mimogrede prelevi v odlično večerjo na prostem, pokušino lokalnih vin ali pivskih kreacij lokalnih butičnih pivovarn. Vrhunec kulinaričnih razvajanj ponuja festival Sladolent, ki v mesto privabi najboljše slovenske kuharske mojstre. Tako lahko v enem samem večeru z enim samim sprehodom med festivalskimi prizorišči okusite vse najboljše, kar ponuja sodobna slovenska kulinarika.

Obiščite Festival Lent! Odkrivajte in uživajte, preizkusite in okusite, srečujte in delite srečo. Lentajte!

prejšnji članek
To je naredila Severina s svojim telesom
Svet slavnih
To je naredila Severina s svojim telesom
naslednji članek
Preminuli glasbenik končno pokopan
Svet slavnih
Preminuli glasbenik končno pokopan
#nasazenazenska
nasazenazenska